agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Soğanlı ve Yumrulu Bitkiler (https://www.agaclar.net/forum/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/)
-   -   Eucharis grandiflora / Amazon Lily (https://www.agaclar.net/forum/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/21331.htm)

Jezebel 26-02-2016 08:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hobiciakvarist (Mesaj 1442815)
Bugüne kadar deneyimlerinizde hiç soğanlar yavru verdi mi veya yandan başka bir soğanın yaprakları çıktı mı.

:) Bu şekilde ürer.

hobiciakvarist 26-02-2016 08:31

Sayın Jezebel. Cevabınız için teşekkürler. Sorma nedenim, her ne kadar soğanlı bitkilerin tamamı bahsedilen şekilde üresede deneyimlerimde bazı bitkiler diğerlerine göre buna daha yatkın iken, bazıları bu potansiyeli daha az sıklıkla gösterir. Kişisel deneyimlerimde Amarylis, örneğin, soğandan çoğalma eğilimi daha az göstermektedir.

Ben de bu yüzden sizin kendi deneyimlerinizi sordum böyle bir olay yaşayıp yaşamadığınızı sormak istedim. Anladığım kadarı ile yaşamışsınız. Sevindim bu nedenle. Bilgi için teşekkürler.

hobiciakvarist 29-02-2016 15:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 1442907)
Sn. hobiciakvarist.
Daha önceki bitkim 2 yavru vermişti.
Velev ki evimde yangın çıktı ve tüm eşyamla birlikte o da yandı.
Bu 3 soğan yeni. Henüz yeni üreme olmadı.
Üretenlerin bu şekilde ürettiğini biliyorum.
Tohumdan üretilebilir belki, ama hiç tohum oluşmadı.

Çok teşekkür ederim deneyimlerinizi paylaştığınız için. Ayrıca görsel de örnek sunmuşsunuz, çok teşekkürler. Umarım tüm bitkilerinizde bol yavru alırsınız ve burda paylaşırsınız. Bizimkisi merak ve uzaktan sevmek ile yetinmektir. Mutlu hobiler.

Jezebel 08-05-2016 17:51

1 Eklenti(ler)
Unlu bitin nereye yerleşeceğine karıncalar karar veriyor.
Yaprak altlarını kontrol etmek şart.

Eklenti 610609

Zaten 10 yaprak var kontrolü kolay bir bitki ama, tatsız bir sürpriz oldu.

hocam100 08-05-2016 19:38

1 Eklenti(ler)
Benimki de bu yıl bana çok neşe verdi öyle güzel açtı ki işlerin yoğunlupundan farkedemedim ki kokusundan farkettim.Bu sezon öncesi toprağını değiştirdim.Yeni toprağın besini ile coştu.Çok güzel çoğalmış.5 soğan olmuş.

Jezebel 08-05-2016 19:51

Maşallah hocam100. Kesinlikle sahip olmaktan memnun olduğum bir çiçek.
Her hali göz dolduruyor :)

hocam100 17-01-2017 21:10

Yılda 2 kere açıyor arkadaşlar bilginize 6 ayda ve 12. ayda.Bazan da mart ayı eylül ayı.

Batı Rüzgarı 17-01-2017 21:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hocam100 (Mesaj 1492697)
Yılda 2 kere açıyor arkadaşlar bilginize 6 ayda ve 12. ayda.Bazan da mart ayı eylül ayı.

sanırım fazla ışık istemiyor anladığım kadarıyla.yaprakları çok güzel bir yerden bulup temin etsem salonda az ışıkta bir sıkıntısı olurmu? çiçek açması büyümesi vs...

hocam100 18-01-2017 20:39

Bendeki oda orasında perdeden güneş alan bir yerde direkt güneş almıyor.Gelişimi harika.

Batı Rüzgarı 13-04-2017 17:12

bu yıl edinmek istediğim bir çiçekti kendileri...
Ne yazık ki ithalat sıkıntısı olmuş...Başka da satan bir yer bulamadım...
Amazon zambağı için her türlü kanallara açığım :))

Çok zarif güzel bir soğanlı...yaprak sapı bulunması dolayısı ile aslında hiç de dışarıdan bir soğanlıya benzemiyor...Aslında bu kadar güzel bir çiçeğin bu kadar yanlız kalmasına da anlam veremiyorum...insanlar her sene bir sonraki seneye çıkaramadığı sümbülü nergisi evine sokuyor ama böylesine güzel bir çiçeği es geçiyorlar...
bunu hem üretici için de diyorum...Gerçi işin ticari olarak sanırım biraz haksızım...

hocam100 13-04-2017 17:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Batı Rüzgarı (Mesaj 1502943)
bu yıl edinmek istediğim bir çiçekti kendileri...
Ne yazık ki ithalat sıkıntısı olmuş...Başka da satan bir yer bulamadım...
Amazon zambağı için her türlü kanallara açığım :))

Çok zarif güzel bir soğanlı...yaprak sapı bulunması dolayısı ile aslında hiç de dışarıdan bir soğanlıya benzemiyor...Aslında bu kadar güzel bir çiçeğin bu kadar yanlız kalmasına da anlam veremiyorum...insanlar her sene bir sonraki seneye çıkaramadığı sümbülü nergisi evine sokuyor ama böylesine güzel bir çiçeği es geçiyorlar...
bunu hem üretici için de diyorum...Gerçi işin ticari olarak sanırım biraz haksızım...

Ben de vardi ama dagittim.5 sogan vardi

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Batı Rüzgarı 13-04-2017 18:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hocam100 (Mesaj 1502944)
Ben de vardi ama dagittim.5 sogan vardi

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

hedef alarak söylememiştim ama yinede canınız saolsun :D
aramaya devam...:rolleyes:

Batı Rüzgarı 09-12-2017 21:09

herkese hay :)

bu çiçeği sadece ben yetiştiriyorum sanırım. aradan 8 ay geçmiş bakan olmamış.ya da bakıp yazan olmamış...
bendeki şuan 4. yaprağını çıkarmakla meşgul. Salonda yerde az biraz ışık alıyor sadece o kadar. sanırım 1 aydır duruyor.pek bir sıkıntı olmadı. yaprak çıkardığına göre de soğan için endişelenmeye gerek yoktur diye düşünüyorum...
7. ayda diktiğim için acaba çiçeklenmesi için üzerinden yıl geçmesi gerekiyormu?

Jezebel 10-12-2017 13:33

Bende de iki saksı var.
Bazen paylaşmak özendirmek için yapıldığı sanıldığı için ses vermiyoruz.
İyi bakamıyorum belli ki, açmadılar :(

Batı Rüzgarı 10-12-2017 17:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 1524783)
Bende de iki saksı var.
Bazen paylaşmak özendirmek için yapıldığı sanıldığı için ses vermiyoruz.
İyi bakamıyorum belli ki, açmadılar :(

sonuçta kötü alışkanlık değil ki ses verin hem özenelim hem özendirelim :)
yılda 3kereye kadar çiçek açabiliyormuş. bu da 4 ayda 1 çiçek demek. Hem çiçek açmasını hem çoğalmasını gözlüyorum.Soğana bişey olacak diye de korkuyorum... bi çiçek açsa tohum tutsa da çoğaltsam...şimdiden eş dost sırası var :)

çiçek açması neye bağlı hiç bilmiyorum. hemen hemen ayda 1 suluyorum. Saksının altında taşlar koydum. bu bakımdan su da tutmuyor pek. susuzluk belki çiçek açmasına yardım olabilir.

Batı Rüzgarı 10-12-2017 20:53

1 Eklenti(ler)
bari fotoğraf ekleyeyim de ilham olsun :)

Eklenti 662400

Jezebel 10-12-2017 21:18

Çoğalma soğanların yavrulamasıyla oluyor.
Yani çiçek açması şart değil.
Kaç yumru aldım şimdi hatırlayamadım, saksının birinde 3 kök, birinde de 2 kök var.
Bize pamuklu bit geldi, aralıklarla elle temizliyorum, kimyasal da kullanmak istemiyorum, evin içinde :(
Açmamasını buna bağlıyorum.

Batı Rüzgarı 10-12-2017 22:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 1524816)
Çoğalma soğanların yavrulamasıyla oluyor.
Yani çiçek açması şart değil.
Kaç yumru aldım şimdi hatırlayamadım, saksının birinde 3 kök, birinde de 2 kök var.
Bize pamuklu bit geldi, aralıklarla elle temizliyorum, kimyasal da kullanmak istemiyorum, evin içinde :(
Açmamasını buna bağlıyorum.

benim bi pamuklu bitim eksik :) trips kırmızı örümcek yaprak bitleri derken bu sene iyi uğraştım.neyseki bu çiçeğime henüz hiç bir şey musallat olmadı. umarım olmaz da...

hobiciakvarist 20-12-2017 12:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Batı Rüzgarı (Mesaj 1524759)
herkese hay :)

bu çiçeği sadece ben yetiştiriyorum sanırım. aradan 8 ay geçmiş bakan olmamış.ya da bakıp yazan olmamış...
bendeki şuan 4. yaprağını çıkarmakla meşgul. Salonda yerde az biraz ışık alıyor sadece o kadar. sanırım 1 aydır duruyor.pek bir sıkıntı olmadı. yaprak çıkardığına göre de soğan için endişelenmeye gerek yoktur diye düşünüyorum...
7. ayda diktiğim için acaba çiçeklenmesi için üzerinden yıl geçmesi gerekiyormu?

Bir önceki mesajınızda aradığınızı belirttiğinize göre temin edebilmişsiniz diye anlıyorum. Hayırlı olsun, sizin adınıza sevindim. Güle güle büyütün.

Ben hala aramaya devam ediyorum. Geçen sene Nisan'da yıl dönümü toplantısında belki paylaşılan türler arasında olur diye ummuştum ama olmadı (gerçi olmaması belki daha iyi oldu, aldıklarımın başına gelenleri düşününce...). Bakalım, kısmet artık... o zamana kadar sizlerin resimleri ile yetiniyorum. :D

Batı Rüzgarı 20-12-2017 15:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hobiciakvarist (Mesaj 1525824)
Bir önceki mesajınızda aradığınızı belirttiğinize göre temin edebilmişsiniz diye anlıyorum. Hayırlı olsun, sizin adınıza sevindim. Güle güle büyütün.

Ben hala aramaya devam ediyorum. Geçen sene Nisan'da yıl dönümü toplantısında belki paylaşılan türler arasında olur diye ummuştum ama olmadı (gerçi olmaması belki daha iyi oldu, aldıklarımın başına gelenleri düşününce...). Bakalım, kısmet artık... o zamana kadar sizlerin resimleri ile yetiniyorum. :D

Ben bir balkon sayfama bi buraya yazdığım için kopukluk olmuş. soğanını evet bulabildim.umarım siz de bulursunuz. güzel bir bitki. yeşilliğinden başka bir espirisi olmayan salon bitkilerinin yerini rahatlıkla alır.

Selma_321 05-02-2018 10:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Batı Rüzgarı (Mesaj 1525840)
Ben bir balkon sayfama bi buraya yazdığım için kopukluk olmuş. soğanını evet bulabildim.umarım siz de bulursunuz. güzel bir bitki. yeşilliğinden başka bir espirisi olmayan salon bitkilerinin yerini rahatlıkla alır.

Sayın Batı Rüzgarı, soğanı nerden **** hangi siteden aldınız acaba

Batı Rüzgarı 05-02-2018 10:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Selma_321 (Mesaj 1530227)
Sayın Batı Rüzgarı, soğanı nerden **** hangi siteden aldınız acaba

ben bi şahıstan buldum.ağaçlar net "arıyorum" kısmından.(gerçi o beni buldu desem daha doğru :)
bunun soğanı satılmıyor pek niyeyse. zaten bileni de az.
bazı bilindik sitelerde bu sezon satışa çıkma ihtimali var. en azından geçmiş sezonlarda satılmış...ya da yurt dışından temin edileblir ama ucuz olmayabilir.
yaygınlaşması gereken bir bitki bence...

Selma_321 05-02-2018 12:42

Teşekkür ederim umarım tekrar satışa çıkar.

Batı Rüzgarı 13-12-2018 01:27

1 Eklenti(ler)
hadi bakalım yılbaşı çiçeğim :)
Eklenti 685076

Güler 13-12-2018 16:26

1 Eklenti(ler)
Bu da benim Amazon Lily'im. İstanbul'da yaz kış kapalı balkonda duruyordu.
Nefis çiçek kokularını duymak istediğimden Manyas'a getirdim. Havalar iyiden iyiye soğuyunca mecburen içeri girdi.
Ev içinde yer bulamadığım için mutfaktaki masa üzerinde yerini aldı.

Pırıl pırıl iri yaprakları canlı canlı, aşağı yukarı 20 gündür hiç su vermedim, sanırım bir iki ay içinde çiçeklenme yapar.

ezo 17-12-2018 12:00

Bende bu çiçekten arıyorum. Aslında ortaklaşa yurt dışından getirttirsek iyi olur. Yurtdışı alış verişten anlayan birileri önderlik yapsa.

ezo 17-12-2018 13:58

Aliexpress de tohum var 100 tohum 0.50 $ ücretsiz kargo ama ne kadar güvenilir gelen tohumlar ne kadar sürede çiçek acar acaba

Jezebel 17-12-2018 15:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ezo (Mesaj 1554449)
Aliexpress de tohum var 100 tohum 0.50 $ ücretsiz kargo ama ne kadar güvenilir gelen tohumlar ne kadar sürede çiçek acar acaba

Sakın tohum almayın. Soğan varsa onu alın.

hocam100 17-12-2018 20:54

TOHUM güvenilir değil.Sakın almayın.

aloe 19-12-2018 10:13

Sevgili hocam100 ve Jezebel bu konuyu yeni gördüm ve okudum amazon lilye hayran kaldım. Genel olarakta kokulu çiçeği olan bitkileri çok seviyorum. Eğer elinizde varsa sizden bu çiçeğin soğanından rica ediyorum. İnşallah vardır da bana da yollarsınız.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:32.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025