![]() |
Evet Emel hanım karanlık ve serin ortam gerekiyor.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Sümbül, Lale gibi bitkilerin çiçekleri zaten kısa sürelidir. Yani çiçekler açtıkları günden itibaren 2 hafta bilemediniz 3 hafta kalırlar ki 3 haftayı bulmaz solarlar. Sizin durumunuzda tamamen doğal ve olması gereken bir durum olduğunu düşünüyorum. Yani sizden kaynklı bir hata değil. |
Benim sümbülüm çiçeğini çıkardı 2 cm kadar, kar yağsa çiçek zarar görür mü?
|
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Şuanda yeni ektimsümbüllerimi. Geçen sene açık olan resimleri
|
Çiçeği açmadı, tomurcuk olarak duruyor. Topraktan 2 cm çıkmış durumda, çiçeğiyle beraber, daha önce hiç sümbülüm olmadığı için bilemiyorum. Bilgi paylaşımınız için teşekkürediyorum;) Malum kar geliyor diyorlar, biz tedbirimizi alalım.
|
Üzücü ama sanırım bu seferde çiçeklerini göremeyeceksiniz. Dediğiniz gibi kar geldi gelmenin arasında. Ve anladığım kadarı ile henüz yapraklar çıkmış durumda. Yani çiçeklerini görmeniz zor. Fakat anlamadığım konu neden bu kadar erken bir ekim yaptınız. Hemde direk bahçenize?
Şİmdi toprakdan alın saksıya diyeceğim ama olmaz. Kökler zarar görür dolayısı ile sümbül ölür. Beklemekten başka çare yok sanırım. |
Sümbülüm saksıda, herhangi bir sorun olacağını sanmıyorum. Sadece kardan zarar görüp görmeyeceğini öğrenmek istedim. Soğanı ekim başında ekmiştim çok aceleci çıktı;) Bu sümbülü geçen bahar praktikerden almıştım, yani çiçeğini gördüm aslında, ama topraktan önce yaprakklarının çıktığını sanıyordum. Oysa yapraklarla birlikte çiçeğini de çıkardı.
|
Hayır yanlış anladınız. Saksıda bir problem çıkmaz fakat toprakdan çıkartıp saksıya alırsan sorun yaşayabilirsinşz demek istedşm
|
1 Eklenti(ler)
Ben de Sayın Oğuzhan gibi kokulu çiçeklere bayılıyorum. Zaten küçücük evimiz de heryeri çiçekle dolduruyoruz. Görsellikten öte bir de mis gibi kokmalı :)
10 Gün kadar önce aldığım 3 tane sümbülden biri bu sabah minnacık bir parçasını patlattı ve bu şirineyi dayanamayıp kokladım :) Allahım bu kadar küçük bir parça nasıl bu kadar çok koku verir. Mest oldum :) Eklenti 56627 |
Saksıda geçen seneden kalan sümbülüm tam 9 adet yavru soğan vermiş.Bu yavru soğanlar gelişirmi?Sümbülüm çiçek açarmı?Bilen deneyimli arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.Teşekkürler.
|
Gelişmeye gelişir fakat en az ilk 2 yıl çiçek açmasını bekleme.
|
Alıntı:
|
Sübülümü çoğaltmak amacı ile çapraz olarak dilimledim.Soğancık oluşumu için hangi ortamda nekdar durdurmam gerekir.Saygılarımla.
|
Alıntı:
Büyük kalibreli(15/16) bir sümbül soğanı yılda yaklaşık kaç yavru verir ve bu yavrular ayrılıp başka bir yere dikilse, anaç soğan büyüklüğüne(15/16 kalibre) ortalama kaç yılda erişirler? Anaç soğan için bir ömür var mıdır? Yoksa her yıl yeni yavrular ayrılsa ve başka yerlere dikilse, bu anaç soğan uzun yıllar yaşar mı? Teşekkürler |
3 Eklenti(ler)
Arkadaşlar; tüm başlığı okudum ancak benim sorunuma cevap bulamadığım için sormak istiyorum.
Yaz sonu aldığım sümbül soğanlarımı burada okuduklarım sayesinde saksıya dikip bahçemdeki mümkün mertebe karanlık olan bahçe evinde tutuyorum. Arada bir de kontrol edip suluyorum. Geçenlerde kontrol ettiğimde bazı soğanların çevrelerinde yeni yeşermeler dikkatimi çekti. Bu oluşumların sümbüllerin gelişmesini etkileyip etkilemeyeceğini veya sorun oluşturna ihtimallerini merak ediyorum. Bana yeni soğan oluşumu gibi geldi ama pek de bilgim yok. Yardımcı olursanız memnun olacağım. Fotoğraflardan da görebileceğiniz gibi bazı soğanlar sağlıklı olarak uç verdi ama bazıları ise uç vermek yerine yanlarından oluşumlar verdi. Şimdiden teşekkürler... |
Buket hanım soğanların yanındakiler yeni yavru soğan oluşumları.Bir kaynaktan okumuştum çok yavru soğan veren sümbüller çiçek açmaya bilirlermiş.
|
İlginiz için çok teşekkürler. Umarım konunun uzmanı arkadaşlar ne yapmam gerektiği konusunda bana yardımcı olabilirler.
|
Alıntı:
|
Çok teşekkür ediyorum. Ben bunları yeni almıştım ve böyle bir durum ile karşılaşmayı beklemiyordum. İnşallah başarır ve çoğaltırım. Doğrusu sevindim.
|
1 Eklenti(ler)
Buket hanım bu ne şans, keşke benimki de yavrulasa.
Bu yıl biraz geç kaldım, tam sonlarda yetiştim. Elim dolu diye bir tane alabildim. Öyle bir soğan seçmişim ki arka arkaya 2 tane açacak. |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Sümbüllerim boyları uzamadan açmaya başladı. Nedenini bilen var mı?
|
Sıcak ortamda çok çabuk açıyorlar, ondan olabilir...
|
Sayın Lalezar 78: Sümbüllerin açtıkça boyu daha uzar.Fazla uzun olursa çiçeği yaprağı taşıyamayıp bir tarafa yamılıyor.Kısa açması iyi oluyor.
|
Sayın Lalezar ınkiler gerçekten ilginç görünüyor. Hiç böylesine rastlamadım :))
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
İlginize teşekkür ederim.Ben sümbüllerimi diktikten sonra 1.5 ay balkonda bıraktım. Köklendikten ve biraz yaprakları büyümeye başlayınca erken açsın diye içeri aldım. Demek ki sıcaktan böyle oldu.Şimdi ne yapmalıyım?
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:56. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025