![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-08-2014
|
Kültür türlerin tohumlarından açan bu 2 türüde farklı çekimle paylaşmak istedim. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Kültür türlerin tohumlarından KINALI KAR...Hemde katmerli... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Coşuyoruz.Hep birlikte... |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Devamı... |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Devamı.. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-03-2016
|
Sayın Dumlupınar, frezyaların müthiş güzeller.. Mutlulukla büyütün.. Özellikle 1584. mesajınızdaki beyaz, katmerli frezyaya bayıldım.. Merak ettim kokuları hepsinin aynı mı? Ne frezyada, ne sayın priadan aldığım nergislerde nede sayın kgursandan aldığım zambaklarda başarılı olamadım. A101den frezya ve sümbül aldım geçen sene. Zambakta tabi. Zambak soğanlarını nereye koydum bulamadım ![]() .. Sümbül bu sene azıcık açtı, yavru verdi. Frezyada 0.Sayın priadan aldığım nergislerim çok güzel yapraklandılar![]() .. Sayın kgursandan aldığım zambaklardan biri öldü biride ölsem mi kalsam mı derdinde![]() Çok uzatmışım. .. İsterseniz silebilirsiniz. Kısaca tebrik ederim çok güzel frezyalarınız var ve maşallah diyorum size ve soğnlılarda başarılı olanlara, ben beceremedim. ![]() Düzenleyen Selma_321 : 08-03-2018 saat 19:07 Neden: Düzeltme |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Katmerli beyazlar açmaya yavaş yavaş başlıyorlar.Gerçekten çok güzeller.Kokuları hepsinin aynı değil.Bazıları yoğun,bazıları orta,bazıları hafif kokuyor.Frezyaları sevmenize ve beğenmenize çok memnun oldum.Sağolun.Frezya başlığını takip ettiğiniz için ayrıca teşekkür ederim.SELAMLAR... |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Devamı |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu.
|
sn dumlupınar, kaç renk frezya melezleyip-melezlenip de bu kadar çok renk çıkmış? merak ettim. şimdi yapmanız gereken bunların arasından "Seleksiyon" seçme yapmak ve seçilenleri vegetatif olarak çoğaltmak yeni bir çeşit olarak sunmak-satmak. İlk müşteriniz ben olacağım. kolay gelsin |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu soğanlar biraz geç çiçekleniyorlar.Sanırım ilk defa Nisan ayında açan frezyam olacak.Hala yeni yeni çiçek sapı çıkaranlar var.Açmaya hazırlananlarda.Birde şunu belirteyim.Kokuları bu klasik türlerden daha güçlü.Sen yetiştirde ben sana hepsini vereyim.Benim yerim kısıtlı.Senin seralarda çok daha iyi olur. Apartmanın bahçesine yıllar önce diktim.Bir soğuk oldu.Hepsinin yaprakları yandı.Birde kediler bunları rahat bırakmıyor.Hele çiçek sapları çıktımı yavrular bunları mahvediyorlar. Abi seleksiyon seçmeyi anlayamadım.Nasıl oluyor.Birde seçilenleri vegetatif olarak çoğaltmak demişsin.Biraz açabilir misin ? İlgin için çok teşekkür ederim.Senin bilgilerin hepimiz için çok değerli.SELAMLAR... Bu arada 28 Temmuzda canım kızım Yalovaya gelin geliyor.Bir ara seninle tanışmakta istiyorum.Misafir kabul edersen... |
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-06-2016
|
Alıntı:
Vejetatif üreme ise aşı, daldırma, rizom-soğan bölme, çelik vs. Burdaki amaç, anaçla aynı özelliklerde yeni bitkiler elde etmek. Burda konu frezya olduğu için rizomdan üretim olacak. Renklerini beğendiğiniz frezyaları ayrı yerlere alıp bunların çoğalan rizomlarını alacaksınız. Bu şekilde sonraki nesiller de seçtiğiniz renk olarak devam edecek. |
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Beğendiğim renkleri ayrı ayrı dikip yetiştirmekten söz etmiş Kamil abi o zaman.Tamamdır. Zaten artık tohumla kültür türlerden ürettiğim frezyalar ayrı ayrı dikilecek.Tekrar teşekkürler.Sağolun.SELAMLAR... |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar,bugün paylaştığım fotoğraflardan 3 tanesi dün çekildi.Diğerleri bugüne ait. Frezyaların tohumlarını mutlaka değerlendirelim.Ben yine Mayıs ayı sonunda kısmetse soğanlarla birlikte tohumlarınıda sizlerle paylaşmak istiyorum.Mayıs sonuna kadar isteyen üye arkadaşlar bana özel mesajla ulaşabilirler. Eylül ayında tohumların ekimi yapılırken dikkat edilmesi gereken bir kaç noktayıda önümüzdeki aylarda kendi deneyimlerinden yola çıkarak sizlerle paylaşırım. Neden tohum ekimi dersek,yeni türlerin yetiştirilmesi çok keyifli oluyor.Aynı türleri yıllarca paylaşıp durmak yerine birde emeğe emek katmak hepimize çok iyi gelir.Frezya sayfaları daha renkli olur.Eski türlerinde tabii kıymetini bilip onların yanına yenilerini eklemeli diyorum. Kültür türleri tohumdan üretmek çok değil biraz zahmetli.İlk yıl çiçeklenmesi zor.Çiçek için 2.yılı bekliyoruz.Ancak frezyalar sürpriz yapmayı seviyorlar.İyi bir bakımla ilk yılda az sayıda olsada çiçeklenebilirler. İlk şart kesinlikle Sonbaharda yaz sıcaklarının dinmesinin ardından ekim yapmak.Sıcağa tahammülleri yok.Devamı için sonra ekim detaylarıyla birlikte birbirimizi bilgilendirerek paylaşımlar yaparız.Herkese SELAMLAR... |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar bugün paylaştığım 1585 nolu mesajdaki ilk fotoğraf tohumdan ektiğim yoğun kokulu bodur tür.Açmak üzereler... Yine aynı nolu mesajdaki ikinci fotoğraf ise tohumdan ektiğim kültür frezyalara ait.Bu yıl açmaları mümkün gözükmüyor. Tohumdan ektiğim açan frezyaları paylaştığım gibi açmayanlarıda paylaşmak istiyorum..SELAMLAR... Düzenleyen Dumlupınar : 08-03-2018 saat 18:08 Neden: İmla hatası |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu arada aman yanlış anlaşılmasın, sorun ne sayın prianın ne de sayın kgursanın gönderdiği soğanlarda değildir, ben beceremedim. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Bugün için son fotoğraf paylaşımı... |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-07-2014
|
Sn Dumlupınar komşularınız bu demet demet çiçek açmış hallerini görünce ne yapıyorlar merak ediyorum.Görüntü muhteşem.Benim böyle çiçeklerle dolu balkonu olmuş bir komşum olduğunu düşünemiyorum. ![]() |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Benim balkona sığmayan 5 uzun saksıda üst komşunun balkon demirlerinde asılı ikamet ediyor.Kısaca benim frezyalar çevremizde pek ünlüler...SELAMLAR... |
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-07-2014
|
[QUOTE=Dumlupınar;1533171]Merhaba,komşularımız yıllardan beri frezyalara alıştılar.5.katta bir komşumuz var.Kahveciğimi yapıp,zararlı ürünümü yakıyorum.Kokular içinde oturuyorum.Keyfime bakıyorum diyor.Frezyaların kokuları gerçekten 5.kata kadar hissediliyor. Benim balkona sığmayan 5 uzun saksıda üst komşunun balkon demirlerinde asılı ikamet ediyor.Kısaca benim frezyalar çevremizde pek ünlüler...SELAMLAR...[/QUOTE O kadarda ünlü oluversinler artık.Bu görüntüye kayıtsız kalınamaz çünkü.Sahibinin elleri dert görmesin çok iyi bakıyor. ![]() |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Ağaç Dostu
|
[quote=nanemolla;1533186] Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Yeni güne ilk 2 fotoğraf... |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Kokusu 5.kata çıktığına göre güçlü ve muhteşem bir kokusu olmalı. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=Selma_321;1533175]Kokusu 5.kata çıktığına göre güçlü ve muhteşem bir kokusu olmalı.[/QUOTE Bir saksı falan olsa kokularının 5.kata çıkması mümkün olmaz.Ancak sayıca çok olduklarından tabii mis kokularını paylaşmak zorundalar.Aslında hepsinin güçlü kokusu yok.Bazı türler hafif,bazıları orta,bazıları güçlü kokuya sahipler.SELAMLAR... |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Kültür türlerin tohumdan üretimi sonucu açan frezyalara devam...Beyaz yine katmerli.Yine kınalı açacak... |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
İzmir'de hava güneşli.Müthiş kokuyorlar.Üst balkona çıkmadım daha...Bilginize... 2.fotoğraf kültür tohumlarının ekildiği saksılardan.Bunlar erkenci türlerden değil.Belli.Çiçeklenmelerine daha zaman var. 3.ve 4.fotoğraflar mis kokulular.Tohumdan ekildiler.Saksıları tek sukulent saksımdı.Sukulentleri sarıp sarmaladılar.Onlarda frezyaları çok sevdi.Soğandan diktiklerim çiçeklenmelerini neredeyse tamamlıyor. Tohumdan ektiklerim daha geç çiçekleniyor.Buna sevindim.Bu durumda mis kokuları ayın sonuna kadar bizimle demektir.SELAMLAR... Düzenleyen Dumlupınar : 09-03-2018 saat 10:01 Neden: İlave açıklama... |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Devamı... |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-03-2015
|
Sayın Dumlupınar, frezyalar kokusu ve görüntüsü en sevdiğim soğanlı bitki.Bende kendi capimda bir miktar yetistiriyorum. A ma sizinkilerin yanında esamesi okunmaz.Bu kadar gorsellikten sonra artık bir miktar soğanda bize gonderirsiniz. |
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Özelden Haziran başı mesajlaşalım... Bütün frezyalar efsanedir.Efsanelerin hepsinin esamesi okunur.Yeter ki frezya olsun.Bende 3-5 taneyle başladım.Ruha,bedene en iyi terapidir çiçekler...SELAMLAR... |
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-03-2015
|
Teşekkür ederim.Doğayı seven insandan kimseye zarar gelmez bende buna inanırım. Görüşmek üzere, selamlar. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Birde bu açıdan bakalım.Yavaş yavaş komşumun balkonundaki frezyalarıma sıra geliyor.Şimdilik uzaktan bir bakalım.2 balkonada... |
|
|
|
![]() |
|
|