![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn Nurcan aybay, Frezya yıl boyu çiçeklenebilir tabi koşullar uygun olursa. Normal olarak ise son baharda dikilir, mart Nisan da çiçek açar. Şubatta dikilirse yaza doğru çiçek açar fakat soğanlarını şubata kadar uygun depo koşullarında saklayabilirseniz! |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-12-2008
|
Bana da minik bir saksıya dikilmiş olarak geldi bu çiçek. Bu arada Frezya olduğunu sevgili Mine sayesinde öğrendim, kayısı çiçeği diye biliyordum Saksı, soğan, toprak edinme telaşından kurtuldum. ![]() Bir tanesi 20 cm kadar, ikisi 10 cm kadar filizlendi ama o saksı çok küçük onlara. Bu koşullarda değiştirebilir miyim? Çatıdan damlayan yağmur suyu balkon demirine, oradan da tam filizin topraktan çıktığı yere denk gelmiş. Koskoca yeryüzünde 1 cm.lik bir denk geliş mi olur ya? Filizcik ölüyor gibi. Yani her koşulda saksıyı değiştirmem gerekiyor fikrimce. Değiştirebilir miyim acaba, yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler... |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Yanıt için teşekkür ederim kgursan ama artık çok geç Dün azami özenle değiştirmiş bulundum saksısını. Geniş mekan, bol su, mineral benim tercihim ya, çiçeklerin de tercihidir diye, aşırı konfordan öldürüyorum onları. Bekleyip göreceğim artık frezyalarımın durumunu... |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Bunlarda benim frezyalarım. Sevgili Nariel ile aynı zamanda Tropikseradan almıştım. Henüz tomurcuk göremedim ama gayet sağlıklı büyüyorlar. Pekçoğu yanlardan bir kaç filiz bile verdi. Sevigli Nariel benimkiler çok fazla boylanmadıSizinkiler bayağı boylu olmuş acaba benimkiler hala balkonda soğuk mu dokunuyor nedersiniz ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn marmaid frezyalarınız güzel görünüyor. Ancak toprak çok ıslak kış günündeyiz fazla sudan kaçının korkmayın ölmezler. sanırım Şubatta çiçek sapı uzar ve Mart ta çiçek açarlar.iyi havalarda bol havalandırın |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2008
|
Frezyalarım açtı |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Donuk frezya
Sn nuzel frezyalarınız donuk mu? yoksa kalorifer yanında olduğu için solmuş mu? ilk goncalar geçik gibi geldi bana.Yükleyebilirsem bir adet donmuş frezya çiçeği göndereceğim. Bu frezyalar 5 Nisanda tam çiçekteyken don vurdu ve çiçekleri dondu. saygılarımla |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
Çok güzel açmışlar.Sanırım benden başka herkes saksıya dikmiş.Bu durumda saksıda daha erken ,bahçede geç gelişiyor sonucunu çıkarabiliriz sanırım keza benimkiler hala 6-7 cm ![]() |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Bahçede geç gelişiyor tezinin doğru olacağını sanmıyorum Sayın Nurcanaybay, Benimkiler de henüz 10 cm civarında ve saksıda...Gerçi başına gelmeyen kalmadı. Yağmur suyu akarak fideleri zedeledi, kış ortasında saksı değiştirdim ve en son da köpeğim yapraklarını yemeye kalkmış, soğanları yerinden sökmüş. Gelişmiş çiçeklerin bulundukları iller İzmir'den daha soğuk. Bununla ilgili olduğunu sanıyorum. Benimkiler açmasa da razıyım yeter ki soğanlar canlı kalsın. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Evet Turuncuhis'e katılıyorum soğanları ısıtma olmayan yerde saksıya ekmiştim. Ben soğanları ektiğim günlerden hemen sonra hem hava soğumuştu, hem de odada herhangi bir ısıstıcı yoktu. Oldukca soğuk bir ortamda bu kadar boylandı ve yaprak verdi. Şu bir kaç gündür hava ılık İstanbul'da ve durakladı gelişmesi. Bir kaç gündür tomurcuklu duruyor frezya. İzmir İstanbul'a göre daha ılık bir iklime sahip. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
frezya
Önceleri bende, sık sık yağan yağmurun soğanları çürütmesinden endişe etmiştim. Filizlendiklerini görünce rahatladım.Sadece, arkadaşların frezyalarını görünce fesatlanıyorum ,elimde değil ![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
İyide benim frezyalarım kaloriferin yanında duruyor arkadaşlar. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın nuzel, frezyalarınız çok güzel açmış. Ben de bizimkilerin açmasını heyecanla bekliyorum, yaprakları aşırı uzadı ama henüz tomurcuk yok. Bugün Eminönü'de dolaşırken çiçekçilerden birkaç soğan türü aldım, frezya da gördüm, orada zavallı zavallı durmalarına dayanamadım ve 5 tanesini 2 liraya aldım. İç mekanda bu mevsimde dikeceğim bakalım neler olacak.. Çiçek açmasa da en azından soğanlar faal olsun bari.. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Nariel tecrübelerime göre frezyanında diğer soğanlı çiçekler gibi çiçek açması soğanın iriliğine bağlı.Bende geçen sene 20 tane kadar Frezya soğanı almıştım dediğiniz gibi yaprakları uzayıp çiçek açmamıştı.Bu sene o soğanlardan henüz 1 tanesi çok küçük açtı.Benim resimlediğim çiçek açan soğanlarım bu sene Mutlu Kutlu dan aldığım büyük soğanlar.Bu sene çiçek açmazlarsa üzülmeyin uygun şartlarda koruyun seneye açar. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın kgursan frezya ççeklerini sırayla açıyor biliyorsunuz.İlk açanlar 4-5 gün sonra soluyor.Bu arada diğerleri açıyor.Saırım bundan dolayı.Kaloriferden olsa hepsi bir solardı diye düünüyorum. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Kaloriferin yanından aldım Teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-01-2009
|
Frezya'larımın 11 şubat itibariyle görünümü. yaprakları çiğdem yaprakları ile karışık halde. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
frezya çiçekleri
Sn smily.,Bahçenizdeki frezyalar ne kadar sağlıklı. Tebrik ederim. Bahçede böyle güzel frezyalar olacağını hiç düşünmezdim. En ufak don olayında çiçekler gider. Demekki yerlerini çok sevmişler. Eğer hatırlatırsanız yaz aylarında Temmuz ortası Ağustos gibi size Pembe kırmızı renkli "Purple Rain " çeşidi frezyalarımın soğanlarından göndermek isterim. Saygılarımla. |
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
Frezyalarım bahçede değil de balkon demirlerine astığım uzun saksılardalar. 11 yıl hatta daha da uzun bir zamandan beri benimleler. Her geçen yıl daha da verimli oluyorlar. Resimde sarı çiğdem yaprakları ile karışık olarak görülüyorlar (yarı yarıya) Aynı saksıda sonbaharda sarı çiğdem şubat mart aylarında frezya yaz aylarında da kedi tırnaklarım çiçekleniyorlar |
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2008
|
Purple rain'e şimdiden talibim. Bendekiler sarı ve kokulu. Krem renkli olanının da keskin kokusu var belkide en keskin kokulusu odur. Açık renkliler daha keskin kokuludur diye bir yerde okumuştum. Mor olanda (purple rain) herhalde kokuludur. |
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 29-08-2008
|
Frezyaların tam açması 20-30 gün daha sürer, gurur duyacak kadar güzel beslemişsin, tebrik ederim. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2008
|
Çok teşekkür ederim Mutlu Kutlu. Benim için en zahmetli kısmı onların saksılarını yapmaktı. El emeği göz nuru . Aslında geç açmaları beni daha çok sevindirir. Bu günlerde havalar yumuşacık, çok güzel ama yakında soğuklar bastırır. Bu soğukları atlattıktan sonra açarlarsa baharın yumuşacık havasında o çok bahsedilen ama benim bilmediğim mis kokulu frezyaları koklayıp seyretmek çok zevkli olur. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Bizim frezyaların soğanı küçüktü, birkaç tane de olsa açsalar keşke.. Evdekiler mısır tarlası gibi oldular ama tomurcuk yok. Ben de bugün çiçekçilerde frezya gördüm ve iki demet aldım. Yıllardır koklamamıştım bu çiçeği, yol boyu kokularını bitirmek istercesine kokladım durdum Bakmaya ve koklamaya doyamıyorum, o kadar değişik bir parfümü var ki.. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2008
|
Sevgili Sakagun. Saksılarımı alüminyum kazanlar ve alüminyum yoğurt bakraçlarından yaptım. Ters çevirip altlarını matkapla deldim. Sonra da fazla suyu süzebilmeleri için çekiçle diplerini dövüp içe doğru çukurlaştırdım. En son olarak ta kum zımparasıyla hafif zımparalayıp güneşli bir günde sprey boyalarla boyadım. İnanın yakından çok daha güzel görünüyorlar. Hani çiçekçilerde satılan metal renkli ve çok pahalı saksılar varya, kalite açısından onları aratmazlar. Ve çok ucuza mal oluyor. Ne yalan söyliyeyim. Onlara bayılıyordum ama pahalı oldukları için paraya kıyamıyordum . Bu fikir geldi aklıma, denedim ve işe yaradı. Tavsiye ederim.Düzenleyen susam : 07-02-2009 saat 12:00 Neden: Harf hatası |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|