![]() |
lale türleri
Merhaba arkadaşlar ben foruma yeni kaydoldum.laleler hakkında özellikle türleri hakkında iyi bir bilgi birikimi olan arkadaşlara ihtiyacım var. elimde şu an geçen sene aldığım asyalale marka lalelerin fotoğrafları var.eğer elimdeki fotoğraflardan lalelerin hangi türe ait olduklarını söyleyebilecek arkadaşlar varsa lütfen bana özelden mesaj atsın yskartal43@gmail.com
|
Alıntı:
Soğanlar güzel ve kaliteli çiçek açarsa bedava aldınız diyebilirim o fiyata |
Alıntı:
Diğer tür ler (Greigii melezler, Duc vantol laleleri, Kaufmaniana melezleri vb.) çoğunlukla park laleleri olarak kullanılır ama Türkiye ye pek gönderilmez. Kolay g elsin |
Alıntı:
|
Alıntı:
Sonuç olarak: Tür başka, çeşit başkadır. Herhangi bir firmanın kataloğunda yüzlerce lale çeşidi bulabilirsiniz. Ama ancak 3-5 tür ticari satış listelerinde bulunur. çünkü türler genellikle gösterişli değildir, ama bunlardan melezleme ile ıslah edilen çeşitler, yüzlerce birey arasından seçilmiş , gösterişli renk ve şekilleri olan çeşitlerdir. kolay gelsin |
2 Eklenti(ler)
Benim bir sorum olacaktı.Ekim ayında dikmiş olduğum lale soğanları resimdeki gibi büyüdü ancak bazı arkadaşlarım bu şekil gelişenler ilk yıl lale vermez dediler, doğru mudur ? Bilgi verirseniz sevinirim.
Eklenti 468294 Eklenti 468295 |
Sn. coskun8553 bunlar lale değilde nergise benziyor ;) Nergis bence :rolleyes:
|
Alıntı:
Çiçek açarlar mı acaba ? |
Bu yaprakların iyice kalınlaşması lazım.Sonra ortasından bir dal verecek ve çiçek açacak.Latincesi aklıma gelmedi ;)
|
Sn. coskun8553 benimkiler sizinkilerin yarı boyunda bile değiller ama çiçek tomurcuğu göründü bile :)
|
Alıntı:
|
Lale diye aldık Nergis çıktı demek ki ;)
Umarım çiçek açarlar. Laleci_03, Lazuti ve Tohumcu Nilgün yardımcı olduğunuz için teşekkürler |
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar yurtdışından aldığım soğanlar resimdeki gibidir
Dikmeli miyim yoksa sakıncalı mıdır ? Eklenti 472438 Başka marka aldığım sağlıklı lale soğanlarını da haftasonu diktim. Geç kaldığımı biliyorum ama sanırım başka türlü saklama şansım yoktu. Fikir verebilecek arkadalara şimdiden teşekkürler.. |
Lalelerin ekim zamanı sonbahar aylarıdır. Soğanların uygun olmayan şartlarda muhafazası nedeniyle şansı kalmamış.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Balkonumda ilk kez lale diktim. Rengi ne kadar da güzel çıktı. Bir de yanında beyaz olsa deyme keyfime yani..!
|
Artık lale'den vazgeçemezsiniz herhalde:) gelincik gibi maşallah.
|
Sn hira, gerçekten de öyle kadifemsi, gelincik adeta. Hani yapraklarını bilmesem gelinciğin anası mı diyeceğim ama yok, bu lale :)
Bu lale müstakil evin yolunu açtı Müstakil ev şart bana Lale yakıştı balkonuma. |
Çok güzel bir renk yeşillim, doya doya izleyin.
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
:p lalelerimin son hali ilk defa yetiştiriyorum büyük olanları ocak ayında küçük olanı ise şubatta diktim sonuç
Eklenti 475503 Eklenti 475505 |
Eklenti 475653
benim lalelerde burada pencere dışında gözükenler gibi...çiçeklenirler değil mi? |
Geçen yıl bahçeden kurtarabildığım lale soğanlarımın minikcik olanlarını da saksıya ektim.
çok miniktiler kıyamadım atmaya ama şimdilerde hala minicikler, bir tanecik yaprakları var. Bu sene açmazlar zaten ama seneye umut var mıdır? Bahçede sülukler falan birdolu börtü böcek tarafından yenmişlerdi soğanlarım. Hala inatla büyüyor olmaları umut var demektir ***. Toprağa eksem şimdi rahat etsinler diye bir sıkıntı olur mu? Yoksa gübreyle falan idare etsinler mi yaza kadar... |
Temmuz da sökün, Ekim de dikin
|
1 Eklenti(ler)
İlk açan lalem, her anlamda ilk benim için. Daha önce hiç lale yetiştirmemiştim. Hafif kokusu da çok hoş.
|
2 Eklenti(ler)
Lale'lerim...
|
Sn. Telato laleleriniz gerçekten çok hoş özellikle de renklerin birbirine uyumu süper ;)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:35. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025