![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2013
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-11-2014
|
Zambak demişken, İstanbul ağaç ve peyzaj AŞ Alibeyköy tesisinde 4₺'ye açmak üzere zambaklar var. Bilginize ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-08-2014
|
Bunlarda ağaç zambaklarım. Fotoğraflar cep telefonuyla çekildi idare edin artık. ☺☺ |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Zambaklarım |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
3 yıldır çiçek açtıramadığım casablanca zambaklarımdan bu sene 27 soğandan sadece 7 tanesinde tomurcuk var.Tomurcukların sayısı soğan başına sadece 1 adet olsada mis kokuları ıçin beklemeye değiyor. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Devamı... |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn Dumlupınar zambaklarınız çok sağlıklı görünüyor. Belki artık açmışlardır. Bir şey benim dikkatimi çekti diplerine koyduğunuz kağıtlar nedir, ne amaçla koydunuz merak ettim ![]() Sevgili Jezebel zambağınızın rengi muhteşem. Ellerinize sağlık. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-05-2015
|
Sayın Dumlupınar zambaklarınızın açışını keyifle izlemenizi dilerim. Diğerlerinde de tomurcuklanma olur umarım. Saksıların içine örttüğünüz peçeteler ne için acaba? Düzenleyen Jakin : 22-06-2015 saat 21:52 Neden: Eksik harf. |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Saksıların içine örttüğüm peçeteler,bir nevi zambakların kök kısımlarının aşırı güneşten etkilenmelerini engellemek için benim geliştirdiğim ve çok faydalı olduğunu gördüğüm bir yöntem.SELAMLAR... |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
Casablanca'da olsun lütfen. Kaybettim onu. Sizden almıştım. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu.
|
Sn Benol hanım., Casablanka eskidi !! Listelerde pek görünmüyor, onun yerine daha iyleri Rialto, Siberia vb. pek çok beyaz aldı. Yine de bulabilirsem sizin için alırım. Ama söz veremiyorum. !! |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-02-2014
|
Maşallah Dumlupınar ağabeyim ne kadar çoğaltmışsın, çok güzel duruyorlar Hepsinin açmış halini merak ettim şimdi ![]() |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Kargo ile sağlam gideceğini bilsem,bir saksısını sana hediye etmek isterim.SELAMLAR... |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-02-2014
|
Olsun, göndermiş kadar oldun, teşekkür ederim Dumlupınar ağabeyim, zaten dediğin gibi İzmir'den İstanbul'a sağlam gelmez kargoyla, hiç zahmet etme ![]() |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-09-2013
|
Ancak soğan söküm zamanı soğan göndermek en garanti yolu. Çiçekli olarak zor olur. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-03-2013
|
Herkese merhaba Ben de bugün zambak soğanı aldım. Acaba diyorum bu saksıya üç tane diksem olur mu?(çapı 27, yükseklik 21 cm.) |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
a101'den aldığım lilium spp. soğanlarını bugün ekiyorum. aşama aşama fotograflayıp fikir ve görüşlerinizi alacagım daha sonra. Zira daha evvelki gibi telef etmek istemiyorum yavrucakları. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Ben toprakla buluşturalı yirmi gün oldu Sevgili Hira...İki haftadır da balkonda bol güneş alan yerdeler. 4 tanesi başını çıkardı bile..Darısı sizin yaramazlara |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu.
|
Fazla sulamayın bişey olmaz, temmuzda çiçeğini görürsünüz. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Kgursan'ın tavsiyelerine uyarak 21 Mart'ta diktiğim 12 adet zambağım topraktan başını çıkardı. Umarım çiçekli günlerini de görürüz |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Toprağını hazırlarken yanmış koyun gübrem yoktu.Şimdi var. Acaba 2-3 yemek kaşığı kadar toprak yüzeyine serpsem nasıl olur? |
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
kısacası: Ciflik gübresi toprak ile iyice karışmış, uyuşmuş, yani "Helmeleşmiş"! olmalıdır. Helmeleşme: Kuru fasulye yemeği pişirilirken, fasulyelerin dane dane kalmayıp, birazcık erimesi demektir. |
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-03-2015
|
Ağaçlar.net sayfasını uzun süredir takip ediyordum, buradan öğrendiğim birçok bilgiyi uygulama zamanım oldu. Amatör olarak balkonumda çiçek yetiştirmeye aslında kendimi yetiştirmeye ve geliştirmeye çalışıyorum. Şu an zambaklarımda pulla ve tohumla üretimde % 99 luk bir verim almış bulunuyorum. Aynı şekilde sümbüllerimde 7 iken 70 adet oldular. Sitenin hazırlanmasında emeği geçenlere ve forumda bilgilerini paylaşan katılımcılara teşekkür etmek istiyorum. |
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Ancak soğan üretmek zor iştir.. çoğaltmak kolaydır. Sanırım kısa zamanda YERİM DAR demeye başlayacaksınız. Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
çok önceden koparıp toprağa soktuğum koltuk soğanları yeşerdi artı, sayın kgursanın tavsisiyle bekleyip nisanda su vermeye başladığım asıl zambak soğanı da merhaba dedi, hem de 2 yerden heyecandan fotoğraf çekmeden yazıyorum. fotoğraflarını da yükeleyeceğim. inşallah açtıklarını da görürüz ![]() |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-11-2014
|
Aldigim zambak sanirim yerini sevmedi. Tomircuklarin hicbiri cicek vermedi. ![]() Ben de yukaridan bir yerden kestim, soganini beslesin diye. Forumda okumustum bunu... Simdi yapilmasi gereken nedir sizce? Bu sene tekrar cicek vermez sanirim. Bundan sonra nasil muhafaza etmek gerekir? Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
![]() |
|
|