![]() |
Emeğinizin karşılığını almışsınız benimkiler açmadı daha ama burada açan çiçekleri gördükçe sanki kendi çiçeğimmiş gibi mutlu oluyorum :)
|
Sanki biraz erken açmış az daha karanlıkta kalsaydı biraz uzasaydı. Ama güzel genede. Benimki bekliyor bakalım.
|
Çiçeği geçmek üzere olan sümbülümü sulamayı sürdürsem tekrar tomurcuklanır mı diye aç gözlü bir soru sorsam:rolleyes:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Bende geçen sene 1 tomurcuktan sonra yanında küçük bir tomurcuk daha oldu.Yaklaşık biri geçince öbürü açtı.20 gün kadar çiçeğini gördüm.
|
Alıntı:
|
Çiçeği geçtikten sonra eğer yanında başka tomurcuk yok ise, birdaha seneye açar.
Yanında, henüz çok dipte bir tomurcuğu daha varmış, yeni fark ettim. Ama nedense bir türlü uzayamıyor. Nedeni ne olabilir, ne yapmam lazım. Teşekkürler... |
geçen yıl kızıma bi tane beyaz bi tanede pembe sümbül almıştım çiçekleri solunca terasta kamkatımın bulunduğu saksıya iliştirdim bütün yazı orada geçirdiler.yenilerde baktım beyazın tam 8 tane yavrusu olmuş pembenin ise bir tane.. kızım ve ben çok mutlu olduk...sanırım seneye bikaç saksıyı da sümbüllerime ayırmam gerekecek....
|
Alıntı:
|
Teşekkürler sayın kgursan...
|
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Arkadaslar,gecen sene Kasim ayinda diktigim sumbullerden bir ikisi..
Su an kokleridnen ikinci nesil cikti..Sanirim koklerinde sogancik vardi,ben farkina varmadim.Seneye ,kuruyunca acaba baska yavrular verirmi? |
Kuruyunca dinlenme döneminde uygun ısıda bekletilirse yanlarından yavru oluşumu başlar.Bu arada sümbüllerinizin kokusu nasıl.
|
İki saksı sümbül soğanım yeni filizlendi.Bu dönemde çiçekli bitkiler için olan sıvı besinden kullansam gelişimini hızlandırır mı?
|
Merhaba :)
3 Eklenti(ler)
:eek: Bu da benim sümbülüm.:) Kapalı balkonda duruyor şu an.İlk defa soğandan diktim Kasım ayında.Adını yeni öğrendiğim Muscarilerle aynı saksıya...Bu da bir sümbül çeşidiymiş.;)
Forumda okuduğuma göre soğanın üst kısmının biraz açıkta kalması gerekiyormuş,ben toprakla üstünü tamamen kapattım,hatta 3 hafta kadar önce tekrar toprak ekledim.:( Şu an sorun yok gibi duruyor,umarım olmaz da.Bir daha aynı hatayı yapmıcam. Aklıma takılan şu; ilk resimde görüldüğü gibi soğan hemen yanından yavru verdi.Bunun için şimdi yapabileceğim bir şey yok değil mi?Aslında büyüyor da,umarım asıl soğanın gelişimini engellemez. |
Sayın Dilse merak ettimde orta resimdeki sümbülün altında çiçeklenmiş bir muscari var o nereden gelme!!!
|
Mis gibi kokuyorlar..Sagolun bilgi icin de
|
Merhaba,
benim sümbüllerim henüz açmadı.. Sadece toprağın 3-4 cm üzerinde.. Bu aşamada gübreleme ya da potasyum takviyesi yapsam faydası olur mu? Önceki yıllarda sümbüllerim biraz bodur kalmıştı, bu sene daha güzel sümbüllerim olsun istiyorum.. |
Muscariler
Alıntı:
Soğanları küçüktü,hatta bazıları leblebi büyüklüğünde bile olmayan yavrular vermiş.Onları da saklıyorum.Seneye dikicem,bakalım onlar da gelişecek mi.:) |
Alıntı:
|
Muscari soğanları
Alıntı:
|
Evet, dikilmesi daha doğru olur.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Suyu fazla kaçırmayın.!! |
2 Eklenti(ler)
Benden de 1-2 resim. Bu Hafta sonu,İstanbul da büyük ihtimal çiçeksever sevgililere kavuşacaklar.
|
Sayin Kamil bey,mis gibi kokulari burnuma geldi sanki..
Cok guzeller..Masallah |
1 Eklenti(ler)
;)Galiba bitki deliliğimi yavaş yavaş kardeşime de bulaştırmaya başladım. Benden göre göre o da bitkilere merak salmaya başladı. Şimdilik sadece bir kök sümbülü var ve ona gözü gibi bakıyor. :)
İşte kardeşimin sümbülü; Eklenti 192678 |
5 Eklenti(ler)
Kasım sonunda ektiğim sümbüller açma hazırlığında ve dayanamayıp marketten aldıklarımda mis kokularını yaymaya başladılar :D
|
2 Eklenti(ler)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:31. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025