agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Soğanlı ve Yumrulu Bitkiler
(https)

Beğeni Düzeni998Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 08-05-2011, 22:21   #1
Ağaç Dostu

acemifüsun's Avatar

Giriş Tarihi: 30-05-2009
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi koala980 Mesajı Göster
Aslında ben kırılan dalın üzerindeki çiçekleri koparmaya gerek var mı diye sormak istemiştim.Kök oluşturmaya çalışacağı için gücünü çiçeklere vermek yerine kök oluşturmak için kullanması daha mı doğru olur diye düşünmüştüm.Diğer begonyalarımda çiçekli ve onlardan çok memnunum. Yalnız hemen onlara destek çubukları ayarlayacağım.Önerileriniz için teşekkürler.
Ben yanlış anlamışım. Çelikteki çiçekleri tabiiki kopartın, kuıvveti köke gitsin

acemifüsun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-05-2011, 15:33   #2
Ağaçsever

koala980's Avatar

Giriş Tarihi: 17-10-2010
Galeri: 7
Sayın acemifüsun cevabınızı bugün gördüm. Zaten serayıda az önce hazırlayabildim.Çiçeklerini koparmamıştım.Solup çoğu döküldü zaten. İlk kez sera hazırladım.İçeride begonya pet bardağa dikili sonra tekrar pet şişenin içine koydum ve pet şişeyi kestiğim yerlerden bantladım. Bantlamadan önce biraz su verdim begonyaya.Kapağınıda kapattım.Gerçi şimdi açıp kalan çiçekleride koparacağım.Ama önce olmuş mu sormak istedim. Bu arada sulamayı nasıl yapmalı ya da ne kadar böyle kalmalı bilgi verirseniz sevinirim.
[ATTACH]210848[/ATTA.CH]

Eklenen Resimler

kasap.94 ve canannuman beğendi.
koala980 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-05-2011, 21:15   #3
Ağaç Dostu

acemifüsun's Avatar

Giriş Tarihi: 30-05-2009
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi koala980 Mesajı Göster
Sayın acemifüsun cevabınızı bugün gördüm. Zaten serayıda az önce hazırlayabildim.Çiçeklerini koparmamıştım.Solup çoğu döküldü zaten. İlk kez sera hazırladım.İçeride begonya pet bardağa dikili sonra tekrar pet şişenin içine koydum ve pet şişeyi kestiğim yerlerden bantladım. Bantlamadan önce biraz su verdim begonyaya.Kapağınıda kapattım.Gerçi şimdi açıp kalan çiçekleride koparacağım.Ama önce olmuş mu sormak istedim. Bu arada sulamayı nasıl yapmalı ya da ne kadar böyle kalmalı bilgi verirseniz sevinirim.
[ATTACH]210848[/ATTA.CH]
Kalan çiçekleri koparırken küçük bir makas yardımıyla koparırsanız, çelik kımıldamamış, sarsılamamış olur. Şişenin kapağını her gün yarım saat açıp, havalandırın, sonra tekrar kapatırsınız. Çelik sera ortamında olduğu için nem kaybı olmayacağından en az 10 gün su ihtiyacı olmaz. Begonyaların fazla su sevmediklerini göz önüne alırsak, bu süreden sonra da dikkatli su vermemiz gerekir diye düşünüyorum. Daha sonra pet şişenin bandajını açıp hem havalanmasını, hem de su ihtiyacını kontrol edebilirsiniz

kasap.94 beğendi.
acemifüsun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-05-2011, 16:49   #4
Ağaç Dostu

Periş's Avatar

Giriş Tarihi: 22-02-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemifüsun Mesajı Göster
Ben yanlış anlamışım. Çelikteki çiçekleri tabiiki kopartın, kuıvveti köke gitsin
Bunlarda benim begonyalar füsuncum seninkinin eline su dökemez ama

Eklenen Resimler

Jakin beğendi.
Periş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:49.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025