![]() |
Bu gün ben de toprağını değiştirip sıcak ortam aldım.Bakalım benimki de sizinki gibi güzel çiçekler verecek mi çok merak ediyorum.
|
Alıntı:
|
Ben de hazır torf aldım.Onunla değiştirdim.
|
Malesef benim çiçeğimin soğanı çürümüş arkadaşlar.Çok üzüldüm ama malesef gitmiş.
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Bu kış çiçeklenme:
|
Bu kışı +10 derecede güneş gören yerde bekletmiştim.Sonra +20 ye aldım filizlenmedi baktım ki soğanı çürümüş.
|
Bu tropikal çiçek - soguk sevmez, gündüz en az +18 derece ona lazım. Ben onu devamlı salonda tutuyom, tam pencere yanında. Pencere - güney. 8 sene aynı yerde duruyo...
|
Hatam soğukta bekletmek.
|
Ben de Eucharisimi ektim.Fotoğrafını çekip sizle paylaşacağım.
|
Sn.hocam100,
uzun ömürlü olmasını dilerim. Benim Eucharis de üşüttü, tek yaprak çıktı bahara. Ümidim bu bahar ve yaz güzel gelişir ... |
Acaba hangi aralıkta sulama yapmak lazım bu konuda bilgi verir misiniz?
|
Ben parmağımla nemi kontrtol edip öyle sulama yapıyorum.
Haftada 1 defayı geçmedi, ama havalar ısındıkça durum değişebilir. Bu arada benin Eucharis bana sürpriz hazırlıyor, biraz önce gördüm ve inanamadım. Suzuzluğa cevabı çiçek açmakmış, Asya_lotus arkadaşımız öyle söyledi, yine de ben 1 haftayı aşamadım... Açacak tek yaprakla ;) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
|
Tek yaprak ve çiçek sapı.Maşallah. :)
Darısı bizimkilere .Ben sulamayı azaltıyım.:) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Tek yapraklı cengaverim.
Eklenti 206650 Eklenti 206651 Kokusu bu gün çok hafif, çiçek olgunlaştıkça artacaktır. |
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Bir haftalık izin dönüşü iş yerime geldiğimde başından bir sürü iş geçmiş (tek yapraklı kalmış) eucharism bana sürpriz yapmış ve çiçek sapı vermişti. Geçen hafta olgunlaşan tomurcukları haftasonu tatili döünüşü açmış görmek beni ziyadesiyle mutlu etti.
Teşekkürler eucharis ve bu bitkiye sahip olmamı sağlayan sevgili arkadaşım... |
Gözün aydın sevgili rodoslu.
Çok güzel ancak çok kolayca bozulabilen bir bitki. Uzun yaşaması yumrunun sağlığına bağlı. Benim bitkim de ilkinden uzakca bir yerden yaprak çıkardı. Bu yeni bir yumru oluşturduğuna delaletmiş, Asya_lotus arkadaşımız öyle söyledi. Çok mutlu oldum, saksım tek yapraklı olmaktan kurtuluyor:p |
Suyu iyice azalttım sevgili Jezebel,
Yüzey tamamen kuruduğunda çok az su veriyorum. Yaprak çıkarmasına sevindim, umarım bende de aynı şey olur. Aslında eve götürmek isitiyorum ama sırf çiçeğin alıştığı yeri değiştirmemek için yerinden oynatmadım. |
1 Eklenti(ler)
|
aynı saksıda alışınca, kökler iyice çogalınca - daha hızlı büyümeye başlar. İki üç sene artık aynı saksıda kalsın, topragını da degiştiremeyın.
|
Kurtardı kendini artık:pkışın çok korkmuştum kaybediyorum diye.
|
1 Eklenti(ler)
|
Toprağını değiştirdim, umarım gelişmesi hızlanır.
Toplam 3 yumru olmuş;) Seneye üç koldan açar mı:confused: |
Sevgili lir, maalesef bu İzmirde bahçede kışı geçiremiyecek bir bitki.
Kapalı balkonda bile kılpayı kurtuldu ölmekten. Yoksa sizin için icat edebilirdik. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:30. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025