![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-04-2011
|
![]() 5 gün içinde bu hale geldiler.5M Mig...dan aldım tomurcuktu.2 gün önce toprağını değiştirdim.Kalorifere 1 m uzakta ve güneş gören bir yuva buldum o da bana süpriz yaptı.Ben ilk kez lilyum yetiştiriyorum.Çiçekler solunca seneye yine açması için ne yapmam gerekir?Yardımınıza ihtiyacım var.:D |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Veya, kasım ayı gibi soğanları çıkarıp yeni bir saksıya tekrar dikersiniz dışarıda bırakırsınız. Düzenleyen kgursan : 12-05-2011 saat 22:41 Neden: ek bilgi |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Yeni Üye
|
![]() Alıntı:
kgursan arkadaşım teşekkür ederim.İlk yöntemle denemeyi düşünüyorum.Suyu kesince kök ölmez umarım.Saksıda pepino da yetiştirdim(3 ayrı saksı)sadece 1 tanesi meyve vermişti.Meyvesi de piyasadakinden kat be kat tatlıydı.Hep balkondaydı.Kışın hiç sulamadım.Yarım metrelik dallar kurur gibi olmuştu.Bana ölmüştür çelikleme yap dediler.Bahara doğru sulamaya başladım inanır mısınız yeniden canlandılar.Yapraklar ve dallar çıktı.Sizin dediğiniz yönteme benziyor bu. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
|
Bu yavru soğancıklar nereden çıkıyor?Çiçek solunca herhangi bir işlem yapmalı mıyım? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
|
![]() Bugün 5. lilyum bana süpriz yaptı.En bonuslu çiçek bu olmalı.Onları seviyorumm.. Düzenleyen rainforest : 12-05-2011 saat 16:06 Neden: Yeni Foto |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
sayın rainforest*, bu başlığı dikkatle okursanız, yavru soğanların ana soğan veya bitkinin sap bölgesinin toprak altında kalan kısmında çıktığını göreceksiniz. nasıl yetiştirileceklerini de öğrenebilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2010
|
Sevgili abicim, senin canın sağolsun bir kökü senin olasun aslında siyah-beyaz yazıyor ama koyu bordo ortası küçük bir resmini ekliyorum sizin için ; |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Umarım benimkiler de yakında açar ve ozaman daha zevkle seyrediriz hep birlikte, ama ben sizden farklı olarak kokusunu da hissedeceğim ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-03-2011
|
Bu da benim lilyumum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
İlk lilium açtı sabah sevinçten havalara uçtum, boyu bir karış ama ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-04-2009
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Ben bu soğanı aldığımda pakette çimlenmişti, direkt tomurcuklar vardı üzerinde 6 tane tomurcuğu vardı 4 döküldü, paketten çıkan 2. soğanı da anneme varmiştim ondaki de açmış çok sevindirik oldum resmen, diğerlerinide dört gözle bekliyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-10-2010
|
Lilyum Zambak
Merhabalar uzun bir süredir fırsat bulup foruma giremedim. fırsatını bulup lilyum lar dinlenmeye geçmeden resimlerini çektim. lilyum larım çok hoş açtılar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Bir resmini eklermisiniz Sn. Andora ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-02-2011
|
İlk fırsatta ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-03-2007
|
Merhaba, kgursan'dan bu yıl aldığım liliumlar büyüyenler ise geçen sene aldıklarım goncadalar.Soğanlı bitkiler için gübre aldım bu durumda verebilirim değil mi? teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu.
|
ben soğanlı bitkiler için özel gübreyi bilmiyorum ama gübreyi fazla kaçırmayın kökleri yanmasın. Tahminim Nitrat lı gübredir (potasyum nitrat veya Kalsiyum nitrat) olmalı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
Sayın kgursan Sizden geçen sene aldıklarım çok güzel büyüdü. Saksıdan çıkarmamıştım saksı yavru fidelerle doldu. Büyüyen fidelerimde alt yapraklarda sararma var.Çok yağmur yağıyor. Drenajı iyi ama bu neden olabilir mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Sayın kgursan cevap verecektir ama ben görünce yazayım dedim. ![]() Zirai gübre vermiş olabilirmisin. İkinci bir şey, fide çok suya daha hassas, bence suyunu kesiniz, fidelere zirai gübre vermeyiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-02-2011
|
İşte lilium asiatica cinsi siyah-beyaz ve şarap kırmızı zambak ile lilium longiflorum zambağım ![]() Siyah-beyaz aslında siyah-beyaz değil, siyaha yakın koyulukta mürdüm rengi... Kokusuz ve çiçekleri diğerlerinin yarısı kadar belki de daha küçük çapta, şarap kırmızı fotografta her ne kadar koyu truncu gibi görünse de bordoya dönük kırmızı ama soğanların ambalajının üstündeki resimde çok koyu bordo idiler. Bu yıl İstanbul'da hiç güneş yok gibi, bununla ilgisi olabilir mi diye düşünüyorum. Ayrıca onun da kokusu yok. Longiflorumun kokusu umduğum kadar yoğun değil, ancak gidip koklarsam alabiliyorum, belki bunun da havaların yeterince ısınmamış olması ile ilgisi vardır. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
Alıntı:
,Bu sene yağmur baharde hiç ara vermeden yağdı, toprağım çok süzek ama sanırım yağmurdan oldu. Boyu 1,5 metreye varan fidemdede başladı sararma. Sayın kgursanın önerisini de okudum söküp yeniden dikip deneyeceğim. Geçen sene çok güzellerdi kaybedersem üzülürüm. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
önlem olarak suyu biraz azaltın, yapraklar ve sap sararınca soğanları söküp dağıtıp yeniden dikin. kolay gelsin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-03-2010
|
Aylar öncesinden 2 tane ve sonra da 2 tane olmak üzere bir saksıda 4 tane lillium var Bunlardan sonradan ektiklerim açtılar Görünüş değil ama koku olayı tam bir hayalkırıklığı bir çiçek hiç mi kokmaz ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-10-2010
|
benim lilyumlarda bir tanesi actı diğerleri tomurcuk bordo renk ama hiç kokmuyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Lilium Asiatica ilk çiçeği açtı biraz küçük ve kokusuz ama görünüşü yeter enfes bir görüntüsü var ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|