![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
Sayın kgursan Casablanca'larımda saplar henüz sararmadı,soğan çıkış yerinden sökmelimiyim? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Sulamayı kesin, ihtiyacınız yoksa yeşil kalmaya devam etsin. Temizleyeyim diyorsanız sapını toprak seviyesinden kesin. Ne kadar yeşil kalıp fotosentez yaparsa o kadar iyidir. Çünki foto sentez ile SOĞANI beslenecektir. Zaten bu soğanlar Nisandan önce sürgün vermez sanıyorum. Şimdilik suyu kesin-Azaltın. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Ben benimkilerinin bir kısmını (tohum yapmayanları) söküp yavrularını ayırdım ve ektim, tohum yapanları tohumlarının oluşması için bırakmıştım, tohumları kurudu çatladı, bugün tohumları aldım ve ektim saksıyı içeriye aldım, bakalım cimlendirebilecekmiyim. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn lilium., Benimkileri derken L.candidumu mu yoksa casablanca yı mı kastettin? Orientallerin tohumları çimlendirme biraz sorunlu olabilir. Bunlarda Hypegeal veya Epigeal denilen 2 tür çimlenme vardır. Tam açıklayamıyacağım ama, birisi toprak içinde önce soğancık yapıyor, sonra yaprak çıkarıyor, ötekisi ise önce yaprak çıkarıp sonra soğancık oluşturuyor(L.candidum gibi). Şaşırmayın. Çimlenme için uzun süre (2-3ay) gerekebilir. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Casablancalardan bahsediyorum tohum yapısı ve oluşumları aynı liliumlar gibi, bende aynı liliumlar gibi tohumlarını aldım ve kumlu gübreli toprağa ektim. "önce yaprak çıkarıp sonra soğancık oluşturuyor" Bu cümleyi anlıyamadım, soğancık olmadan nasıl yaprak çıkarır. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|