![]() |
1 Eklenti(ler)
|
3 ay gibi bir sürede çok güzel gelişmiş. Çiçeksiz hali bile çok gösterişli duruyor. Tebrikler!
|
Sevgili Jezebel çok sağlıklı görünüyor ellerinize sağlık...
|
Teşekkürler sevgili elek ve Periş.
Kışın tek yaprak kaldığında beni çok korkuttu, şimdiki halini hayal bile edememiştim.;) |
Sayın Jezebel veya diğer üyeler bu bitkinin soğanını nereden buldunuz acaba banada söylermisiniz.
|
Bana Asya_lotus hediye etti.
Kendisine de babası hediye etmiş, bildiğim kadarıyla. Ama bir kaç üyeye dağıttıktan sönra elinde şu anda hiç bitki yok. |
Arkadaşlar benim Eucharis grandiflora / Amazon Lilim nihayet çiçek açıyor, hem de 2 sap birden çıkarıyor.Biri yarım metreye ulaştı diğeri henüz yeni çıkıyor.
|
Tebrikler, resimleri bekliyoruz;)
|
Alıntı:
|
Her gün fotolarını çekiyorum ama henüz tomurcuk sanıırm yarına açacak.
|
5 Eklenti(ler)
Bu gün 4, çiçeği de açtı, aama birinci çiçeği solmaya yüz tutuyor.Resimlerini paylaşıyorum.
|
Maşallah;)
|
Çok çok güzel bir bitkiymiş, daha önce haberim yoktu bu başlık sayesinde öğrendim.
Anladım ki çok bilinmiyor ama bayıldım bu bitkiye hem de çiçeğine. sevgili hocam100 elinize sağlık harikagörünüyor. Sevgili jezebel böyle harika bir bitkiyle tanışmam sayenizde oldu, teşekkür ederim:) |
Alıntı:
Eğer bilgisayar aracılığıyla koku geçmek olurdu :p....:p |
Gerçekten de dediğiniz gibi oldu beklentilerimi aştı.2sap birden çıkarıp sapın birinde 7 çiçek birden verdi.
|
Alıntı:
|
Kokunun tarifi çok zordur.
O kokuyu bir şişede saklayıp ara sıra koklamayı çok isterdim. Bu bitkinin esansını içeren bir parfüm var mı acaba? |
|
Arkadaşlar benim çiçek henüz üretim aşamasında bir yıldan beri henüz çoğaldığı yok.
|
2 Eklenti(ler)
Nihayet çiçeğimiz açtı.Bu yıl 2 sap çıkardı.Gayet güzel ve hoş kokulu.
|
2 Eklenti(ler)
Yine çiçek zamanı.
|
Hocam çok güzel olmuş maşallah.
Bir sorum olacak. Benim 2nci ayda ithal olarak gelen Eucharis'im geçen ay sadece bir çiçek sapı çıkardı ve tam açmadan döküldü. Ben de sapı kestim ancak neredeyse 6ncı ay gelecek yaprak yok. Bugün merakımdan toprağını biraz eşeledim soğan sağlam ve kök oluşturmuş. Fazla zedelenmeden ve oynatmadan kapattım. Bu ithal soğanlara gelişimi durdurucu bir madde mi veriyorlar? Narine' de de böyle oldu soğanı sağlam ancak uyanmamakta direniyor. Bir de substrad hakkında bilgi verebilirmisiniz? Güzel yapraklanmışa benziyor. |
Benim de tecrublerime göre bu tür bitkiler iklimleri şaşırıyorlar. Alışmaları ise yıllar alıyor.Eğer aynı yarımküre bitkisi ise alışıyor.Ama diğer yarımküre bitkisi ise bu durumlar olabiliyor.
|
1 Eklenti(ler)
Aylar önce Tayland'tan aldığım Eucharis soğanlarım yeni geldi.
Bu kadar uzun kargoda kalınca nasıl gelişecekler merak ediyorum. Eklenti 543244 Biri bari gelişse :) |
Hala sağlıklı görünüyor.
|
Ben de üreterek 5 soğana çıkardım.
|
Bu bitkinin çoğalması nasıl oluyor peki? Diğer soğanlı bitkiler gibi yandan yavru soğan mı veriyor?
|
Tüm soğanlılar gibi işte o da.
Buna sadece bahçede değil de evde bakmak lazım. Ne fazla güneş, ne de fazla soğuk sevmiyor. Gece ve gündüz ısu farkı çok olmamalı. |
1 Eklenti(ler)
|
Bugüne kadar deneyimlerinizde hiç soğanlar yavru verdi mi veya yandan başka bir soğanın yaprakları çıktı mı.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:08. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025