![]() |
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
teşekkürler hocam, amaryllislerimin yanına alayım ve açmalarını bekleyeyim, gelişmeleri fotoğraflandırıp sizlerle paylaşırım. uçlarındaki toprak nedenli çürüme (kararma) normal midir?
|
Alıntı:
|
Lale içeri alma zamanı
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
buda benim ilk göz ağrım
|
1 Eklenti(ler)
Bu yıl eylül ayında o kadar çok lale soğanı diktim ki... Aylardır kendilerini göstersinler diye gözüm topraklarının üstünde kaldı. Nihayet yeni yeni kendilerini göstermeye başladılar. Büyümeleri ve çiçek açmaları ne kadar sürer bilmiyorum ama yapraklanmaya başlamaları bile beni sevinçten uçurdu.
Benim laleciklerimden biri: |
Lale çiçek açma zamanı
Alıntı:
|
Arkadaşlar, benim lalelerim de Sayın Nezih71'in laleleri gibi oldu. Ama içeri alma şansım yok. Balkonda dursalar zarar görürler mi?
|
Zarar görmez sadece geç açar.
|
Sayın Kgursan, cevabın için teşekkür ederim. Sarıya çalar görünmesinin sebebi sanırım güneş ışığıydı. Cep telefonuyla çektiğim için çok kaliteli değil görüntü. Yine de dikkat edeceğim.
|
1 Eklenti(ler)
Bu lale soğanları elime yeni geçti ve filizlenmeye başlamışlar. Diksem olur değil mi bayburtta havalar uygun gibi geldi bana.
Eklenti 62116 |
orkun bey zaman kaybetmeden hemen dikin.10CM DERİNE dikim yapmanızı öneririm.Mümkünse bahçeye değilse saksıya ama dışarı koyun.
|
10 cm mi? ben biraz yüzeye yakın dikmiştim birkaç saat önce. Yarın dediğiniz gibi yaparım. Bilgiler için teşekkür ederim.
|
Eğer derine dikerseniz gelişmesi için zaman kazandırmış olursunuz.
|
Lale dikimi
Alıntı:
|
Evet arkadaşlar ben de bir deneme yapayım dedim ve lale soğanlarımdan bir kısmını içeride bir kısmını dışarıdaki saksıya diktim. Dışarıdaki soğuk havanın etkisiyle beraber daha hızlı büyüdü, ikisini de aynı anda dikmiştim. Hemen içeridekileri de dışarıya aldım, hepsi aynı renk pembe olacaklar umarım, eğer açarsa bu yıl sizlerle de paylaşacağım:)
|
4 Eklenti(ler)
bunlarıda yeni aldım renkleri harika:D
|
Benim 6 soğanım var teyzemin elinden zor kurtardık:dilli: 2 tanesini siyah lale diye aldım, bakalım ne kadar siyah olacaklar.
|
benimkilerin biri tatlı pembe,biri koyu kırmızı ve diğeri ise pembe beyz
|
2 Eklenti(ler)
Benim lale soğanlarımdan çürümeyip hayatta kalmayı başaranlardan biri açıyor. Ama son zamanlarda hava sıcak gittiğinden (silifke) boynunu uzatamadan açacak galiba.
Bir de şunu soracağım, açmaya başlayan lale 2 adet yavru vermiş yanından, bu yavrular oldukça gürbüz gözüküyor. Bunlar bu sene açar mı dersiniz? |
Benim lalelerden biri de öyle yavru vermiş, açacağını sanmıyorum.
|
Yavrularınız açmaz açsa da küçük açar. Seneye açacaktır.
|
Yavrular acarsa eğer, çiçeklerini büyüneden kesin. Aksi takdirde ana bitkinin vitaminini paylaşacaklar ve ana lalenin gelişmesine olumsuz etki edecek ve çiçeğin küçük olmasına sebep olacaktır. Bir diğer olumsuzlukda yavrularıın çiçeğini koparmazsanız eğer, soğanları yavaş gelişecektir.
Bunlara dikkat edin derim ben. |
Elimde 7 tane rengini bilmediğim lale soğanı var. Ben bunları sınıfıma dikmek istiyorum. 1 litrelik pet sişeleri yarıya kessem ya da 0,5 litrelik petlerin uç kısımlarını kessem içlerine torf koysam sizce uygun olur mu?
İlk defa lale soğanı dikeceğim. Bu konuda bana yardım **** tavsiye de bulunursanız sevinirim. Çünkü dikimi sınıf ortamında yapacağım. |
Alıntı:
|
Soğuklanma ihtiyacı giderilmiş ise çok sağlıklı olmasada açarlar. Ama yenibeyin dediği gibi giderilmemişse yaprakları çıkar ama çiçek çıkmaz.
|
Alıntı:
|
Bende 15 gün önce soğanlarımı yüzeyde dikmiştim. Şimdi üzerlerine toprak atsam çok geç kalmış olurmuyum acaba?
|
Şimdi hakikaten üzüldüm. Saksıları toprakları herşeyleri hazırdı. Öğrecilerim de o kadar heveslenmişlerdi ki görmelisiniz. Şimdi ben bu elimdeki 7 tane lale soğanını dikmemeliyim? Başka bir çözümü varsa benimle acilen paylaşabilir misiniz?
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:13. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025