![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Dutch iris türü diğer adı ile iris xiphium çiçeklerini açtı. Soğanları yerinden yaz kış hiç sökmedim. Bu sene çiçekleri geçmiş yıllara oranla en büyük konumda, dolgun ve sağlıklılar. Bir de kokuları olsaydı keşke Gerçi aynı alanda bulunan pitosporum tobira çiçekleri mis gibi kokularını yayıyorlar ortama, irisler de renkleri ile göz dolduruyor. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-08-2014
|
Yıllar önce apartman bahçesine diktiğim soğanlı süsenler yeni yeni açmaya başlıyor. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Soğanlı süsenler açmaya devam ediyor. Sırada çiçeklenmeye başlayan Asya Lale'nin soğanlı süsenleri var. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
İnciraltında satan bir yer buldum, ama renklerini bilmiyorlar. Saksı fiyatı 7.5 TL. Yine de aldım, hatta iki saksı daha alacağım. Rizom kök, soğan değil. Diğer satıcılar rizomları çok fahiş satıyor çünkü. |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Benim çevremde rizom kök süsenlerden beyaz,açık ve koyu mor olmak úzere 3 renk var. Bu arada Migros marketlerde 15'li paketlerde karışık renk süsen soğanları satılıyor.Tabii İzmir ikliminde ancak seneye Mart,Nisan aylarında çiçek açabilirler.Paketlerin adedi 7 TL.Bilginiz olsun.Selamlar... |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Bunlar Asya Lale'nin soğanlı süsenleri... |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Asya Lale'nin,apartman bahçesine diktiğim mavi Miss Saigon soğanlı süsenleri... |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-07-2006
|
Gelmişken bir kaç iris paylaşayım: |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-10-2008
|
Sayin tabus irisleriniz harika ilk ve son resimdeki irisleriniz guzelmis.Bu iris eğer size aitse mevsiminde bendeki degisik turlerden değiş tokus yapabiliriz.Ben de de 15 renk iris var. |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-07-2006
|
Alıntı:
Sahi sizden aldığım Iris tuberosa (Iris Hermodactylus tuberosus) önce yapraklandı fakat sonra soğuktan mı bilmem kurudu..Bu irisler bir hoş..Bazıları yer değiştirmeyi sevmiyor. |
|
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|