![]() |
1 Eklenti(ler)
bu da güzelimin son hali, keske hiç solmasa da hep böyle kalsa diyorum;)
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Veee açtılaaaar :)))
|
1 Eklenti(ler)
Diğer amarylis çiçek açtı rengi diğerine çok benziyor.
|
1 Eklenti(ler)
Diğer renk olan biraz daha koyu her ikisinide Eminönün'den almıştım.
|
Dörde bölme işlemi sonuç verdi mi acaba? Merak ettim. Eğer işe yarıyorsa sümbülde deneyeceğim.
|
Geçen sene ektiğim bu senede toprağını değiştirdiğim amarilis soğanım filizlendi. Fakat yeni ektiğim ve diğeriyle aynı bakımı yaptığım bütün amarilis soğanlarım çürüdü.
Soğanların hepsini saksılara ekip bahçede bıraktım. Dışarıda oldukları içinde fazla sulama yapmadım. Bir iki hafta önce çürüme olduğunu farkettim. Bir tanesi kurtarılabilir diye düşünerek saksısını değiştirdim. Bugün kontrol ettiğimde oda tamamen çürümüş. Nerde hata yapmış olabilirim? |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Saksıya almakla alakalı olduğunu düşünmüyorum. Geçen seneden kalan ve yeşillenen soğanımda saksıda, sanırım bu yıl edindiğim soğanlar hastalanmış olabilirler.:(
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
NGBB de katıldığım amatör bahçıvanlık kursunda soğanların önce ikiye bölünüp dipteki püsküllü kısımdan bir miktar içerecek şekilde mutfak tabiriyle piyazlık denecek şekilde kesilip ekildiğinde bir sümbül soğanında 8-10 yeni soğan geliştiğini görmüş ve uygulama yapmıştık. Amaryllis de neden olmasın? Yalnız bu yıl çiçek beklemeyin. Ancak seneye.
|
|
24 gün süren bir çekim ve işte bu muhteşem görüntüler. İzleyince bu sayfaya eklememezlik edemezdim.
Amaryllis Growing, Flowering and Decaying, Time-Lapse - YouTube |
3 Eklenti(ler)
Sulamaya biraz geç başladığım için yeni yeni çiçek açmaya başladı. Bu amarylis hippeastrumun bendeki 3. çiçeklenmesi. Soğanlar satın aldığımda da oldukca iriydi. İlk kez 2 çiçek çapı oluştu.
Dark Red Eklenti 285920 Eklenti 285921 Tohum elde etmek için yapay tozlaştırma denemelerine başladım :) Eklenti 285922 |
Benim 2 yıldır açmayan amarylis en sonunda çiçek sapı çıkarmaya başladı.Bakalım ne renk açacak?Açınca fotoğrafını paylaşmak için sabırla bekliyorum.
|
1 Eklenti(ler)
Amarallis tohumlarını dışarıya toprağa aldım, durumları iyi gözüküyo, bu kadar kolay olabileceğini düşünmüyodum;)
|
3 Eklenti(ler)
Balkonumdan , birarada açmış amaryllisler...
|
1 Eklenti(ler)
"White Lady" etiketi ile satın aldığım ancak Afrodit'e daha çok benzeyen zarifem de çiçek verdi.
Çiçek sapında 4 yerine 2 çiçek var. Geçen sene soğanını geliştirmesi için yeterince besin vermemiş olmalıyım. Eklenti 287888 |
Bir aydan fazladır torf içinde tohumlar duruyor. Yeşerme belirtisi yok. Sanırım çimlenmeyecekler.
|
Tohumları, direkt toprağa ekmek yerine suda çimlendirdikten sonra toprağa dikmek gerekiyor sevgili limon_sever.
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Suda çimlenmesi kaç gün sürmüştü hatırlamıyorum ama 1 haftayı bulmuştu sanırım.
Tohumdan yetiştirdiğim amarylisler 2 yaşını doldurdu. Seneye belki çiçeklerini görebilirim. Eklenti 287893 |
1 Eklenti(ler)
Bir önceki mesajımdan sonra arka balkona çıktığımda büyük bir sürprizle karşılaştım. İkinci senesinde küçük saksılara diktiğim amarylisimden çiçek geliyor :)
Eklenti 287917 Çiçek sapı yok denecek kadar kısa. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Ben suda bekletmedim, direk torfa dikip arada nemlendirdim, o cılız tohumların filizleniceğinede inanmıyodum aslında bu yüzden 50-60 tane tohumu 10 santimetrekare bir kaba diktim, resimde görüldüğü gibi 7-8 tane filizlendi.
|
2 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:26. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025