![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
2 yoğurt kovasında 6'şar adetten 12 adet Frezya soğanı var. Ortam aynı, sulama aynı, güneş de aynı ama toplam çıkan bitki 2 adet Bu gün dayanamadım soğanın birini kurcaladım. Çürümemiş, kök hiç yapmamış, yanında minik yavru oluşmuş. Çıkmayan candan ümit kesilmez ![]() Biri büyüdü ve açtı. 3 adet farklı çiçek sapı oluşturdu ve beyaz. Hafif, çok hoş, tatlı bir kayısı kokusu alıyoruz sanki. Koklamaktan başım dönüyor bazen. Diğeri açmak üzere, tek çiçek sapı ve az çiçek tomurcuğu var. Şimdiki merak, bakalım ne renk açacak ![]() ![]() ![]() Diğeri de açtı Çok güzel bir rengi ve misler gibi kokusu var.Düzenleyen gülenmelek : 25-06-2012 saat 16:25 |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
çiçekleri geçince suyu kesin, sıcakta toprak içinde susuz kalsın, eylül ekim gibi dikin veya soğanı sökün serince yerde Eylüle kadar gazete vs. arasında kalsın eylül ortası dikin. |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-03-2011
|
Alıntı:
benim bir yerden bu sene aldığım frezyalardan sadece bir tanesi toprak üstüne filiz çıkarıp çiçeklendi. Diğerleri ise toprak üstüne filiz bile çıkarmadı. Toprağını döküp soğanını kontrol ettim. Soğanların üzerine yeni soğan yapmış. Ancak öylece duruyor. Çürüme yok ama filizlenme de yok. Bunun sebebi nedir? Ayrıca bu soğanlar gelecek sene için, gelecek vadeder mi? |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Soğan üstünde soğan oluşumuna "Pupation" denir. Genellikle iyi depolanmamış soğanlarda olur veya ana soğan dikilmeden kalırsa 1 yıl içinde (yaklaşık 12 ayda) pupate soğan yapar. |
|
|
|
|
![]() |
|
|