![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
Bir kaç fotoğraf ekledim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Geçmiş olsun nurcanaybay, ne oldu o güzellere üzüldüm yaa. keşke bir bit ilaçı alıp atsaydınız, çiçeklerinizde bit oluşumuna izin vermeyin en çok zararı çiçek taç yapraklarında verirler, taşıdıkları hastalıklarada davetiye çıkarırlar. Bunlar da benimkiler. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Ben de sizi kıskandırmaya çalışıyordum ,böyle oldu ![]() Sizin tomurcukların maşallahı var ,mis gibi kokacaklar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
fazla sulamadan olabilir fikrine katılıyorum. Aynı ebatta 2 saksıda dikmiştim bende saksının bir tanesi güzel açtı diğer saksı daha fazla sulandı ki açamadan pörsüdü.Ben de sormuştum yukarıda çok kuvvetli yağmurdan olabilir mi diye. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Cevaplarınız için teşekkür ederim.Benim sulama da problemim var bunun için de özellikle toprak saksı aldım ( toprak saksı bir derece dengeyi sağlıyor ),saksının altını 6-7 cm küçük çakılla doldurdum ( fazla su ora da biriksin diye ),toprak hazırlarken bolca dere kumu ,torf ,toprak ve perlit karıştırdım (toprak yumuşacık oldu ) ve sıvı çiçek gübresi kullandım. Bütün bunlara rağmen yine de bir yer de hata yapmışım belli ki ,suçu sineklere atmaya çalıştım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-03-2007
|
Merhaba sayın kgursandan aldığım liliumlarım ![]() aman aman çok güzel kokuyorlar anlatamam. Candiumlar gibi keskin baygın değil daha yumuşak hafif kokuyor ben ağır kokuluları beğeniyorum ![]() Sanırım ben bu lillium büyütme işini beceriyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
casablancalarımın çiçekleri soldu büyük saksıdalar seneye kadar yağmur altında durmaları soğanları çürütürmü acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu.
|
Yaprakları yeşil kaldığı sürece bol ışık alsın ve toprak nemli kalsın, sulansın ama apraklar sararmaya başladı mı suyu kesin. Saksılar soğukta birşey olmaz ama ıslak olmasalar iyi olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-08-2010
|
çok güzel bilgi ve çok güzel yorumlar var.Ben zambak yetiştirmek istiyorum 10-15 kadar soğan gönderebilecek olan var mı?Bedelini ödeyeceğim.Ancak tek bir çeşit değilde,bir kaç kokulu çeşidinden olursa sevinirim.teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-10-2010
|
zambak ve lilyumlar çok güzel bende aldım soğanları dikicem. Düzenleyen esracer : 24-11-2010 saat 19:02 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
İyi geceler. 23 kasımda zambak soğanlarımı diktim, yeşerme olduğu zaman sanırım çok mutlu olucam. heyecanla bekliyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu.
|
Sn esracer., Lilium soğanları 2 oC da 6-8 hafta kalmadan çiçek tomurcuğu oluşturmaz ve çiçek açmaz. Buna "Vernalizasyon " derler. Dolayısıyla sizin lilium soğanlarınız ancak Mart _Nisan da çiçek açar. Acele etmeyiniz ve mümkünse dışarıda bekletiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim. balkonda yarı gölge bir yerde duruyorlar ve sulamayı 10 15 günde bir yapıyorum. çimlenme tam olarak kaç haftada oluyor? ve gübrelemeyi filizlendikten sonramı öncemi yapmalıyım daha hiç gübre vermedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu.
|
Yürümeyen, filizlenmeyen, yaprağı olmayan bitkiye gübre verilmez! Baharda yapraklar iyice geliştikten sonra EĞER GEREKİRSE!? gübre verirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Cevabınız için teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Casaplanca pulları
Bunlar tohum kesesindenden çıkan pullar. Başka bir tohuma rastlayamadım. Bu tohum oluşturmamış mı demek oluyor? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-08-2008
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Nacizane yöntemlerimden biri de tohumları masaya koyarım hafif hafif üflerim, boş olanların uçuştuğu görülür. Bunu da yapmanıza gerek yok, hepsini uygun şekilde saksıya koyun dolu olanlar çimlenecektir boş olanlar çürüyecektir. Rasimde en belirgin olanları işaretledim. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-08-2008
|
Bu pullar tohum zaten |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
İyi günler Lilyum dan vazgeçmedim ankara ziyaretim vardı geçtiğimiz hafta marketten 3 renk lilyum aldım ve hemen geniş bir saksıya 6 tane diktim acaba 6 lilyum saksıda olurmu? Lilyum reinesse asiatic yazıyordu paketin üzerinde. Resim eklerim en kısa zamanda Düzenleyen esracer : 10-03-2011 saat 16:49 Neden: resim ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu.
|
Asiatic liliumlar olabilir. Ama soğanları gelişemez biraz küçük kalır. Haziran da açarlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler aynı saksıya diktiğim içinmi soğanları gelişemez |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu.
|
Soğanın gelişmesi bol güneş, bol besin ile olur. Saksıda zaten torf da besin yoktur, ayrıca bol ve rahat kök uzaması olamaz. Tarlada bol kök gelişme olur. bu nedenle soğan AZ gelişir saksıda. Bu bütün bitkiler için böyledir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Zambak Lilyum
Merhaba 15 gün önce diktiğim Zambak çiçeğimin şimdiki hali. gübreleme konusunda bir türlü tam bilgi bulamadım. hangi sıvı gübreyi kullanmalıyım? Düzenleyen esracer : 29-03-2011 saat 14:43 Neden: ek |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu.
|
Boğaz kökleri oluşurken çok hafif bir-iki defa gübreleseniz yeter. Aşırı gübre verip kökleri yakmayın. Suyunu da aşırı vermeyin. Soğanın dip kökleri su içinde kalmasın. Umarım saksının altında delik vardır.Gübre çeşidi fazla önemli değil, hangisini bulursanız kullanabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|