agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Soğanlı ve Yumrulu Bitkiler (https://www.agaclar.net/forum/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/)
-   -   Soğanlı ve Yumrulu Bitkiler (https://www.agaclar.net/forum/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/191.htm)

aysemelike 21-11-2007 08:57

lale soğanı isteyenler için yeni bir adres buldum

lale soğanı isteyenler için yeni bir adres buldum ama işleyişini denemedim....

www.osmanlilale.com

umarım işinize yarar....
selamlarımla..
melike

limon 21-11-2007 10:07

Geçen hafta ektiğim soğanlarımda canlanmalar başladı :)

denizakvaryumu 21-11-2007 10:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aysemelike (Mesaj 176174)
lale soğanı isteyenler için yeni bir adres buldum ama işleyişini denemedim....

www.osmanlilale.com

umarım işinize yarar....
selamlarımla..
melike

Genelde Belediyeler için toplu satım yapıyorlar.

darla 21-11-2007 14:12

Merhaba,
Bende sümbül ve lale soğanlarımı geçen hafta ektim zamnanını umarım iyi ayarlamışımdır.Şuan beklemedeyim.
Büyüdüklerini görmek şahane olacak...

Ashba 21-11-2007 19:07

Ya, acaba ben mi yanlış biliyorum? Laleler derinlemesine kök salmayı severler değil mi? Yani derin saksılara dikmeliyiz?

Penelophe 21-11-2007 19:49

Ben 8 cm boyundaki saksılara dikiyorum, hem çiçek açıyorlar hemde saksıdan çıkarmazsam yavruluyorlar..

Oğuzhan 22-11-2007 13:50

1 Eklenti(ler)
Eklenti 25278Benim sümbüller çıkmaya başladı.:)

MSaygin 22-11-2007 14:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Penelophe (Mesaj 176537)
Ben 8 cm boyundaki saksılara dikiyorum, hem çiçek açıyorlar hemde saksıdan çıkarmazsam yavruluyorlar..

8cm boy derken, derinliğini mi kastettiniz, çok az değil mi? Ben de 10cmlik saksılar da var uygun, onların derinliği yetmez diye düşünmüştüm.

Güler 22-11-2007 14:40

Soğan boyunun 3 katı kadar derinlik bence ideal oluyor.

celalsungur 22-11-2007 15:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MSaygin (Mesaj 176814)
8cm boy derken, derinliğini mi kastettiniz, çok az değil mi? Ben de 10cmlik saksılar da var uygun, onların derinliği yetmez diye düşünmüştüm.

Sığ saksıda daha çabuk baş veriyorlar.

MSaygin 22-11-2007 16:04

Teşekkürler, acelem yok, ben yine Melike Hanım ve Guler'in önerdiği gibi 3 kat kuralına göre ekeyim :)

aysemelike 23-11-2007 07:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi celalsungur (Mesaj 176834)
Sığ saksıda daha çabuk baş veriyorlar.

celal bey,
sığ saksıda çabuk baş verse bile çiçeği büyük ve olgun oluyor mu? Çünkü bildiğim kadarı ile kökler derine gitmese bile ortam nemi gelişimi çok etkiliyor bu nedenle sığ saksıda yavrulasa bile çiçekleri aynı gösteriş de olmuyor....
Ama yinede açık kapı bırakmak isterim zira ortam koşulları da çok etkili...

Selamlarımla..
melike

celalsungur 23-11-2007 08:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aysemelike (Mesaj 177037)
celal bey,
sığ saksıda çabuk baş verse bile çiçeği büyük ve olgun oluyor mu? Çünkü bildiğim kadarı ile kökler derine gitmese bile ortam nemi gelişimi çok etkiliyor bu nedenle sığ saksıda yavrulasa bile çiçekleri aynı gösteriş de olmuyor....
Ama yinede açık kapı bırakmak isterim zira ortam koşulları da çok etkili...

Selamlarımla..
melike

Melike Hanım, açıkçası azıcık büyüyünce daha büyük saksıya alırım diye düşünüyorum, tesadüfen ilk diktiklerimden sığ saksıda olan daha önce baş verdi öbürlerinden hala haber yok, ben de ona istinaden yeni diktiklerimden hepsini küçük saksılara diktim. İlginize çok teşekkür ederim. Selamlar, sevgiler.

Güler 25-11-2007 20:21

http://img139.imageshack.us/img139/7241/topcg0.png
Sevgili celalsungur, bunlar bahçemdeki irisler madem seviyorsun sana resimlerini yolluyorum.

celalsungur 25-11-2007 20:50

[QUOTE=Guler;177832 Sevgili celalsungur, bunlar bahçemdeki irisler madem seviyorsun sana resimlerini yolluyorum.[/QUOTE]
Bir of çeksem karşıki dağlar yıkılacak ta Yalova'dan korkuyorum.

Ashba 26-11-2007 14:01

Laleyi kuma dikmek

http://www.osmanlilale.com/index.asp?LANG=_TR

Bu adreste laleleri çiçek sapları çıkıncaya kadar kumda filizlendiriyorlar. Aynı yöntemi uygularsak laleler besinsiz kalır mı? Düzce'de havalar çok dengesiz ve bende tüm gün evden uzak olduğumdan toprağın nemini ayarlayamıyorum bir türlü. Sanırım kum **** az gübre/kum karışımı kullansam çürümeden korkmadan sulama yapabilirim?

darla 26-11-2007 15:14

Merhaba,
Geçen hafta ektiğim lale ve sümbüllerim feci derecede köklenmiş.Ama bazıları da hiç köklenmemiş acaba sebebi ne olabilir?Saksılar çok büyük de değil tam gelişecekleri rahatlıkta ve derinlikte.

aysemelike 26-11-2007 17:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi darla (Mesaj 178098)
Merhaba,
Geçen hafta ektiğim lale ve sümbüllerim feci derecede köklenmiş.Ama bazıları da hiç köklenmemiş acaba sebebi ne olabilir?Saksılar çok büyük de değil tam gelişecekleri rahatlıkta ve derinlikte.

Sevgili darla
Öncelikle neden kökleri deşelediğinizi merak ediyorum ;), bırakın kendi hallerine.

Sorduğunuz soru çocukların büyümelerini karşılaştırmaya benzer, tombik çocuğu olan biri zayıf çocuğu olan tarafından kıskanılır, ay şekerim benimki yemiyor kilo almıyor diye hayıflanır durur anneler. Bu gereksiz bir telaştır.

Büyümek, köklenmek özde genlerinizle, ve daha sonrada çevresel faktörlerle ilgilidir. Bırakın kökler bildiği gibi büyüsün, eğer çok bakarak olursanız gelişimlerini olumsuz etkilersiniz, kökler havalanmayı, özelliklede gelişim zamanı pek sevmezler....

:) selamalrımla.

Melike

aysemelike 26-11-2007 17:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ashba (Mesaj 178059)
http://www.osmanlilale.com/index.asp?LANG=_TR

Bu adreste laleleri çiçek sapları çıkıncaya kadar kumda filizlendiriyorlar. Aynı yöntemi uygularsak laleler besinsiz kalır mı? Düzce'de havalar çok dengesiz ve bende tüm gün evden uzak olduğumdan toprağın nemini ayarlayamıyorum bir türlü. Sanırım kum **** az gübre/kum karışımı kullansam çürümeden korkmadan sulama yapabilirim?

Sevgili ashba,
Laleler ve soağnlı bitkiler zaten besinlerini soğanlarında saklamaktadırlar.Bu aşamada kumlu toprak onları etkilemez. Çiçekleri geçtikten sonra yaprakları solmadan biraz besin takviyesi yapmanız iyi olur, daha sonrada sonbahrada yeniden sulamaya başladığınızda gübrede verdiniz mi çok güzel gelişirler...
Selamlarımla.
Melike

çiçeksever 27-11-2007 13:59

vazoda sümbül

1 Eklenti(ler)
ayşemelikenin dediği gibi cam vazoya sümbül koydum.Vazoyu müdürümden görünce istedim.Çok güzel köklendi.Bakalım ne zaman açacak

aysemelike 27-11-2007 15:30

Sevgili çiçeksever,

Kök gelişimi çok güzel görünüyor, filizlenmeside öyle umarım güzel gelişkin bir çiçeğiniz olur...
Elinize sağlık....
Melike

MSaygin 27-11-2007 15:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Guler (Mesaj 177832)
http://img139.imageshack.us/img139/7241/topcg0.png
Sevgili celalsungur, bunlar bahçemdeki irisler madem seviyorsun sana resimlerini yolluyorum.

Celal Bey yerine ben bir of çekeyim, ne kadar güzeller :)

bursevi 27-11-2007 19:24

Sevgili darla; Bence laleleri kumlu ortamdan kurtarın.Çünkü soğanların yaprak kısımlarının çıkana kadar toprağının aşırı olmamak kaydıyla nemli kalması gerekiyor.Ve ayşemelike nin dediği gibi besinleri soğanlarda olduğu için gübrelemeye gerek yok.

tayffun 27-11-2007 22:36

Arkadaşlar,
Lale soğanına ihtiyacım var, yardım etmek isteyen var mı?

aysemelike 27-11-2007 22:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tayffun (Mesaj 178884)
Arkadaşlar,
Lale soğanına ihtiyacım var, yardım etmek isteyen var mı?

Lale soğanlarını Ankara'da bilkentteki praktikerde bulabilirsiniz sanıyorum. **** istanbulda bir arkadaşınız varsa bauhaus da bu hafta çok çeşitli soğanlar vardı, size yollayabilirler belki....Ben dönmesem alır yollardım ama ne yazıkki öbür gün ayrılıyorum....
Ama Ankara'da dikmek için biraz geç kaldınız gibi, soğuklar başladı, köklenme iyi olmayabilir.... Yinede donlar başlamadan acele ederseniz olabilir. Unutmadan geç ektiğiniz için çiçeklenmede geç olacaktır....
Selamlarımla.
Melike

darla 28-11-2007 09:49

Sayın Ayşemelike,
Haklısınız eşelemek değil benimkisi aslında lalelerimin ekili olduğu saksıyı düşürünce hepsini yeniden ekmek zorunda kaldım.O yüzden görmüş oldum..Ama tavsiyelerinize kulak asarım teşekkürler...

dal 02-12-2007 10:06

Başta lale olmak üzere soğanlı bitkilerin hangi tür toprakta en verimli hale geldiğini biriniz yazabilir mi?Suyu bünyesinde bulundurmayacak bir toprak türü mü?Yoksa kil gibi suyu tutan,su içeriği fazla olan bir toprak türü mü?

Penelophe 02-12-2007 15:10

Bildiğim kadarı ile, suyu bünyesinde bulundurmayacak toprak türleri tercih etmek gerekiyor. Fazla suyla temas yumru veya soğanların çürümesine neden oluyor..

nazlı06 03-12-2007 12:30

Ben haftasonu çiçeği kuruyan ve dalları sararan lilyumları soğanlarını ayırarak (4 köktü saksıdakile) bulundukları torfun içinden alıp başka saksıya naklettim. Ama su vermedim çünkü toprak nemliydi. Sizce acaba doğrumu yapmışım?

MSaygin 03-12-2007 15:07

Koçtaş, Praktiker gibi mağazalarda nergis soğanlarının satış fiyatı ne kadar, son dönemde alanlar varsa bilgi verebilirler mi?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:22.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025