![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-10-2014
|
Eylülde diktiğim Arpa çiçeği-Frezya soğanlarının son durumu. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-09-2013
|
Bu sene bazı türlerde sanırım sıkıntı var. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-01-2012
|
iyi günler. benimde frezyalar sürgün verdi. aşırı uzayıp devrildikleri için ben yaprakları 15 cm üstten kesmiştim. acaba yarar -zarar durumu olur mu .. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-12-2014
|
yatması problem değil yapısı gereği olması gereken bu yaprakların kurumasına sebebiyet verebilirsin kestiğin için. doğal haline bırakın müdahalede bulunmayın doğasına. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-03-2015
|
Frezya deneyimim geçen ocakta başladı,gecen yıl başarılı olamadım ama çok şey öğrendim,boyları çok uzadı demisiniz,frezya sıcağı sevmiyor,sıcakta acayip boy atabilir ama doğru düzgün çiçek vermez,kesinlikle sıcak odada tutulmamalı,bahçe ya da bolkonda durmalı ,serin ve güneşi gören bir yere atın ve fazla ilgilenmeyin,size fazlasıyla karşılığını verecektir. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Gecen yıl ocakta -yanlış zaman- diktim balkona koydum bir hafta sonra cikmayinca iceri aldim,iki gün içinde çıktı ,üç dört gün içinde 10-15 cm oldu,sonra dışarıya aldım ama 9-10 frezyadan sadece ikisinden çiçek aldım nisan ayinda,onlarda 3-4 gün icinde soldu,oysa gorevlinin bahcede bir saksi frezyasi vardi ,ocak sonu Şubat başı muhtesem açtı,10 gün kadar da solmuyor. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-05-2015
|
Geçen yıldan kalan frezya soğanlarımı bende 1 ay önce toprakla buluşturdum, bulundukları yerde filizlenmeye başlamışlardı. Cam balkonda duruyor gece soğuk gündüz ise sıcak oluyor. Şu anda 30 cm boylandılar ve yaprakları yan yatıyor. Bu nedenle iki tarafına çubuk sokup kurdeleyle bağladım. Henüz tomurcuk oluşturmadı. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-10-2014
|
Yaprakları yan yatıyorsa ip ve çubuklarla dik tutarsınız. Genelde yüzeye yakın dikimden olur. Soğan büyükse 5cm veya biraz daha derine dikin. Soğan alt toprağı 10-20 cm olsun. Soğan büyümesine faydası var. Ben uzun saksılara diktiğimden alt derinliği az oluyor. Dışarı bahçede dikilen soğanlar çıkarılmazsa soğan kendini dibe çekiyor. Gelecek yıl yaprakda hiç yatma görülmüyor. Saksıda üste yeriniz varsa yatmayı önlemek için toprak dökebilirsiniz. Yan yatsa da çiçekler oluyor sadece görüntü farkı var. Apartman bahçemize diktiğim soğanların yaprakları daha kısa kalıyor 20-25 cm kadar uzuyor. Bu yıl havalar burada sıcak gittiğinden saksıdakilerin yaprakları aşırı uzadı. Apartman bahçemizdekileri bu yıl çoğunu söküp aldım. Çiçek sonrasında görevli bahçeyi motorlu tırpanla biçince anlamadığından onları da biçmiş. Yaprakları kuruyuncaya kadar kesinlikle kesmeyin. Çiçek sonrası soğan büyütme ve yavru verme dönemidir. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2013
|
Benim Frezyalar...
Benim frezyalar maşallah bu sene iyi bakalım ne olacak... |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-06-2007
|
sizde frezya tohumu varmı ben arıyorum.yok. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
|
Benim frezyalar da böyle oldu fazla uzadılar gibi geldi bana sanki ![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Geçen yıla göre benim frezyalar çok iyi frezya yerini sevince büyüyor böyle... |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-05-2015
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Ağ iplerinin toprak seviyesinden yüksekliği , ilk önce 10 cm kadar olacak, daha sonra ağ kaldırılarak yükseklik 20-30 cm ye çıkarılıyor bitki boylandıkça. |
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
A-101 e ve migrosu takip edin geliyor bazen soğan. Olmazsa seneye bana hatırlatın... |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-05-2015
|
Sayın Jakin saksının iki yanına çubuk sokup kurdeleyla bağlayın. Ben de öyle yaptım. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
1 soğandan ses seda çıkmadı.. Karışık renk pakette pembe-beyaz ebruli renkten bir tane oluyordu.. Umarım o degildir cıkmayan ![]() |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Bulsanız bile,bu tarihlerden sonra dikilecek frezya dan verim alamazsınız. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu konu daha önceki sayfalarda çok konuşuldu,bu söylem tamamen yanlış,bizzat bende denedim,ilkbaharda dikilen sogan sonbaharda topraktan çıkıyor bu nedenle çiçeklenmede kışın oluyor. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu yıl bir türlü frezya soğanı bulamadım, bunlar geçen senekiler, 10 soğandan üç tane kaldı, çürüyenlerin yavruları sağlamdı onları diktim. Bu sefer de bir hastalık başgösterdi yapraklar kızarıp sararıp kuruyorlar ![]() Geçen yıl oldukça güzellerdi bir dolu, mis gibi çiçekler açtılar, bu yıl ne olacak bakalım. ![]() Bunlar da yukarıdakilerden aldığım tohumlardan çimlenen bebekler ![]() ![]() Düzenleyen Sûz-i Dilârâ : 17-01-2016 saat 09:22 Neden: Yazım yanlışı. |
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-08-2014
|
Alıntı:
Sulamayı azaltın derim.Saksı tam güneşte dursun.Saksının atlığını alın ki saksının deliklerinden akan suyu toprak tekrar emmesin.Hatta saksının alt kenarlarını 1 cm.kadar seramik veya kiremit parçaları ile yerden yükseltirseniz yere tahliye olan suda tekrar emilmemiş olur.SELAMLAR... Düzenleyen Dumlupınar : 17-01-2016 saat 00:09 Neden: imla hatası |
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Dumlupınar, aslında geçen sene de aynı hastalığa yakalanmışlardı. Hastalıklı yaprakları kesmiş, mantar ilacını bir hafta arayla iki kere vermiştim. Düzelmişlerdi, çok da iri, bol çiçeklenmişlerdi. Sulama konusunda haklı olabilirsiniz, tabaklarında su kaldığını hatırlıyorum. Havalar da soğuk gidince toprak hep ıslak kaldı Bugün sizin dediğinizi yaptım, saksı tabağını aldım ve saksıyı odun parçalarıyla yükselttim. Hasta yaprakları temizledim. Mantar ilacı da sıkacağım, sulamayı da azaltayım, bakalım ne olacak İnşallah toparlar da çiçek görürüz, geçen sene frezya sayısını çoğaltmayı planlıyordum, böyle giderse elimdekinden de olacağım. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-08-2014
|
Alıntı:
Mantar ilacını kullanma talimatına uygun şekilde uyguladığınızda faydası olabilir.Yapraklarda bu probleme rağmen çiçeklenme yine olabiliyor.Bir önerim daha olsun.Bir süreliğine toprak ıslaklığını kaybedip normal nemli duruma gelene kadar yağmurdan da saksıyı uzak tutun. Frezya soğanlarınızı çoğaltmanıza gelince,bir sorun olursa Mayıs ayının son haftasında size istediğiniz kadar soğanı hediye olarak gönderebilirim. Soğanları sökünce size özelden mesajla bildiririm. SELAMLAR... |
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim Teklifiniz içimi rahatlattı Geçen sene frezyadan iyi verim alınca bir frezya aşığı olarak çoğaltmaya karar vermiştim. Ne yazık ki bir türlü soğan bulamadım. Elimdeki üç ana ve bir sürü yavru soğanla yetinmek zorunda kaldım. Tohumdan çimlenenler ancak seneye açacak hale gelir herhalde. Ne yapalım artık bu sene de böyle olsun. Seneye nasip olursa çoğaltır bol bol koklarım Teklifinizi büyük bir sevinçle kabul ettiğimi belirteyim, nasipse mayıs ayında haberleşiriz. Telefonuma bir hatırlatma daha ekleyeyim![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaçsever
|
bu Frezyaların Beyaz olan türünden elinde olan var ise iri olan türü ile takas edebilirim haziran ayına. bendekiler biraz fazla iri sanırım geçen sene 67 cm boy atmıştı bu sene 75 cm' i geçti yaprakları hatta tüm çiçekleri açamadan sıcaklar nedeni ile uykuya girmişti. beyaz türünü bulamadım maalesef. sarı mor ve kırmızı türleri var sadece. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|