![]() |
|
![]() |
#1172 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-07-2010
|
Casablankam sonunda açtı, kokusuna bayıldım ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1175 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-07-2010
|
Bu da stargezer im, 3 seneden beri benimle ama bir türlü çoğaltamadım, öylece tek soğan duruyor. Kokusu biraz ağır gibi ama güzel. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1177 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
|
Kâmil beyden geçen yıl satın aldığım ithal liliumların fotoğraflarını bu yıl ancak paylaşabiliyorum.. Günde en fazla 1-2 saat güneş gören bir yerde olmalarına rağmen gayet iyi gelişiyorlar..Sanırım güneşi daha fazla görme amacıyla çok uzadılar bu yıl..bir tanesinin boyu neredeyse benim boyumdan fazla.. Geçen yıl sökmedim; yerlerinde bırakmıştım.. 2'sinde yavru yok..1'i 2 çiçek verdi bu yıl..Bir diğerinde de 3 yavru sürgün var bu yıl.. Bakalım gelecek yıl kaç çiçek alabileceğiz 4 çeşit soğandan? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1178 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
|
Dünyadaki tescilli en eski zambak türleri herhalde bunlar: 1. foto: L. superbum......1605 yılına kayıtlı 2. foto: L. martagon...1601 yılına kayıtlı ve çok pahalılar: adedi 12.5 dolarcık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1179 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
Mutlu kutluda 70tllik soğan görmüştüm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1180 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-07-2013
|
Merhabalar zambağımın üzerinde daha önce hiç karşılaşmadığım bir oluşum farkettim. Bunun ne olduğunu bilen arkadaşlar yardımcı olursanız çok sevinirm. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1182 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-07-2013
|
Lilium çok teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1183 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1184 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
açmadan tomurcuklarını döken zambağım.. ne yapmam lazım bilmiyorum.. diğer soğanlılardan yola çıkarak solana dek sulamaya devam edeyim dedim ama solmuyorda.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1185 |
Ağaç Dostu.
|
Soğanı çok yüzeye dikilmiş, kök yapamamış sanki biraz da susuz kalmış, yapraklarında mildiyö (hastalık) var, Yeterli kök yapamamış, susuz gariban ilk tepki çiçeğini atmış gibi geliyor bana... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1186 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-07-2006
|
Sn Lilium, L. candidum tohumlarının fotolarını yollamaya çalışacağım. Bence bir şişkinlik yok.Şüphelerimin gerçek olmamasını dilerim. Forum takipçilerinden özür dileyerek konuya açıklık getireyim. Bu yıl lilium candidiumlarımdan tohum elde ettim ancak bana sanki sağlıklı değilmiş gibi geldi ve konuyu uzmanına özelden danıştım. Konuya ilgi duyanlar da katılırsa.. Söz konusu tohumlar sağlıklı mı.. Bunlardan bitki yetiştirilir mi, nasıl? Düzenleyen tabus : 06-10-2013 saat 17:35 Neden: Konu özel yazışmayla belli bir noktaya gelmişti ve ben kaldığı yerden devam ettim. Ancak forum izleyenlere de bilgi vermek am |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1187 |
Ağaç Dostu
|
Sayın tabus, fotoğraftan görebildiğim kadarıyla sizin tohumlarınız boş gibi, şurada ve şurada ki gibi tohumlarınızın ortalarında hafif bir kabarıklık olması gerekir. ikinci fotoğrafta işaretli olanlar dolu olanlar. Siz yinede tüm kapsülü boşaltıp dikkatlice bakınız içlerin de dolu olanlar çıkabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1188 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-07-2006
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1189 |
Ağaç Dostu
|
Peki bu soğan artık iflah olur mu hocam? ne yapmam lazım? solmuyorda öyle duruyor aylardır. yoksa "Vazgeç, yeni soğan alıp, sayfaları güzelce oku öyle hareket et "mi dersiniz? zaten üç taneden bir bu kaldı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1190 |
Ağaç Dostu.
|
[QUOTE=hira;1207735]Peki bu soğan artık iflah olur mu hocam? ne yapmam lazım? solmuyorda öyle duruyor aylardır. yoksa "Vazgeç, yeni soğan alıp, sayfaları güzelce oku öyle hareket et "mi dersiniz? zaten üç taneden bir bu kaldı.[/QUOT Soğanı göm toprağa, at dışarıya kışı soğukta geçirip üşüsün. baharda çiçek açar. Haa, yeni soğan alıp diksen daha iyi olur... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1192 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-08-2013
|
Merhaba arkadaşlar, bende mis zambak var, çapı 30 m boyu da 1 metre kadar bir saksıda. Zambağı alalı 7-8 sene oldu. Her sene yapraklanıyor, ama bir türlü o mis kokulu çiçeğini vermiyor bana. Saksının içinde 17 kök oldular bu sene. İlk diktiğim ana soğanın yaprakları diğerlerinden daha büyük. Diğerleri irili ufaklı. Belki daha bile çıkabilir çünkü 17. soğan daha geçen gün filizlendi. Komşunun bahçesinde de var aynı zambaktan. Benimkiler onunkilerden daha önce yapraklandı ama onunkilerin yaprakları iri iri oldu, benimkiler fazla gelişmedi. Onunkiler her sene ne güzel açıyor benimkiler bir türlü açmıyor. Sizce neden açmıyordur zambaklarım? Yapmam gereken bir şey var mı açmaları için? Acaba saksıda olduklarından mı açmıyorlar. Her sene o yapraklarının çiçek vermeden sararıp gittiklerini görmek çok üzücü. ![]() ![]() Bil verirseniz memnun olurum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1193 |
Ağaç Dostu
|
Yaprakları sararıp dökülüyorsa Büyük bir ihtimal aşırı demeyeyim ama fazla sulama kaynaklı olduğunu düşünüyorum, aşırı olaydı soğanlarda çürür kaybolurdu, kardeşlenme yaptığına göre soğanın kökü çürüyor fakat yapraklardan yavru soğancık yapıyor. Zaman zaman resimlerseniz yardımcı olmaya çalışırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1194 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1195 |
Ağaç Dostu
|
Sayın kgursan, sökülüp ayrılıp yerlerini değişmesi yeniden dikilmesi tabi ki, daha iyi olur, ama sıklıktan çiçek açmayacaklarını tahmin etmiyorum yıllarca sökülmeyenler var öbek öbek yine açıyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1196 |
Ağaç Dostu.
|
[QUOTE=Lilium;1218286]Sayın kgursan, sökülüp ayrılıp yerlerini değişmesi yeniden dikilmesi tabi ki, daha iyi olur, ama sıklıktan çiçek açmayacaklarını tahmin etmiyorum yıllarca sökülmeyenler var öbek öbek yine açıyorlar.[/QUOTE] Haklısınız ama onlar yerdedir, sanırım bu bahsedilenler saksı içinde sıkışmıştır!!. Ayrıca benimkisi bir "TAHMİN !!" geçek nedeni ne olabilir? Olsa olsa ana soğan zararlanmıştır, ortalık çiçek yapmayacak olan yavrulara kalmıştır. Aklıma başka şey gelmiyor... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1197 |
Ağaç Dostu
|
bu zambakları bugün aldım fakat biraz kafam karıştı, bir tanesi neden bu kadar açık renkli? ya da bu zambaklardan hangisi normal? yardımcı olursanız götürüp değiştireceğim yarın. TEŞEKKÜRLER. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1198 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-04-2013
|
Bende aldım zambak okudum sayfaları ama genede tecrubeli arkadaslar bizi bilgilendirirse guzel olur..simdiden tesekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1199 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Benim gördüğüm kadarıyla sararanın suyu biraz fazla gelmiş gibi,gelmişse sararabilir daha da sulamaya devam ederseniz yaprağını döker soğan çürüyebilir, Saksıları da çok küçük, çiçekleri solduktan sonra daha büyük saksılara ekerseniz daha iyi olur. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1200 |
Ağaç Dostu.
|
Bu zamanda (günlerin en kısa olduğu zamanlar Kasım-Aralık ) liliumların çiçek açması çok zor-en zor dönemdir. Tahminim ,muhtemelen bunlar çiçek açmayacaklardır!!! Çiçek tomurcukları 1 cm olunca, ışık azlığı nedeniyle etilen üretecek ve tomurcuklar dökülecektir. Kolay gelsin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|