![]() |
2 Eklenti(ler)
Bahcemizin Mis Zambaklari ( Lilium candidum ) nihayetinde 2.ci yilinda kendilerini gosterdiler ve hemen bahcemizde en etkiliyeci sinifinda yerini aldilar..5 Ad var su an..
|
1 Eklenti(ler)
Bu da aile fotografi
|
4 Eklenti(ler)
Ben de soğanlarımı kazıp ekime kadar serin yerde saklıyorum.Bu yıl elimde fazla miktarda var.O yüzden soğanları daha güzel itina ile sakladım ve ayıkladım.Soğan çaplarım bu yıl resimlerdeki gibi oldu.
|
Hocam100,Masallah..
|
lilyum soğanlarını ne zaman sökeceğiz hocalarımdan yardım istiyorum...
|
Lilium candidumlar haziran ayından sonra sökülür ağustostan sonrada ekilir. diğer türleri de yaprakları döküldükten sonra sökebilirsiniz.
|
Merhaba,
Komşumuz baharda bir saksıda 3 kök şeklinde lilium almış, çiçekleri geçtikten sonra da bilgisi olmadığı için çiçek açacağını düşünerek sulamaya devam etmiş. Tekrar açmayacağını öğrenince de bu aybaşı hala yeşil olan gövdeyi keserek sökmüş. Saksıyı başka bir çiçeğini ekmek için kullanacakmış. Toprağını soğanlarla beraber bana verdi. Şimdi ben bu soğanları topraktan çıkarmalı mıyım? Sanırım bunun vakti geçti. Soğanları ayırmak istiyordum ama şimdi kararsız kaldım burayı okuduktan sonra. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. :) |
Sayın tuğçe, liliumların türünü sanırım bilmiyorsun, lilium candudum olsalardı ekili olduklarına göre şu günlerde filiz çalışması olurdu, böyle bir çalışma yoksa asiatic bir tür olması büyük ihtimal.
Bu türü mart ayına kadarki zaman diliminde ayırabilirsin. "bilgisi olmadığı için çiçek açacağını düşünerek sulamaya devam etmiş." İnşallah soğanları çürütmemiştir. |
Soğanlar sağlam görünüyor ama bitkinin gövdesini bir iki hafta önce kesmiş. Bu nedenle çimlenmemiş olabilir mi?
6. sayfada 179.mesajda olan sarı liliumun aynısıydı. O zaman ben hemen onları söküp ayırıp tekrar ekmeliyim yanlış anlamadıysam değil mi? Teşekkürler yardımınız için... |
Alıntı:
kolay gelsin |
Teşekkür ediyorum. Son olarak dışarıda kalsın demişsiniz, bu soğanlar Ankara'nın kışına dayanır mı dışarıda? Zarar görmezler mi?
|
Alıntı:
|
Sevgili Bahçe Dostları,
Evimin terasında acemice çiçek yetiştirmeye çalışıyorum. Nereden aldığımı bilmediğim ancak bu yıl 2 m den daha fazla boy yapıp şahane kokulu kandil yapan lilyumlarım hem tohum yaptı hem de gövdelerin toprağa yakın yerlerinden sarımsaklar (ya da sogan deniyor bilemedim) yaptılar. Şimdi kara kara bu sarımsaklar ne zaman sokulmeli tohumlar ne yapılmalı düye düşünüyorum. Lilyumlarım saksıda. Tohumların altına doru yavaş yavaş sararmaya başladılar. Bu gövdeleri (sapları) kesecek miyim ? Köklerindeki soğanları (sarımsakları) ne yapacağım. Lütfen birileri bana akıl versin. Şimdiden teşekkürler. Başarılı olursam arkadaşlar ile tohumları da soğanları da paylaşmaya hazırım :) |
Tohumları kurutup ekebilirsiniz. Soğanların dikimi gecikti bence hiç sökmeyin yerinde kalsın. Seneye Yaz sonunda söküp -dikersiniz. Sararan gövdeleri biraz daha sararsınlar sonra elle çekersiniz. veya toprak seviyesinden kesersiniz.
|
2 Eklenti(ler)
2 hafta kadar önce lilyum hediye geldi.İlk günler çok iyiydi bir sürü çiçek açtı ama 3-4 gündür yaprakları solup düşmeye başladı.Gövdesi çıplak kalmaya başladı.Çokta su vermediğimi sanıyorum.Kuruyor mu acaba?Bundan sonra ne yapmamı önerirsiniz.Kapalı balkonda duruyor.Bir de hiç anlamadığım için soruyorum soğanlara birşey mi yapmam gerekiyor?Gövdenin durumu için fotosunu da ekliyorum.
|
Alıntı:
Su alımı neden ve nasıl durur? 1. köklerde ve soğanda çürüme olabilir ve çürüyen kök suyu alamaz. 2.kök bölgesinde su birikmesi ile köklerin su içinde boğulması, Sizin fotolarınızda gördüğüm kadarıyla: saksının dışında suyun akmasını engelleyen çanak var. Bitkiyi suladığınız zaman içteki saksıdan çıkan sular dıştaki saksıda birikiyor olabilir. Kolay gelsin. |
acaba dikim zamanları geldimi kgursan hocam ne dersiniz dikelimmi artık soğanları
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
İstanbul icin şimdi dikim yapsak dışarda bırakabilir miyiz?
|
ağustos ayında diktiğim Lilium candidumlar eylül gibi çimlendiler 10 adet soğandan her biri 5-6 yaprak çıkardı. sonra bu yaprakların hepsi eridi kayboldu. Bende soğanların akıbeti de aynı olmuştur diye düşünüyordum. Fakat şimdi hepsi yeniden yaprak çıkarıyorlar üstelik ilk çıkanlar gibi seyrek değil. İlk defa bu çiçeği yetiştiriyorum. normal olan çimlenme sizce hangisidir. İlk diktiğimde olan mı? şimdiki mi? Birde soğanlar oldukça iri idi. çiçek açabilirmi? Teşekkürler.
|
İlk cimlenidiği durum normal durumu sonradan yaprakların eriyip (zar şeklinde) kaybolmaları normal değil, büyük bir ihtimal fazla nem ıslaklıktan dolayı soğanın kökleri çürüme yaptı soğanın kök tacı çürüdü, (Daha fazla neme maruz kaldığı durumlarda soğan tamamıyla çürür kaybolur) Yeniden çimlenmeleri soğan yapraklarının tam çürümediğini gösterir, kök tacı çürüse de yapraklar çürümedikten sonra yeniden bir çok yavru soğan yapar, fakat çiçek açmaları üç yılı bulur.
Lilium candidum suya neme çiğ'e çok hassastır, mantari hastalıkların en büyük nedenleridir, bu gibi durumlarda sık sık captan mantar ilaçınla ilaçlanmalı ve besin takviyesi yapılmalı. |
sayın lilium dediğiniz gibi fazla neme maruz kaldı gibi.öğle arası bir tanesini yan tarafından eşeledim. Diktiğim soğanda çürüme yoktu. Soğanın köklerinde varsa bilemem. İlginiz için çok teşekkürler.
|
3 Eklenti(ler)
Bunlarda benim lilumlar ama bu sene ciceklenirmi **** resimdeki cicek sapimi onuda bilmiyorum ilk kez yetistiriyorum da
|
Alıntı:
|
Merhabalar yaklaşık 1 hafta önce bahaustan saksıda topralı lilium aldım.Aldığımda çiçekleri aşmamıştım ve şu anda 4 tanesi açmış durumda.Aldığım yerdeki görevli arkadaş sıcak yerde olurlarsa daha çabuk çiçek açarlar dedi.Benimde liliumum evimde dolayısıyle kombileri kapatmadağımdan evin içi sıcak.
Ben liliuma nasıl bakım yapacağım ölüp gitmesini istemiyorum.Bu çiçeklerin sulanması bakımı nasıl yapılır beni bilgilendirirmisiniz. |
Merhaba,
Sayin mandalina,bence konunun basina,1 sayfaya bir goz atin derim.Elbet benden daha iyi bilenler size yol gosterir yinede. |
Ben bir kaç tane lilium soğanımı toprakla buluşturdum , bu gün 3. gün olmasına rağmen filizleri 3cm oldu :) Bahçeye de ekeceğim ancak son kar nisanda yağacak , ama sabrım kalmadı hafta sonu hepsini ekeceğim , artık sabrım kalmadı :(
|
Sayin olcim,benim de liliumlarim disarda,3 cm kadar oldu.Kuzey de bulunuyorum ve devamli olmasa da su siralar kar ve yagmur var.Su an bile kar yagiyor .Ama bildigim kadar ile liliumlar sogu seviyor.Benimkiler 3 yasinda ve ilkkez ( ikinci yilinda) gecen yil cicek verdiler.Bence gec bile kaliyorsunuz.Hemen ekin derim.Sansiniza belki bu yil cicek de verebilirler..De yine de benden daha iyi bilen arkadaslar belki daha yararli bilgi verirler..
|
Korkmayın liliumlar soğuğa dayanıklı bitkilerdir.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:18. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025