![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Yapragin alt tarafi(Damarli tarafi) Jilet veya keskin bir bicakla damarlarin birlestigi yerlerden kesilir(bu kesikler damarlara yapilir yaprak dagilip parcalanmaz. sadece uzerinde kesikler olur.) Yine yapragin alt tarafi topraga gelecek sekilde yatirilir, gerekirse yapragi sabitlemek icin telden yapilmis masalarla yaprak topraga sabitlenir ve uzerine hafif toprak ortulur(Yapragi ortecek sekilde) Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu yontemi uygulamak icin , en uygun zaman ilk baharin basladigi gunlerdir. Bu yontem genelde rex begonyaya uygulanir. (dali budagi pek olmiyan, yapragi guzel, renkli, gosterisli begenya) Diger begonyalar celikten de rahatlikla elde edilebilir. Yapragi yatirdiginiz saksinin uzerine plastik gereseniz,saksi ici hem nemli hem daha ilik olacagindan daha erken sonuc alabilirsiniz. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-01-2009
|
buda benim begonyam artık gitgide yaprakları dökülmeye başlıyor ama en güzeli yeni filizleride çıkıyor.şimdi yeni filizleri başka bir saksıya almak istiyorum ama dogru olurmu bilmiyorum.bilgisi olan varsa yardımcı olabilirmi resimde görünüyolar sanırım. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|