![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu.
|
Frezya sabır işi bir çiçektir, Eylül cıvarında dikeceksiniz, Mart Nisan da çiçeğini göreceksiniz, Renkleri de ayrı ayrı bulmak mümkündür. Ticari yetiştirenler genellikle renk ve çeşitleri ayrı ayrı diker ve sökerler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-03-2012
|
Çok güzeller Eriklibahce ve çok sağlıklı görünüyorlar. Benim frezyalarım ölüyor sanırım, yaprakları kuruyup dökülmeye başladı, çiçekleri de soldu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Bahçede her köşede frezya mevcut. Yürüyüş yaparken kokuları hep havada asılı kalsın istediğimden ![]() Ben soğanlı bitkilerimi topraktan hiç çıkarmadım bugüne dek, sadece saksıda olan soğanlıları çıkarıp saklıyorum. Toprakta olanlar ise yerlerinde kalıyor, bugune kadar sağlıklı kaldılar. Fakat bu sene topraktakilere de bir müdahalede bulunup, soğan ayırma işlemlerine girişeceğim sanırım. Üçüncü senelerinde olan ve hala aynı yerlerinde olan frezyalarımdan iki kare. Saksıda daha dekoratif durabiliyorlar, bahçede de oldukça mutlular. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
frezyaların çiçekleri geçmeden önce sizin de isteğiniz üzerine fotoğraflarını bir kez daha paylaşıyorum. Kokularıyla mest ettiler doğrusu. Bu sene kokularına, ve çiçeklerinin seyrine iyice doydum diyebilirim ![]() Artık seneye yine yeniden harika frezyalarla buluşmak dileğiyle.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
|
merhaba
Alıntı:
çiçekleriniz tomurcuktayken bile çok güzeldi,açmış hallerini görünce gözlerim yerinden cıktı ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-03-2013
|
cok guzel gorunuyorlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-12-2010
|
Herkese selamlar.şok marketten bende freesia aldım.bugün dikecem inşallah.sormak istediğim şu; yaprakları çık çok uzamadan bol çiçekli nasıl yapbilirim. birde izmirde oturuyorum batı cephesinde ki balkon 13 den güneş batana kadar güneş alıyor oraya mı koyayım yoksa kuzey balkona mı;? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2011
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaçsever
|
2 gün önce 10 tanesi 3 liradan aldım.1 adet kalmıştı.dahliya glayöl çok vardı ama.yakın bir kaç şoka bakmakta fayda var bence. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaçsever
|
konu dışı bir sorum olacak bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim.bodrum papatyası gibi ama diklemesine uzamayıp aşağı sarkan çiçeğin ismini bilen varmı acaba. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
http://megep.meb.gov.tr/mte_program_.../622B00048.pdf FRESİA YETİŞTİRİCİLİĞİ konusunda tanıtıcı bilgi var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-02-2011
|
Bunlarda Mutlu Bey'in yanlışlıkla benim kargoma koyup gönderdiği frezyalar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-07-2011
|
Mart başında diktiğim soğanlar kendini göstermeye başladı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Şubat ortası-sonu gibi diktiğim Frezya soğanlarım sonunda büyümüş tomurcuklanmışlardı, hatta 2 tensi açmıştı bile. Kokularını duymak için kesip vazoya koyacaktım onları, tomurcukların iyice büyümesini bekliyordum sadece.. Dün bahçeye bir çıktım güzelim Frezyaların yerinde yeller esiyor.. Çimleri biçerlerken yalnışlıkla mı kestiler acaba demiştim kendi kendime. Bugün öğrendim ki; meğer bahçivan zamanı geçti bunların diye bilerek isteyerek hepsini dibinden kesip atmış ![]() Çok üzüldüm çok ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Sormayın, hatırladıkça içim acıyor ![]() İşlemi yapan aslında bahçivanın oğluymuş. Açıklama da: "orda laleler vardı ben zamanları geçti diye söktüm" şeklinde olmuştu.. İşin komik tarafı tam 2 metre ötesinde yerden yaklaşık 60cm. yükseklikte çiçekleri kediler tarafından oynanıp dökülmüş sap şeklinde bir lale var gerçekten. Onu kesmiyorsun da goncalı çiçeği mi kesiyorsun demeden edemiyor insan.. Sağlık olsun demekten başka çaremiz yok. Muhtemelen komşulardan birkaçı daha önce bunun zamanı geçti hala sökülmemiş diyerek kızmıştır, garibim de işimi iyi yapıyorum ben düşüncesiyle benimkileri sökmüştür.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2011
|
Bir ay önce glayörlerle diktiğim frezyalar hala çıkmadı.Glayörler 20 cm kadar büyüdü.Bir sorun var mı diye düşünüyorum.Ne kadar sürede çıkar? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Biraz zaman alabiliyor frezyaların çıkması, benimkiler de bir, bir buçuk ayda anca kendilerini göstermişlerdi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaçsever
|
Merhaba 40 gün önce orta büyüklükte uzunlamasına saksıya diktiğim 6 fresia dan biri 10cm oldu.diğeri ucunu gösterdi 10 gündür öylece bekliyor.diğerlerinde ses seda yok.10-15 gün önce çürüdülermi diye az toprağı açtım yeni filizleniyordu.ama hala çıkmadı.normal mi bu acaba. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-03-2012
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Benim diktiğim soğanlara bakıyorum da renk farklılıkları olanlar bile değişik zamanlarda filiz verdiler.mavi henüz açmadı ama soğandan çıkacak gibi.sarıda hiç kıpırdama yok. diğer renkler 20 cm oldular. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-04-2012
|
Nisan başında diktiğim frezyalarım 3 hafta sonra çıktılar.Şimdi de içlerinden 4 tanesi tomurcuklu dal vermiş.Ancak benim bahçemin en büyük zararlısı eşim, yine bir hortum kazası ile bir tomurcuğumu kırmış ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu.
|
Üzülmeyin, olur böyle kazalar, Her soğandan genellikle bir çiçek sapı çıkar ve çiçek sapı yukarılardan dallanır, bir sap üzerinde 2-3 dal olur. Bazı durumlarda Çıkan çiçek sapının yanından tekrar bir çiçek sapı çıkarabilir. Zayıf da olsa böyle bir ihtimal var. Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2009
|
Frezyalarım açmaya başladı.İlk açan da çok değişik ebruli. Ama bir koku bir koku... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-07-2011
|
Nisan ayı başında ektiğim soğanlar tomurcuklandı. Hiç beklemiyordum açıkçası. Yaz sonunda açacaklarını tahmin ediyordum. Güzel bir sürpriz oldu bana. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|