agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Soğanlı ve Yumrulu Bitkiler (https://www.agaclar.net/forum/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/)
-   -   Lilium candidum üretimi, bakımı, hastalık ve zararlıları (https://www.agaclar.net/forum/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/12928.htm)

Gokben76 10-09-2013 10:56

Arkadaşlar,canım çiçeğin daha açmadanölüyor.Çok üzülüyorum Tomurcuklar açmadançürüyor Eve gelel 2-3 haft oldu Çok güzeldi.yerini mi sevmedi acaba?

Mebk 27-10-2013 09:22

1 Eklenti(ler)
Bir hafta önce aldığımda böyleydi.. Çok güzel açtı
http://www.agaclar.net/forum/attachm...1&d=1382862088

Sonra ben fazla sulayınca böyle oldu:(
http://www.agaclar.net/forum/attachm...1&d=1382861846

Nasıl bakım yapabilirim iki gundur sulamayı bıraktım geri düzelirmi acaba

Mebk 27-10-2013 09:28

Diğer hali:)
http://www.agaclar.net/forum/attachm...1&d=1382862449

beyazzambak34 27-10-2013 15:14

arkadaşlar kolay gelsin herkese. foruma yeni üyeyim.4 , 5 yıldır deneme yanılma yöntemiyle İstanbul da balkonda çiçek yetiştirmeye çalışıyorum. Ama 1 yıldan beri net te araştırıyorum. formunuza üye olduktan sonra bilgilerimin daha da artacağına şüphem kalmadı. balkonumda kaktüs, kırmızı kokulu karanfil, ve lilium candidum yetiştirmeye çalışıyorum. bir sonraki mesajımda fotoları yüklerim. kolay gelsin..

burak_skry 06-11-2013 03:06

2 Eklenti(ler)
geçen sene aldığım ve çok güzel çiçeklenen lilium soğanımı bir iki hafta önce diktim ama bugün kontrol ettiğimde çürüdüğünü gördüm çok üzüldüm:(

bayram ziyaretinde halamdan aldığım mis zambağı soğanlarımda durağan bir görünüm sergiliyor bakalım kış sonunda ne durumda olucaklar.

doktor2005 07-12-2013 11:04

Lilyum Çiçeği hastalığı

1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar Lilyum(zambak)çiçeği çiçek açmadan çiçeklerinin yaprakları kurudu malesef. Saksının altına baktığımda köklerinin saksının altında ki deliklerden çıktığını gördüm.Marketten satın aldıktan sonra saksıyı değiştirmedim.Acaba saksımı küçük geldi de çiçekleri açmadan kurudu?

kgursan 07-12-2013 16:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi doktor2005 (Mesaj 1227451)
Arkadaşlar Lilyum(zambak)çiçeği çiçek açmadan çiçeklerinin yaprakları kurudu malesef. Saksının altına baktığımda köklerinin saksının altında ki deliklerden çıktığını gördüm.Marketten satın aldıktan sonra saksıyı değiştirmedim.Acaba saksımı küçük geldi de çiçekleri açmadan kurudu?

1.Oda içinde ışık azlığı ve havalandırma yetersizliği nedeniyle çiçekleri solmuş olabilir,
2. Saksının altındaki saksının içinde su biriktiyse ve saksı altından çıkan köklersu içinde kaldıysa da sararma-kuruma yapabilir.

öneri: suyu azaltın, bitkiyi bol ışıklı ve havadar bir yere koyun. Dışarısı da olabilir

kgursan 07-12-2013 16:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mebk (Mesaj 1211962)
Bir hafta önce aldığımda böyleydi.. Çok güzel açtı
http://www.agaclar.net/forum/attachm...1&d=1382862088

Sonra ben fazla sulayınca böyle oldu:(
http://www.agaclar.net/forum/attachm...1&d=1382861846

Nasıl bakım yapabilirim iki gundur sulamayı bıraktım geri düzelirmi acaba

Etrafındaki naylonu kaldırın ki hava sirkülasyonu olsun bitkinin arasında, sulamayı da haftada bir yapsanız yeter, bol ışık alan bir yere koyun, eğer çiçekleri geçti ise dışarıya da koyabilirsiniz.

doktor2005 09-12-2013 14:54

1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar bu da sağlık ocağı polikliniğinde ki zambak çiçeğim.Bu çiçekleri marketten almıştım.Çok güzel açmasına rağmen hiç kokusu yok.Oysa ki zambak çok güzel kokar diye biliyorum.Koku vermesi için yapılabilecek bir şey varmı acaba?

kgursan 09-12-2013 18:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi doktor2005 (Mesaj 1228071)
Arkadaşlar bu da sağlık ocağı polikliniğinde ki zambak çiçeğim.Bu çiçekleri marketten almıştım.Çok güzel açmasına rağmen hiç kokusu yok.Oysa ki zambak çok güzel kokar diye biliyorum.Koku vermesi için yapılabilecek bir şey varmı acaba?

Bu kokan cinslerinden değil de ondan. Kokulu olan lilium cinsleri: Lilium candidum (beyaz mis zambak), Oriental melezleri ve bilmediğim bir kaç türü daha.

Sizin çiçeğiniz asiatic melez denilen türlerden bir çeşit olup, kokusuzdur. Bunların çiçeklerinde "nektar" (buharlaşırken koku veren madde) salgılayan kanallar yoktur.

hatice p. 28-03-2014 10:53

Migrostan henüz tomurcuklanmamış lilyum fidesi aldım, evde büyüdü tomurcukları göründü, ama tomurcuklarının içi boş, tepesinden kessem yeni tomurcuk verirmi diye düşünüyorum?
Bir bilene soralım?

nAzz... 09-04-2014 00:25

1 Eklenti(ler)
merhabalar,
aldığımda salonumu kokusuyla saran lilyumlarım soldu :(
balkona çıkardım, saksısını değiştirdim fakat ortama uyumunu sağlayamadım sanırım. galiba aynı dal üzerinden çiçek açmıyor.
şimdi ben nasıl bir yol izlemeliyim. iyice kurumasını mı bekleyeyim soğanını kullanabilmek için? ziyan olsun istemiyorum.
yoksa çıkartıp saklamalı mıyım?
bir de yeni lilyum soğanları aldım, şu an saksıya diksem verimli olur mu? bir de dikince sulamalı mıyım sanki bi yerlerde sulamamam gerektiğini okumuştum. ve saksıyı nasıl bir ortama koymalıyım?
solan lilyumlarım :(
Eklenti 481982

Lilium 09-04-2014 00:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hatice p. (Mesaj 1264391)
Migrostan henüz tomurcuklanmamış lilyum fidesi aldım, evde büyüdü tomurcukları göründü, ama tomurcuklarının içi boş, tepesinden kessem yeni tomurcuk verirmi diye düşünüyorum?
Bir bilene soralım?

Tomurcukları varsa içi boş değildir, bunlar büyür gelişir ve çiçek açarlar,

keserseniz yeni tomurcuk vermezler ama soğanın gelişimine yardımcı olursunuz, bir sonraki sene daha iyi çiçek açarlar.

Lilium 09-04-2014 00:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nAzz... (Mesaj 1268604)
merhabalar,
aldığımda salonumu kokusuyla saran lilyumlarım soldu :(
balkona çıkardım, saksısını değiştirdim fakat ortama uyumunu sağlayamadım sanırım. galiba aynı dal üzerinden çiçek açmıyor.
şimdi ben nasıl bir yol izlemeliyim. iyice kurumasını mı bekleyeyim soğanını kullanabilmek için? ziyan olsun istemiyorum.
yoksa çıkartıp saklamalı mıyım?
bir de yeni lilyum soğanları aldım, şu an saksıya diksem verimli olur mu? bir de dikince sulamalı mıyım sanki bi yerlerde sulamamam gerektiğini okumuştum. ve saksıyı nasıl bir ortama koymalıyım?
solan lilyumlarım :(
Eklenti 481982

Zamansız yer değişimi yapmışsınız, soğanlı bitkiler yeşil dönemde saksı değişikliği yapılmaz ve bu değişimle birlikte yeşil aksam ölür, fazla sulama yaparsanız soğanı da öldürürsünüz.
Aynı dal üzerinde tekrar çiçek açmaz, o dal ölmüştür artık, saksıyı öylece bırakınız sulamayınız ara ara çok az nemlendirin fazla sulamayla soğanı öldürmediyseniz seneye çiçek açacaktır.

Yani aldığınız soğanları hemen ekiniz yeşil yaprak çıkarıncaya kadar çok az nemlendiriniz daha sonra su miktarını biraz arttırabilirsiniz dikkat etmeniz gereken husus saksı toprağınız süzek olmalı.

nAzz... 18-04-2014 18:12

sayın lilium çok teşekkür ederim. verdiğiniz bilgiler doğrultusunda işlem yaptım, beklemedeyim ;)

serdarca06 20-05-2014 23:41

sayın lilium mis zambagının alt yapraklarının bordo olmasının sebebi nedir. bu normal mi. mis zambaklarım gayet güzel gelişimini tamamladı fakat alt yapraklar bordo rendgini aldı.

filizzzz 24-07-2014 16:24

4 Eklenti(ler)
benim lilliumum gelişmiyor ve yaprakları lekeli bazılarıda sararıyor neden olabilir acaba yardımcı olurmusunuz:confused:

kgursan 25-07-2014 17:10

Gölgede kalmış

filizzzz 02-08-2014 14:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kgursan (Mesaj 1309056)
Gölgede kalmış

pek gölge değil öğleden akşama kadar güneş görüyor güneye bakan cam önünde

turkanatalay 08-08-2014 21:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi filizzzz (Mesaj 1308797)
benim lilliumum gelişmiyor ve yaprakları lekeli bazılarıda sararıyor neden olabilir acaba yardımcı olurmusunuz:confused:

Benim de lilium casablanca bu şekilde oldu ve açmadan kurudu. Diğer lilium türleri ile aynı yerdeydi.(mestre polyanna...vs)

turkanatalay 08-08-2014 21:55

Bu arada sizlere bir sorum olacak. Komşumun bahçesinde lilium candidum lar vardı. Çiçekleri geçtikten sonra saplarını kopardım. Gazeteye sarıp bodruma koyacaktım ama fırsatım olmadı.
Üst üste bahçenin kenarında kaldılar. 2 gün önce saplarındaki oluşumları gördüm, küçük soğancıklar vardı. Çok mutlu oldum. O küçük soğancıkları ne zaman saplardan ayırıp dikmeliyim acaba? Bir de dikecğim toprağın özellikleri nasıl olmalı? Özel bir şey isterler mi? Yanıtlayacak olan arkadaşımıza şimdiden teşekkürler.

turkanatalay 10-08-2014 15:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi turkanatalay (Mesaj 1311685)
Bu arada sizlere bir sorum olacak. Komşumun bahçesinde lilium candidum lar vardı. Çiçekleri geçtikten sonra saplarını kopardım. Gazeteye sarıp bodruma koyacaktım ama fırsatım olmadı.
Üst üste bahçenin kenarında kaldılar. 2 gün önce saplarındaki oluşumları gördüm, küçük soğancıklar vardı. Çok mutlu oldum. O küçük soğancıkları ne zaman saplardan ayırıp dikmeliyim acaba? Bir de dikecğim toprağın özellikleri nasıl olmalı? Özel bir şey isterler mi? Yanıtlayacak olan arkadaşımıza şimdiden teşekkürler.

Yanıtlayacak kimse yok mu?

horanlı.66 10-08-2014 16:04

saplari dipten kesin, serin bi yere kaldırın, soğanciklar biraz daha gelişsin, denizli kışı ılık geçer , saplar Iyice kuruyunca dikkatlice ayırıp bahçenizin güneş alan bi köşesine dikin, ilk sene çiçeklenmez, ama büyüme durumuna göre ikinci sene çiçek yapar

Dumlupınar 19-08-2014 14:15

Arkadaşlar mis zambak (lilium candidum) ekim zamanı yaklaşıyor.Soğan,yumru,rizom satış bölümünde hocam 100 zambak soğanlarının satışına başlamış.Ben bugün 25 tane satın aldım.
Soğanlar mükemmel,sağlıklı ve çok iri durumda.Fiyatı 2 TL.Kaçırmayın derim.Bu soğanların bir tanesinin çiçek adedi tahminime göre 8-10 taneden az olmaz.

celalim01 19-08-2014 20:00

liliumlar güzel açıyorlar ben daha önceden almıştım.

kiziltan 30-08-2014 17:07

Merhaba

Iran`da lilium cok satiliyor. Hem saksida kucuk lilium hem kesme cicek olarak iyi pazari var. Nevruz ( Mart 21 ) de ise lale ve sumbul birer tanelik kucuk saksilarda acmis olarak onbinlerce satiliyor.

Turkiye`den lale ve sumbul sogani getirip satiyoruz. Bu sene kendimiz de yetistirip saksili satmayi planliyoruz.

Ozellikle lilium icin dikilecek buyuklikte iyi kalite , muhtelif cesitler ama ozellikle beyaz, sogan ariyorum. Mali yolcu beraberinde otobus ile getirdigimizden saglik sertifikasi, ihracat ve nakliye sorunu yok.

Ozellikle Sn Hacam100 ve Sn Lilium tedarik edebilirlerse, aracisiz hem bize ucuza gelir hem satan pesin parasini almis olur.

Bu arada Lilium yetistirmek icin belli sartlarda ortak olabiliriz, bize yol gostermek isteyen varsa para koymadan kar payi verebiliriz, uzaktayiz ama bir yolunu buluruz.

Burada lale, sumbul ve lisiantus yetistirdik ve sattik. Bu sene tekrar baslamak istiyoruz.
Saglicakla kalin

Dumlupınar 02-09-2014 00:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kiziltan (Mesaj 1316447)
Merhaba

Iran`da lilium cok satiliyor. Hem saksida kucuk lilium hem kesme cicek olarak iyi pazari var. Nevruz ( Mart 21 ) de ise lale ve sumbul birer tanelik kucuk saksilarda acmis olarak onbinlerce satiliyor.

Turkiye`den lale ve sumbul sogani getirip satiyoruz. Bu sene kendimiz de yetistirip saksili satmayi planliyoruz.

Ozellikle lilium icin dikilecek buyuklikte iyi kalite , muhtelif cesitler ama ozellikle beyaz, sogan ariyorum. Mali yolcu beraberinde otobus ile getirdigimizden saglik sertifikasi, ihracat ve nakliye sorunu yok.

Ozellikle Sn Hacam100 ve Sn Lilium tedarik edebilirlerse, aracisiz hem bize ucuza gelir hem satan pesin parasini almis olur.

Bu arada Lilium yetistirmek icin belli sartlarda ortak olabiliriz, bize yol gostermek isteyen varsa para koymadan kar payi verebiliriz, uzaktayiz ama bir yolunu buluruz.

Burada lale, sumbul ve lisiantus yetistirdik ve sattik. Bu sene tekrar baslamak istiyoruz.
Saglicakla kalin

sayın kiziltan,lilyum candidum(mis zambak) soğanlarının satışı için hocam 100 sitenin satış bölümünde irtibat numarasını vermiş.Kendisi ile oradan geç kalmadan irtibata geçerseniz herkese olduğu gibi size de yardımcı olacaktır.Sağlıcakla kalın.Selamlar...

kiziltan 02-09-2014 08:04

Tesekkurler Sn Dumlupina Numarayi bulup bugun ararim.
Saglicakla kalin

Dumlupınar 02-09-2014 11:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kiziltan (Mesaj 1316937)
Tesekkurler Sn Dumlupina Numarayi bulup bugun ararim.
Saglicakla kalin

Ben de teşekkür ederim.hocam 100 ile irtibata geçmenize sevindim.Lilyum soğanı için çok doğru bir adres.Tahran'a selamlar...

kiziltan 02-09-2014 16:27

Soganlar icin fiyat geldi, sagolsunlar, ancak ellerindeki miktar bizim icin cok az.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:22.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025