![]() |
bana Ankara Koçtaştan soğan geldi. pakette 10 tane frezya 4.95,glayol (jester) 5.95 yumrulu begonya 3 tane 7.95 YTL.Ayrıca zambak,dahlia vb. varmış
|
Nergis
2 Eklenti(ler)
Nergis diye aldım mis gibide kokuyor ama benim bildiğim nergislere pek benzemiyor.
|
Bu da,İzmir'de yaygın ticari üretimi yapılan da nergis çeşidi. İkisi de Narcissus sp. Bu çeşide halk arasında zeren deniyor.
|
Çok hızlısınız çok teşekkür ederim.
|
4 Eklenti(ler)
Bunlarda diğerleri crocus,puschkinia,fresia
|
sümbül soganını çıkarmak istiyorum ama yaprakları hala yeşil nezaman çıkarmalıyım
|
Alıntı:
|
Fresia
Sn. arb73, araya girmiş oldum özür dileyerek..:o
Ama, birinci resimdeki Fresia'nızdan fazla soğanınız varsa çiçeği geçtikten sonra bir adet alabilir miyim acaba? (Mor olan) Ben Hisarönünde tanıdığım bir çiçekçiye sarı dışında her rengini sipariş verdim ama bugün hala bulamamıştı.. Bu arada İzmir toplantısı için konuşmalar var.. (inşallah) Yakında toplanabilme ihtimalimiz var.. Hisarönünde bir kahvaltı teklif ettik.. Takib ederseniz seviniriz.. :eek: Mesajı düzeltiyorum.. İstediğim Crocus'muş ! Ben Fresia sandım.. Ama o da çok güzeeelll.....:dilli: |
Alıntı:
|
bu çiçeğin adı
1 Eklenti(ler)
bu çiçeği 2 sene önce birinden aldım.İsmini merak ettim
|
1 Eklenti(ler)
başka bir görünüş
|
Sümbül, Hyacinthus sp.
|
sümbülün değişik bir türü mü
|
1 Eklenti(ler)
Sevgili hfz;
Sana bu resimdeki çiçeklerin soğanlarını gönderebilirmiyim? |
Alıntı:
:p Çok seviniriiimmm.... Çok güzeller..:dilli: Ayrıca Fresia'da demişsiniz. Sarı dışındaki renklerden arıyordum. Mümkün olursa bir'er adet de Fresia çok makbule geçer..:o (Tabii hepsinin yaprakları kuruduğunda) Sanırım adresim sizde var.. Çok teşekkür ederim..;) Sevgiler... |
Merhaba
Birşey sormak istiyorum sümbüllerim büyükçe bir çiçek öbeği oluşturmuştu fakat daha sonra yaprak boylarını geçemeden içeride çürüdü yanlarında da yavruları var bu çürüme ana köklere zarar verirmi ?bıu sene çiçeklerinden ümidi kestim ama seneye kalabilmeleri için ne yapabilirim hindistan cevizi torfuna dikmiştim ondan olmuş olabilir mi?Bir bilen yanıtlarsa çok sevinirim teşekkürler |
cankurtuluş bu fresia lardan bende istesem çok mu olur bende size beyaz çiğdem yollayayım
|
Alıntı:
|
Sn. Cankurtuluş,
frezyalarınızın güzelliği ve şirinliği beni çok etkiledi.niye derseniz; yaklaşık 2-3 hafta önce ben de frezya soğanlarımı diktim ve şimdi çimlenmelerini keyifle izliyorum.frezya benim en sevdiğim çiçeklerden biri ve bu ilk yetiştirme deneyimim. şimdi yaklaşık 10 cm olan boyları hergün hızla uzmakta ve sonunda sizinkiler gibi güzel çiçekler açacak olmaları beni çok sevindiriyor...
mutlu günler dilerim... :) |
Sayın ayşemelike
Çok teşekkür ediyorum bu hızlı yanıt için hemen uygulamaya geçiyorum. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Sevgiler |
Alıntı:
|
Birşey değil :rolleyes: Kayısı çiçeklerinizde çok güzeller bu arada.Yediveren gibiler maşallah üsteki çiçeklenen sürgünleri kesip vazoya alıyorum,alttan yeni sürgün vermeye devam ediyorlar.Çok bereketliler mis gibi kokuları bütün odaya yayılıyor.
Bu arada yeni bir parti katmerli ve karışık renkli olanlarından ektim,hemencecik filizlendiler.:) |
bendeki bu kadar büyük açmayınca ben karıştırmışım
|
Alıntı:
Bunları gördükçe deliresim geliyor... Profesyonel bir seracının yanında çalışmazsam ne olayım, az kaldı az... |
Katılıyorum.Kesinlikle bu mevsimin en güzelleri.
|
yıldız ve glayöl soğanları ve sulama
Bahçeme birer hafta arayla yıldız çiçeği ve glayöl soğanları diktim.Ama ne kadar sulayacağım hakkında bir fikrim yok.Toprağın üst kısmı kuruyor ama altı nemli 3 günde bir sulama yapsam yeterli mi acaba?
|
Üst kısmı kurudukça sularsanız yeterli olacaktır.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:34. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025