![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-08-2013
|
Bu da yeğenimin koparmış olduğu bir gelincik ile benim evdeki ufaklıklar. Gelinciğin güzelliğine bakar mısınız? Paylaşmak istedim sizlerle. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu.
|
o kırmızı çiçek gelincik değil, Anemon dur. Ege-Akdeniz dağlarında doğal yayılır |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ortası bu şekilde olanlar anemon o zaman. Cahilliğimi mazur görün lütfen. Google dan baktım da, sapından mı ayırt ediyorsunuz anemon ile gelinciği? |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Anemon blanda kır lalesi mavi, beyaz, kırmızı renklerdedir. Anemon coronaria ıslah edilmiş anemon dur. genelde kesme çiçek olarak kullanılır. |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Frezyam ilk açtığında kokusu oldukça yoğundu. Şimdi azaldı, nedenini bilen var mı acaba? Günün farklı saatlerinde farklı mı kokuyor acaba? **** sıcaklıkla ilgili bir durum mu? Bu arada ilk açan bu oldu. Sarı çıktı rengi. Yalın kat. Diğerleri nasıl olacak meraktayım. Açtıkça eklerim fotoğraflarını buraya. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-07-2006
|
Anemone blanda, coronoria
Sayın kgursan, A.Blanda - A.Coronoria bilgilerinizden emin misiniz? Benim öğrendiğime göre (botanik veya ziraat öğrenimim yok) Anemone coronaria, o muhteşem rengarenk çiçek aynı zamanda Manisa Lalesi olarak biliniyor ve bahçemin etrafımdaki (Antalya/Varsak) köylerde de Lale olarak tanımlanıyor. |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Lale türleri "Tulipa" olarak geçer. Anemon blanda nın yumruları (soğan değildir) yıllardır doğadan toplanıp ihraç edilmektedir. |
|
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|