agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Soğanlı ve Yumrulu Bitkiler (https://www.agaclar.net/forum/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/)
-   -   Soğanlı ve Yumrulu Bitkiler (https://www.agaclar.net/forum/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/191.htm)

çiçeksever 19-03-2007 14:01

bana Ankara Koçtaştan soğan geldi. pakette 10 tane frezya 4.95,glayol (jester) 5.95 yumrulu begonya 3 tane 7.95 YTL.Ayrıca zambak,dahlia vb. varmış

Ophrys 21-03-2007 19:48

Nergis

2 Eklenti(ler)
Nergis diye aldım mis gibide kokuyor ama benim bildiğim nergislere pek benzemiyor.

Mine Pakkaner 21-03-2007 20:10

Bu da,İzmir'de yaygın ticari üretimi yapılan da nergis çeşidi. İkisi de Narcissus sp. Bu çeşide halk arasında zeren deniyor.

Ophrys 21-03-2007 20:30

Çok hızlısınız çok teşekkür ederim.

arb73 22-03-2007 11:00

4 Eklenti(ler)
Bunlarda diğerleri crocus,puschkinia,fresia

mor menekşe 28-03-2007 16:45

sümbül soganını çıkarmak istiyorum ama yaprakları hala yeşil nezaman çıkarmalıyım

arb73 28-03-2007 19:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mor menekşe (Mesaj 89628)
sümbül soganını çıkarmak istiyorum ama yaprakları hala yeşil nezaman çıkarmalıyım

Normalde yaprakları tamamen solana kadar durması gerekiyor.Eğer saksısı lazım ise o zaman geçici bir kaba aktarın ve yine yaprakları solana kadar normal bakımını yapın ki seneye gerekli olan besini soğan bünyesine depolayabilsin.Yok eğer bahçede ise çıkarmanıza gerek yok ama yinede çıkarmak istiyorsanız yapraklar kuruyunca

hfz 28-03-2007 21:16

Fresia

Sn. arb73, araya girmiş oldum özür dileyerek..:o
Ama, birinci resimdeki Fresia'nızdan fazla soğanınız varsa çiçeği geçtikten sonra bir adet alabilir miyim acaba? (Mor olan) Ben Hisarönünde tanıdığım bir çiçekçiye sarı dışında her rengini sipariş verdim ama bugün hala bulamamıştı..

Bu arada İzmir toplantısı için konuşmalar var.. (inşallah) Yakında toplanabilme ihtimalimiz var.. Hisarönünde bir kahvaltı teklif ettik.. Takib ederseniz seviniriz..

:eek: Mesajı düzeltiyorum.. İstediğim Crocus'muş ! Ben Fresia sandım.. Ama o da çok güzeeelll.....:dilli:

arb73 28-03-2007 22:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hfz (Mesaj 89703)
Sn. arb73, araya girmiş oldum özür dileyerek..:o
Ama, birinci resimdeki Fresia'nızdan fazla soğanınız varsa çiçeği geçtikten sonra bir adet alabilir miyim acaba? (Mor olan) Ben Hisarönünde tanıdığım bir çiçekçiye sarı dışında her rengini sipariş verdim ama bugün hala bulamamıştı..

Bu arada İzmir toplantısı için konuşmalar var.. (inşallah) Yakında toplanabilme ihtimalimiz var.. Hisarönünde bir kahvaltı teklif ettik.. Takib ederseniz seviniriz..

:eek: Mesajı düzeltiyorum.. İstediğim Crocus'muş ! Ben Fresia sandım.. Ama o da çok güzeeelll.....:dilli:

İnşallah müsait olabirsem gelirim.Crocus'larımın çiçekleri geçti şimdi yaprakların kurumasını bekliyorum.Soğanı ise merak etmeyin yollarım.

çiçeksever 31-03-2007 12:41

bu çiçeğin adı

1 Eklenti(ler)
bu çiçeği 2 sene önce birinden aldım.İsmini merak ettim

çiçeksever 31-03-2007 12:43

1 Eklenti(ler)
başka bir görünüş

Mine Pakkaner 31-03-2007 12:45

Sümbül, Hyacinthus sp.

çiçeksever 31-03-2007 12:47

sümbülün değişik bir türü mü

cankurtulus 31-03-2007 21:39

1 Eklenti(ler)
Sevgili hfz;
Sana bu resimdeki çiçeklerin soğanlarını gönderebilirmiyim?

hfz 01-04-2007 13:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cankurtulus (Mesaj 90608)
Sevgili hfz;
Sana bu resimdeki çiçeklerin soğanlarını gönderebilirmiyim?

:p Çok seviniriiimmm.... Çok güzeller..:dilli: Ayrıca Fresia'da demişsiniz. Sarı dışındaki renklerden arıyordum. Mümkün olursa bir'er adet de Fresia çok makbule geçer..:o (Tabii hepsinin yaprakları kuruduğunda) Sanırım adresim sizde var..

Çok teşekkür ederim..;) Sevgiler...

COYOTE 01-04-2007 14:41

Merhaba
Birşey sormak istiyorum sümbüllerim büyükçe bir çiçek öbeği oluşturmuştu fakat daha sonra yaprak boylarını geçemeden içeride çürüdü yanlarında da yavruları var bu çürüme ana köklere zarar verirmi ?bıu sene çiçeklerinden ümidi kestim ama seneye kalabilmeleri için ne yapabilirim hindistan cevizi torfuna dikmiştim ondan olmuş olabilir mi?Bir bilen yanıtlarsa çok sevinirim teşekkürler

BenBen1967 01-04-2007 22:38

cankurtuluş bu fresia lardan bende istesem çok mu olur bende size beyaz çiğdem yollayayım

aysemelike 02-04-2007 09:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi COYOTE777 (Mesaj 90749)
Merhaba
Birşey sormak istiyorum sümbüllerim büyükçe bir çiçek öbeği oluşturmuştu fakat daha sonra yaprak boylarını geçemeden içeride çürüdü yanlarında da yavruları var bu çürüme ana köklere zarar verirmi ?bıu sene çiçeklerinden ümidi kestim ama seneye kalabilmeleri için ne yapabilirim hindistan cevizi torfuna dikmiştim ondan olmuş olabilir mi?Bir bilen yanıtlarsa çok sevinirim teşekkürler

Evet torf yüzünden olabilir ve kök de çürüyebilir. Bence önce toprağını saksı toprağı ile değiştirin, çiçek saplarını dibinden kesip, biraz suyunu azaltın, yarı güneş gören bir yere koyup soğanların gelişmesi için düzenli ama sadece toprağı nemli bırakacak derecede sulayarak yapraklar sarrana kadar bekleyin sonra suyu iyice azaltıp kuru, serin ve karanlık bir yere terkedin. Kasım sonu yeniden sulamaya başlayın....Kolay gelsin...

vildan 02-04-2007 10:38

Sn. Cankurtuluş,

frezyalarınızın güzelliği ve şirinliği beni çok etkiledi.niye derseniz; yaklaşık 2-3 hafta önce ben de frezya soğanlarımı diktim ve şimdi çimlenmelerini keyifle izliyorum.frezya benim en sevdiğim çiçeklerden biri ve bu ilk yetiştirme deneyimim. şimdi yaklaşık 10 cm olan boyları hergün hızla uzmakta ve sonunda sizinkiler gibi güzel çiçekler açacak olmaları beni çok sevindiriyor...
mutlu günler dilerim... :)

COYOTE 02-04-2007 12:08

Sayın ayşemelike
Çok teşekkür ediyorum bu hızlı yanıt için hemen uygulamaya geçiyorum.

cankurtulus 02-04-2007 19:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi BENBEN1967 (Mesaj 90864)
cankurtuluş bu fresia lardan bende istesem çok mu olur bende size beyaz çiğdem yollayayım

****** yollarım.

arb73 02-04-2007 19:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi BENBEN1967 (Mesaj 90864)

Cankurtuluşun eklediği fotoğraf zaten beyaz çiğdem değil mi?

cankurtulus 02-04-2007 19:23

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi vildan (Mesaj 91138)
frezyalarınızın güzelliği ve şirinliği beni çok etkiledi.niye derseniz; yaklaşık 2-3 hafta önce ben de frezya soğanlarımı diktim ve şimdi çimlenmelerini keyifle izliyorum.frezya benim en sevdiğim çiçeklerden biri ve bu ilk yetiştirme deneyimim. şimdi yaklaşık 10 cm olan boyları hergün hızla uzmakta ve sonunda sizinkiler gibi güzel çiçekler açacak olmaları beni çok sevindiriyor...
mutlu günler dilerim... :)

Çok teşekkürler.Fakat bir karışıklık var.Çünki onlar Fresia değil Çiğdem.Ama benim Fresialarımda var ve şu an çiçekliler.Hakikaten çok keyifli.İnşallah sizinkilerde öyle olurlar.
Sevgiler

cankurtulus 02-04-2007 19:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi arb73 (Mesaj 91328)
Cankurtuluşun eklediği fotoğraf zaten beyaz çiğdem değil mi?

Evet Çiğdem.Ben düzeltme için resim ararken siz önce davranmışsınız.Teşekkürler.

arb73 02-04-2007 20:26

Birşey değil :rolleyes: Kayısı çiçeklerinizde çok güzeller bu arada.Yediveren gibiler maşallah üsteki çiçeklenen sürgünleri kesip vazoya alıyorum,alttan yeni sürgün vermeye devam ediyorlar.Çok bereketliler mis gibi kokuları bütün odaya yayılıyor.
Bu arada yeni bir parti katmerli ve karışık renkli olanlarından ektim,hemencecik filizlendiler.:)

BenBen1967 02-04-2007 21:01

bendeki bu kadar büyük açmayınca ben karıştırmışım

ReaL 04-04-2007 14:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ali H. ALI (Mesaj 41156)

Bunları gördükçe deliresim geliyor...

Profesyonel bir seracının yanında çalışmazsam ne olayım, az kaldı az...

darla 10-04-2007 16:11

Katılıyorum.Kesinlikle bu mevsimin en güzelleri.

dal 10-04-2007 19:40

yıldız ve glayöl soğanları ve sulama

Bahçeme birer hafta arayla yıldız çiçeği ve glayöl soğanları diktim.Ama ne kadar sulayacağım hakkında bir fikrim yok.Toprağın üst kısmı kuruyor ama altı nemli 3 günde bir sulama yapsam yeterli mi acaba?

arb73 10-04-2007 20:29

Üst kısmı kurudukça sularsanız yeterli olacaktır.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:34.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025