![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Benim zıpçıktılar Büyyük saksı içerisinde yaz kış dışarıdalar geçen sene -8 derece soğuk gördüler hiçbirşey olmadı. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Benim zıpçıktılar 3-4 senedir bahçede duruyor; gayet sağlıklılar, birşey olmadı şimdiye kadar. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaslar,benim Kuzey dedigim,-10 derece den fazla olan bir yer.O yuzden sordum.Yazilanlari okuyorum elbet.Bahceye 1 kok sogancik ektim bile.Deneme amacli.Lakin saksidakilerini nasil muhafaza edecegimden,sorma ihtiyaci duyudum. ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2013
|
Şimdi bu başlığı görünce, her seferinde Amerika'yı yeniden keşfetmeye çalıştığımı anladım Arkadaşımdan gelen 5 soğanı saksıya ektiğimden beri çiğdem olduklarını düşünüyor, onları öyle seviyordum Bahardan beri sürekli beyaz beyaz çiçeklendiler ve ben tohuma dönenlerini de toprakla buluşturdum. Demek çiğdemlerim aslında zıpçıktıymış ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 30-01-2011
|
Sn sarıgöz,şu sitede (Searching PlantFiles) zıpçıktılarla ilgili bilgiler var,sanırım sizdeki tür ya Zephyranthes grandiflora ya da Zephyranthes rosea,bu türlerin sitedeki sayfalarında ilk türün -12,2'ye,ikinci türün -6,6'ya kadar dayanabileceği bilgisi var,isterseniz bu bilgilere bir göz atın... |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-01-2013
|
arkadaşlar zıpçıkılarımla ilgili birkaç sorum var. 1.tam olarak ne zaman açarlar? 2.kısa sürede çoğaldıklarını duymuştum.bu saksıyı ne kadar sürede doldururlar ve dolgun bir görüntü elde etmemi sağlarlar? |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-08-2011
|
Alıntı:
)).Saygılarımla lütfen. |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 30-08-2012
|
yenı edındıgım zıpcıktılarım Z.Grandjax Z.Big Dude Z.Confection Z.Lily Pies Z.atamascO HABRANTUS TUBISPATHUS bu yaz yıne cok senlıklı cok renklı olacak ![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2013
|
sayın begonvil nereden edindiniz öğrenebilirmiyim |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
nisan ayının başında diktiğim zıpçıktı soğanları gayet güzel yeşerdiler fakat bir türü çiçek vermiyorlar, yanlış birşey yapıyor olsam bu kadar güzel gelişmezlerdi sanırım.ne zaman açar bu güzeller? |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
Benim zıpçıktılarım da zıplayamadı bir türlü.. ![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 29-08-2008
|
Zephyranthes Grandiflora + Habranthus robustus |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2013
|
benim zıpçıktı çiçeğiim:)
muhteşem bir bitki.çok güzel çiçek açıyor.benim merak ettiğim ne zaman ayırmam gerekiyor.dinlenme döneminde ayıra bilirsiniz deniyor hangi ayda ayırayım . |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2007
|
Zıpzıpım benim ![]() |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-06-2014
|
2 senelik sabrın sonu Zıpçıktı :)
Merhabalar bu da benim 2 senedir çiçeğini ve adını bilmeden sulayıp durduğum zıpçıktım ![]() Bu sene çiçek açmaya başladı ve geçenlerde adını öğrenebildim. Sonbahara doğru (çiçeklenmesi bitince) soğanları toprağı ile birlikte bahçeye direkt eksem uygun olur mu? ![]() |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-04-2011
|
Zıpçıktılarımı geçen yıl Nisan ayında ekmiştim hala çiçek açmadılar. Gayet sağlıklı görünüyorlar ama bunca zamandır tek çiçek açmadılar, gübreliyorum suluyorum ama yok... Tavsiyesi olan var mı? |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
|
Pembelerinden bizim bahçede bol miktarda var..Onları, yaptığım büyükçe bir çiçekliğin içine topladım..Gitgide sıklaşıyorlar..Baharda açmşlardı..Şimdi yine bir aydan beri hep açıyorlar.. Çok güzel bir çiçek.. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-11-2007
|
Pembe zıpçıktılarım. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Diğer pembe. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Sekizli. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Beyazlarım. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-09-2014
|
Arkadaşlar bu çiçeği kışın yetiştirebilir miyim? |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 25-09-2011
|
Sayın yeşilelma09; Kış ayları zıpçıktıların dinlenme dönemidir. Mart-Nisan gibi ekilir, geç yaz ve sonbaharda çiçeklenir. Düzenleyen alys : 02-10-2014 saat 13:21 Neden: Harf hatası |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Beyazlarım coştu. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-11-2009
|
benim zıpçıktılarım bu soganlı çiçek zambakgilerdenmiş |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
Bunlarda benim zıpçıkılarım. Agaclar net 9. doğum günü toplantısında Sn. Güler hanımdan almıştım sağolsun. şöyle bir durum var ki, o an toprak sıkıntısından dolayı hiçte özenli olmayan sıradan ve kazık gibi bir toprağa ekmiştim daha sonra tüm soğanlılar gibi dinlenmeye geçeceklerini düşünerek. Fakat zıpçıktılar her dem yeşil oldukları için o zamanı bir türlü yakalayamadım Sorum şu ki; Böyle yeşil durumdalarken toprak ve saksı değişimi yapsam sorun olurmu? mesela bugun saksı değiştirmek istiyorum. |
|
|
|
![]() |
|
|