![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-11-2009
|
Ben daha yeni diktim ama geç kaldım galiba.. Daha filizcik bile yok.. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-11-2007
|
Benimkiler dondu çoook üzgünüm bu konuda, onlara bakamadım diye çok kızıyorum kendime çok. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2011
|
Sevgili kgursan, benim frezyalarım kapalı balkondaydı bugüne kadar, mesajınızı okur okumaz içeri aldım şimdi. Şimdiye kadar kar vardı ama hava çok soğuk olduğu için endişelendim. Çicek sapların kontrol ettim, oluşmuşlar. Kapalı balkonda (bir camı çok az açık) dondurdun mu bitki mi acaba ![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-07-2011
|
Migrosa frezya soğanları gelmiş. Hemen 1 paket aldım(10 adet soğan 3.95 tl). Hafta sonu soğanları toprakla buluşturmayı düşünüyorum. Umarım geç kalmamışımdır. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2011
|
bilgiyi paylaştığın için teşekkürler peki sadece frezya soğanımı vardı yoksa.. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-02-2012
|
yeni migrostan aldım tesadüfen tanıştığım bir soğan, yorumları okuduğum kadarıyla gayet güzel bir bitki olacak henüz ekmedim, ama soğanı bile bu kadar güzelse çiçeği de mutlaka güzel olacaktır, açtığın resimlerini yayınlayacagım |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-02-2012
|
Bende geçen gün bir internet alışveriş sitesinden aldım 10 frezya soğanı. Ama korkum ekim zamanı geçtimi acaba? Ne derinliğe kaçlık bir saksıya dikmeliyim bu arada? Kendi hazır toprağınıda yollamışlar. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
ewet arkadaşlar buğün migrosa gittim ve bir sürü soğan gelmiş glayör,yıldız çiçeği,frezya 5 çesşit vardı |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Mart & Nisanda çiçeklenen frezyaların Şubat ya da Martta dikilmesi imkansız sanırım.. Dikim zamanı Eylül ve Kasım ayında olmalıydı.. Dikim ve gelişim konusunda Ardabora'nın soğanlarının gelişimlerini takip edebilirsiniz? BU SAYFADAN |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu.
|
Bazı frezya soğanları ilkbahar dikimi için uygun şekilde depolanabilir, veya Güney yarımkürede üretilmiş olabilir. Bunlar mart civarında dikilir ve Temmuz civarında çiçek açarlar. Diğer deyimle; Frezya yıl boyu dikilebilen soğanlı bitkilerdendir. bütün mesele soğanların depolanmasındadır. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
işte üstünde öyle yazıyorlink bakın:http://www.lalesiparisi.com/Tasarim_...uble_-_Mix.JPG http://www.lalesiparisi.com/Tasarim_...ngle_-_Mix.JPG |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Dikim derinliği soğan üzerinde 3 cm cıvarıdır. Dikim aralığı 8-10 cm dir. 5 cm değil?? Güneş yerine yarı gölge daha iyi olur. |
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-07-2011
|
sonbaharda dikilen soğanlar baharda çiçeklenir. İlkbaharda dikilen soğanlar sonbahara doğru çiçeklenir diye okumuştum bir yerde. |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
bu kısmen doğru, türlerine göre soğanlı bitkilere bakmak gerekir. Glayöl çiçeği de soğanlı bir türdür ve temmuz, ağustos gibi çiçek açar, bu sebepten ilkbahar soğanların dikimi için idealdir. Fakat lale, erengül, sümbül, nergis gibi pek çok bildiğimiz soğanlı bitki çiçeklenme yapmadan önce toprağın altında geçirecekleri soğuk kış günlerine ihtiyaç duyarlar. Özetle, İlkbaharda dikilen soğanlar sonbahara doğru çiçeklenir, sonbaharda dikilen soğanlar baharda çiçeklenir diyebiliriz fakat bu durum bütün soğanlı bitkiler için geçerli değildir. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-03-2012
|
Arkadaşlar merhaba. ben de bu türden yetiştirmeye başladım, çiçek vermeye başladı ancak çiçekler 3-4 gün taze kaldıktan sonra dalında büzülüp çürümeye başlıyor. Bu durum doğal mı yoksa ters giden birşeyler mi var? Bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim. |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaçsever
|
Sanırım haklısınız Eriklibahce. ben de öyle tahmin ettim ve iki gündür su vermiyorum, toprak hala nemli. Sizin çiçekleriniz de patlamak üzere, bence 1 haftaya kalmaz. Sabahları güneş alan bir yerde durduruyorum saksıyı, akşam kapalı olan tomurcuklar, ertesi gün öğle saaitini geçmeden tamamen açıyorlar. Çok hızlılar ![]() |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Eriklibahçe tomurcuklu mesajınızdan sonra onlar mor mu lila mı diye merak etmiştim.. Burdan bakınca lila sanki.. Soğanlarını çoğaltmaya çalışın, tohumlarını da atmayın lütfen.. Bir de onların yanına sarı renk ekleyin harika olurlar ![]() |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba selis, aslında koyu pembe gibi renkleri soğanları atar mıyım gözüm gibi bakıyorum onlara,hatta daha farklı renkte çiçek açan frezya soğanları araştırması içindeyim. O kadar güzel kokuyorlar ki anlatamam ![]() |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-07-2006
|
Freesia
Herkese merhaba. Farklı renk frezyalar için bir dayanışma içine girilse ve değiş tokuş mekanızması kurulsa.. Gördüğüm kadarıyla 'arpa çiçeği', 'arpa nergisi' gibi isimlerle anılan ve aslında güney yarım küre çiçeği olmakla birlikte ülkemizde yerlilşen bu çiçeğin ilginç çeşitliliği oluşmuş. Keşke biri bunları hiç değilse renklerine göre tasniflese der dururdum. Gördüğüm her yerde hep karışık olarak yetiştirilmişti. Soğan alsan da ne çıkarsa bahtına oluyordu.. Çoğunluk alacalı beyaz ve sarı renkliler. Bu kanaatkar çiçek her türlü övgüyü hak ediyor. Hadi bakalım.. ir dayanışma içine |
|
|
|
![]() |
|
|