![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Köyden gelmesini beklediğim bir başka tür lilium var, sarı renkli ve müthiş kokulu bir lilium. Trabzon'da ormanlık alanlarda (her yerde değil) kendiliğinden yetişir. Çiçeklerinin kokusu metrelerce öteden alınabilir, internetten zorla bulduğum resmini ekliyorum. ![]() Dilerim ki köyden bu çiçeği kısa zamanda gönderirler ![]() Bu çiçeği burada (İstanbul'da) yetiştirebilirsem inanın dünyalar benim olur.İnternette yaptığım araştırma sonucu bu Lilium türü "Lilium Ponticum" veya Trabzon Zambağı olarak geçiyor.Bizim oralarda bu çiçeğe "Agrita" derler. Düzenleyen Yaylacı : 17-06-2011 saat 10:11 Neden: Eksik harf ve bilgi eklendi. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
Alıntı:
Trabzon'da yaşıyorum, bu zambağa hiç rastlamadım ve duymadım. Hangi köy veya yaylada acaba? Bilgilendirimisiniz? |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Benol Hazaroğlu, sözünü ettiğim Lilyum Ponticum Trabzon Maçka'da( Bakırcılar köyünde eski adı Kizera) ormanlık ve çalılık alanlarda kendiliğinden yetişiyor, güneye bakan yamaçlarda iyi yetişiyor. Beklediğim Lilyum Ponticum soğanı bu gün geldi(fotorafını sonra ekleyeceğim). Özenle bakıp yetiştirmeye çalışacağım, gelişmeleri yine burda paylaşacağım. Düzenleyen Yaylacı : 23-06-2011 saat 23:29 Neden: Ek bilgi |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Tura, dün ilk dikimi yaptım. Lilium soğanlarından büyük olanın yapraksı kısımlarını ayırarak toprağa ektim bakalım sonuç alabilecek miyim. Lilium yetiştiriciliğinden pek anlamam ama forumdaki üstadlardan edindiğim bilgileri uygulamaya çalışıyorum. Eğer başarabilirsem ilk soğanlardan size gönderirim. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Lilium 695 no/lu mesajda fotorafı olan lilium ponticum (Trabzon Zambağı) için kök ayırma (soğanı çevreleyen yapraksı oluşum, adını bilmiyorum ama kök kısmındaki etli pulsu yaprak) ile yetiştirmeye çalışıyorum. Belkide zamanı değil çok mu erken işlem yaptım. Toprak yarı asitli, uygun mu bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Saygılar..... |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu türler daha çok saçak köklerinde oluşan yavrularla ve tohumdan üretilir. "Belkide zamanı değil çok mu erken işlem yaptım" İşlem yaptığınız da çiçek ve sap kısmı kurumuşmuydu? kurumamışsa erken işlem yapmışsınız. Yinede fazla bir zararı yok, soğanı kaybetmezsiniz. Soğanlı bitkiler kolay kolay yok olmazlar, yok olmamaları için dikkat edilmesi gereken üç önemli husus var. 1- Fazla sulama ( Soğanın çürümesi için en büyük neden) 2- Toprak kurtları ve haşereler. (Soğanın dip tablosunu kemirir,ve daha ileriki safhalarda soğan hiç kalmaz. 3- Fungal hastalıklar ( Soğanın gelişimi yavaşlar çürümelere neden olur.) Saksıda yetiştirenler, saksı topraklarını yılda bir kez haşerelere karşı ilaçlamalarında yarar var. Bahçede toprakta yetiştirenler zararlıya göre, zararlı varsa yüksek derecelerdeyse ilaçlamalarını öneririm. |
|
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|