agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Soğanlı ve Yumrulu Bitkiler (https://www.agaclar.net/forum/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/)
-   -   Soğanlı ve Yumrulu Bitkiler (https://www.agaclar.net/forum/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/191.htm)

Penelophe 09-02-2008 14:01

4 Eklenti(ler)
Benim bu yıl ektiğim lale, süsen ve sümbüllerde son durum.. Sümbüller pek verimli olacak gibi görünmüyorlar..

Eklenti 29889
Lale ve süsenler..

Eklenti 29890
Laleler..

Eklenti 29891
Laleler..

Eklenti 29892
Sümbüller..

Buket Aknar 09-02-2008 16:41

Sevgili Penelophe, hepsi iyi görünüyorlar. Sanırım sümbüller konusunda biraz sıkıntı yaşayacaksın. Ama belki de fotoğrafı yukarıdan çektiğin için bana öyle göründüler. Soğanların o kadar derine mi ekilmiş olması gerekiyor. Çevremdeki sümbül soğanları biraz ucundan görünür şekilde ekiliyorlar da! (Bu arada ben hiç cesaret edip sümbül ekmeyi denemedim) Ayrıca lalelerin de iyi, benimkilerden hala ses yok.

Oyaman 09-02-2008 18:06

Sevgili Penelophe , soğanların durumu gayet iyi .Benim Lalelerim bahçede yeteri kadarda soğuklandı ama ancak çıkmaya başladılar .Süsenlerinde iyi , Asya lalenin sattığı Süsenlerden mi acaba ?
Sümbüllerinizde biraz geç açacak gibi görünüyor .

aysemelike 09-02-2008 18:12

Alıntı:

Penelophe;202675]Benim bu yıl ektiğim lale, süsen ve sümbüllerde son durum.. Sümbüller pek verimli olacak gibi görünmüyorlar..

Sevgili penelophe,

Tümüde çok güzel gelişiyorlar. ;)
Bence sümbülleriniz de iyi gelişmişler. Artık istiyorsanız salona da alabileceğiniz kadar gelişmişler, sıcakta hızla uzar ve açarlar....

Selamlarımla

Buket Aknar 09-02-2008 19:15

Aman Buket Hanım görende soz konusu sümbül soğanlar değilde eb. tohumları sanır.;)
Benim ilk yetiştirdiğim bitkiler arasında idi sümbül.Yanlış hatırlamıyorsam yıldız sümbülü idi ve 8-10 yaşında bişeydim.Zaten orkidelere ilgimde bu ''bulb''soğansı yapıdan kaynaklanmakta galiba.:D
10 yaşındaki bir çocuk o gün sadece iç güdüleri ve sadece meydan larousse deki bilgilerle onları yapabildiyse bugün siz bu sitenin yardımıyla neler yapmassınız..
Ama hala şu cesaret konusunu anlamış değilim.

Saygılar.[/QUOTE]

Cesaret konusunu şöyle ifade edebilirim.
Ben daha önce de belirttiğim gibi oldukça acemi bir doğa ve bitki sever olarak, buradan edindiğim bilgilerle birçok bitki yetiştirmeye çalışıyorum. Bazen başarılı bazen ise başarısız oluyorum. Başarılı olduğum durumlarda çok sevinmeme rağmen, başarısız olduğumda inanılmaz üzülüyorum.
Soğanlı bitkilere de inanılmaz ilgim var. Crocus, Nergis, Gladiolus, Fresia, İris, Anemon, Ranunkulus gibi birçok soğanlı bitkiyi yetiştirip, zevkle onların gelişmesini izliyor ve gereken durumlarda buradaki arkadaşlardan yardım alıyorum. Her yıl bir öncekilere ek olarak farklı bir türü deniyorum. Örneğin lale'yi ilk kez bu yıl deniyorum ve lale soğanlarının halen filizlenmemesine bile çok üzülüyorum.
Bu yıl eğer benim lalelerim çiçek açmazsa bu durumun benim hevesimi kıracağını sanıyorum. Kendimce Sümbül bana yetiştirmesi zor görünen bir bitki. Seneye belki de sıra sümbüle gelecek. Acemiliğim ile galiba onu en sona bıraktm. Yani acemilik beraberinde cesaretsizliği de getiriyor.

Penelophe 09-02-2008 19:52

Sevgili Buket, soğanların neredeyse yarısı dışarıda ama tahminin doğru, fotoğraf yukarıdan çekildiği için derinmiş gibi görünüyorlar..

Sevgili Oyaman, evet asya lalenin süzen soğanları.;)

Sevgili AyşeMelike, sümbüllerin ortalarında çiçek tomurcukları çok az, sıcak ortamda tomurcuklarda büyüme gerçekleşir mi?

fatmadundar 09-02-2008 20:03

Buket Hanım,
Gözlerime inanamadım.O kadar çok çeşitli ve iddialı çiçekler yetiştiren biri olarak sümbül ekmeye cesaret edememeniz mümkün değil. Ancak "Bu kadar çiçeğin arasında sümbül de olmayıversin" demiş olabilirsiniz:D

fatmadundar 09-02-2008 20:10

Sevgili Penelophe,
Bence de hepsi güzel ve sağlıklı görünüyor.Sünbüller de.

Buket Aknar 09-02-2008 20:18

Yok vallahi öyle demedim.:o
Hatta Kıbrıs'ın yerli, yalın kat sümbüllerinden bu yıl denedim. Bugün yarın açacaklar ama yine de diğerleri gibi değil. (Doğru söylemek gerekirse ben onları sümbülden saymadım.)
Bu aşamadan sonra, seneye onlar da inşallah olacak. Buralardaysak ve başarır da yetiştirebilirsem, mutlaka fotoğraflarını buradan sizlerle paylaşacağım.

beyaz orkide 11-02-2008 08:56

MERHABA ARKADASLAR,
Dün bauhaseye gittim çeşit çeşit çiçek soganları gelmiş.Aglayan kalp(dıcentra)gelmiş kırmızı olanı vardı sadece, beyazı yoktu maalesef.Exocotıc bir sürü çiçek soganı vardı.Hatta nerıne bıle.2 farklı rengi mevcut.İlgilenen arkadaşlara duyrulur.Kısacası bauhaseye hücum.Kredi kartlarınızı yanınıza almayı unutmayın derim ben

GLCN 11-02-2008 09:37

Sevgili beyaz orkide çok güzel bir haber ama ne yazıkki bizim burda bauhase olmadıgı için bulursak karsılastırmak **** siz sevgili arkadaslara sipariş vermek isteyen arkadaşlar olur maksadıyla fiyat konusunda bilgi verebilirmisiniz?

ayhat 11-02-2008 10:53

Bende 3 adet sümbül ve 3 adet lale soğanı aldım mutfağıma. Acaba içerde de büyüyüp açarlar mı? Pencerenin önüne koydum ışık alıyorlar birde mutfak serin oluyor.

beyaz orkide 11-02-2008 11:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi GLCN (Mesaj 203226)
Sevgili beyaz orkide çok güzel bir haber ama ne yazıkki bizim burda bauhase olmadıgı için bulursak karsılastırmak **** siz sevgili arkadaslara sipariş vermek isteyen arkadaşlar olur maksadıyla fiyat konusunda bilgi verebilirmisiniz?

Elbette fiyatlarını verebilirim.Dicentra 6.99ytl idi.Nerın de 2 tane sogan 9.99ytl idi.Şakayık 6.99ytl glorıosa9.99ytl arısaema9.99ytl kısacası exotıc cicekli soganlar hep 9.99ytl idi.Size birkacının fıyatlarını vermeye calıstım siz hangisiyle ilgileniyorsunuz bilmiyorum ama bildirirseniz söylerim elbet.

Buket Aknar 11-02-2008 11:58

1 Eklenti(ler)
Bunlar da benim fresia'larım. Dikkat ederseniz herhangi bir çiçek belirtisi yok.

GLCN 11-02-2008 12:00

Çok teşekkürler beyaz orkide ben genel olarak arkadaslar adına sormustum.Ben aglayan kalplerle ilgileniyorum eger burda bulamazsam sizden yardım isterim teşekkürler tekrar..

beyaz orkide 11-02-2008 12:18

Elbette seve seve yardımcı olurum.

nureste 12-02-2008 09:58

lale soğanları bir yıl saklanabilir mi?

herkese selamlar öncelikle ben yeni üye oldum sitenize.ben birşey öğrenmek istiyorum benim elimde lale soğanları var yaklaşık 15-20 tane 10 tanesini falan diktim zamanında diğerlerini dikemedim bazı nedenlerden evimde değildim;ben bu lale soğanlarını saklamak seneye dikmek istesem dikebilirmiyim?yoksa zamanı geçmiş olsa da dikmem mi gerekir?:confused:

lemman 12-02-2008 13:58

Merhabalar,ben de ilk defa sümbül ve nergis aldım minik saksılar içinde ,hepsi çiçek açmıştı.Onları uzun saksıya aldım ,çiçekler bir hafta ancak dayandı ve soldular .Nergiz çiçeksizdi bır saksıda on iki tane vardı büyük saksıya yerleştirdim . Şimdilik boyları uzayıp gidiyor.Acaba nergizlerim çiçek açar mı?Sümbüllerin çiçek iş bitti mi?Bu konuda bilgisi olanlar vardır herhalde.

Ashba 12-02-2008 15:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nureste (Mesaj 203601)
herkese selamlar öncelikle ben yeni üye oldum sitenize.ben birşey öğrenmek istiyorum benim elimde lale soğanları var yaklaşık 15-20 tane 10 tanesini falan diktim zamanında diğerlerini dikemedim bazı nedenlerden evimde değildim;ben bu lale soğanlarını saklamak seneye dikmek istesem dikebilirmiyim?yoksa zamanı geçmiş olsa da dikmem mi gerekir?:confused:

Siz dikin benim de yeni toprağa aldığım soğanlar oldu. Nem oranını iyi ayarladığınız taktirde geç dikildiklerini hiç çaktırmazlar :p Evin içinde yetiştiricekseniz mümkün olduğunca serin bir yerde, mümkünse camın dışına falan koyabilirseniz. Soğuk, onları tetikleyecektir. Belki çiçekleri geç gelir ama seneye ölmezler. Bir senelik bir zek diyorsanız bırakın evin ısısında büyüsün, kısa süre açar, ölür

Penelophe 12-02-2008 16:00

Nureste, lale soğanlarını geçte olsa dik, hem ankara soğuk olur, belki açtıklarını bile görürsün.:)

Lemman, tam çiçeklenme zamanlarında rahatsız etmişsiniz sümbüllerinizi ya da çiçek zamanları geçmiş de olabilir. Sonuçta çiçekli almışsınız. Nergislerin boyları uzuyorsa sorun yok demektir, açacaklardır.:)

Bora Ank 13-02-2008 10:02

Herkese merhabalar.. aranıza yeni katıldım ama forumların bana gösterdigi gercek bitki dostlarının arasına geldiğim..
Sorunuma gelince, 3 hafta önce bir marketten çiçek açmaya başlamış sümbüller almıştım.. ilk başlarda harika açtılar ancak galiba direk güneş ışığına maruz kaldıkları ( ankara güneşi ) için çiçekler kurumaya başladı. Bilgisi olan arkadaşlarımızdan ricam bana bundan sonra ne yapmam gerektigini söyleyebilirler mi? çiçeklerin ölmesini kesinlikle istemiyorum.. Evimdeki ve ofisimdeki yavrularım onlar... Yardımlarınız icin şimdiden teşekkür ederim.

günaykarayel 13-02-2008 16:32

arkadaşlarben bimde sizin söylediginiz bütün ceşitlerden 3 er 5 er paket aldım.
ve diktim şimdi laleler ve nergisler filizlendi daha öncede üzüm sümbülü vardı taaa hollandadan getirtim ve güzelde ürüyorlar .bi sümbüller filiz vermedi onlarda biraz daha uzun sürüyomuş filizlenmeleri

günaykarayel 13-02-2008 16:45

arkadaşlar ben de alırım cigdem ve ama beyaz ve mor sarı bende cok var
üzüm sümbülü beyaz ve bordo alırım

günaykarayel 13-02-2008 17:01

ben baya geri kalmışım bir gün size benim ciçeklerin fotolarını yollayyayım

günaykarayel 13-02-2008 17:05

Bora Ank sümbüller aşı yukarı 10 bilemedi 15 gün acıyor.sonra kurumaya başlıyor ben çicegini kesip bırakıyorumki soganları gelişs,in ve üresin sizede tavsiyem budur

gesen 22-02-2008 06:53

merhaba,
geçen hafta hollandaya gitmiştim. gelirken havaalanından lillium soğanları satın aldım.
torbalar içinde satılıyorlardı ve ben hem beyaz hem pembe renklilerden birer torba aldım. (sanırım içlerinde ikişer adet soğan var).
bahçeme ya da dış ortamda bir saksıya dikmeyi düşünüyorum.
bu türün açmış olanını geçen yıl ekim ayında saksıda (bauhause'dan) satın almıştım.
sorum şu : sonbaharda açacaklarına göre hangi ayda dikmeliyim ?
tüm bitkiseverlere selamlar.

lemman 22-02-2008 10:19

İyi günler arkadaşlar,daha önce aldığım sümbüllerin çiçekleri geçmişti. Geçen hafta tomurcuklu üç adet sümbül aldım her gün kontrol ediyordum, sessiz sedasız duruyorlardı . Bu sabah salona girdiğimde sümbüllerimin açmış olduğunu gördüm ,çok mutlu oldum.

abk 22-02-2008 11:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lemman (Mesaj 206930)
Geçen hafta tomurcuklu üç adet sümbül aldım Bu sabah salona girdiğimde sümbüllerimin açmış olduğunu gördüm

Aldıktan sonra sümbüllerin saksısını değiştirdiniz mi?

crocuscuk 22-02-2008 11:19

merhaba,

her sene saksı da lale soğanı yetiştiririm,ama bu sene nedense çok yavaş büyüyorlar,boyları bile uzamadı daha.Acaba geç açan türünden mi fikri olan var mı?

Buket Aknar 22-02-2008 13:57

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gesen (Mesaj 206871)
merhaba,
geçen hafta hollandaya gitmiştim. gelirken havaalanından lillium soğanları satın aldım.
torbalar içinde satılıyorlardı ve ben hem beya hem pembe renklilerden birer torba aldım. (sanırım içlerinde ikişer adet soğan var).
bahçeme ya da dış ortamda bir saksıya dikmeyi düşünüyorum.
bu türün açmış olanını geçen yıl ekim ayında saksıda (bauhause'dan) satın almıştım.
sorum şu : sonbaharda açacaklarına göre hangi ayda dikmeliyim ?
tüm bitkiseverlere selamlar.

Ben; geçen yıl nisan ayında Lillium soğanlarını dikmiştim. Tüm yaz göreni kendilerine hayran bıraktılar. Çiçekleri geçince soğanlarını topraktan almıştım. Bakalım bu yıl ayni başarıyı yakalayabilecekmiyim?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:06.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025