agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Soğanlı ve Yumrulu Bitkiler
(https)

Beğeni Düzeni16276Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 13-12-2011, 16:56   #1
Ağaç Dostu

Andora's Avatar

Giriş Tarihi: 15-02-2011
Soğan, Yumru, Rizom Satış - agaclar.net
bölümümüzden Mutlu Bey ile irtibata geçebilirsiniz, sanırım halen frezya soğanları var...

Andora Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2011, 18:22   #2
Ağaç Dostu.

Giriş Tarihi: 17-01-2009
Galeri: 45
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi useful Mesajı Göster
ben birşey soracağım ferzyaları ben çok seviyorum ama bir türlü fırsat bulup alamadım ki bu yıl almayı düşünüyorum ancak bir sorunum var burada istanbul gibi semt pazarlarında frezya soğanı satılmıyor ancak alışveriş merkezleri var buralarda yapı marketleri var (koçtaş,tekzen)buralara gittim ancak bu soğanlar yoktu acaba şu anda dikim zamanı değil de ondan mı gelmedi aramızda koçtaş **** tekzenden bu soğanları alan varmı???
Sn useful, Frezya soğan dikim mevsimi Ağustos- Kasım arasıdır. Çünki soğanı muhafaza etmek zordur, bu mevsimde soğanlar sürgün vermiş (cücüklenmiş) durumdadır. Bundan sonra köklenip köklenmeyeceği belirsizdir.

Sizce uyar ise özelden Kargo adresinizi gönderin dikilmeden kalan frezya soğanlarından istediğiniz kadar adet ücretsiz ama KARGO su Size ait olmak üzere göndereyim. deneyin olursa olur.

Diğer bir yol bazen ilkbaharda satış açılıyor onları takip edin veya sn Mutlu kutlu da varsa ondan temin edin kolay gelsin.

kgursan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-12-2011, 08:40   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-12-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kgursan Mesajı Göster
Sn useful, Frezya soğan dikim mevsimi Ağustos- Kasım arasıdır. Çünki soğanı muhafaza etmek zordur, bu mevsimde soğanlar sürgün vermiş (cücüklenmiş) durumdadır. Bundan sonra köklenip köklenmeyeceği belirsizdir.

Sizce uyar ise özelden Kargo adresinizi gönderin dikilmeden kalan frezya soğanlarından istediğiniz kadar adet ücretsiz ama KARGO su Size ait olmak üzere göndereyim. deneyin olursa olur.

Diğer bir yol bazen ilkbaharda satış açılıyor onları takip edin veya sn Mutlu kutlu da varsa ondan temin edin kolay gelsin.
çok isterdim ama şu anda memleketimde değilim ünüversite okuyorum o yüzden yazın ancak alabilirim soğanları ilginize çok teşekkür ederim

useful Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-12-2011, 20:56   #4
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-12-2011
[QUOTE=kgursan;887591]Sn useful, Frezya soğan dikim mevsimi Ağustos- Kasım arasıdır. Çünki soğanı muhafaza etmek zordur,
dedinizya memleketime gittim okldan fırsat bulup orada bir çiçekçiye sordum frazya soğanı ne zamn gelir diye bana mart ayında gelecek dedi

useful Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-12-2011, 00:00   #5
Yeni Üye

susamuru's Avatar

Giriş Tarihi: 06-06-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi useful Mesajı Göster
ben birşey soracağım ferzyaları ben çok seviyorum ama bir türlü fırsat bulup alamadım ki bu yıl almayı düşünüyorum ancak bir sorunum var burada istanbul gibi semt pazarlarında frezya soğanı satılmıyor ancak alışveriş merkezleri var buralarda yapı marketleri var (koçtaş,tekzen)buralara gittim ancak bu soğanlar yoktu acaba şu anda dikim zamanı değil de ondan mı gelmedi aramızda koçtaş **** tekzenden bu soğanları alan varmı???
Merhaba useful ,Ben 2hafta önce Eminönü'nden ferzya soğanları aldım ve diktim.Eğer imkanın olursa oraya bakabilirsin.

susamuru Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-12-2011, 09:58   #6
Ağaç Dostu

Gül-bahar's Avatar

Giriş Tarihi: 17-11-2011
Sn kgursan,
Ciddi bir Bitkisever olan ben, useful'un alamadığı frezya soğanlarına talibim.Yalova'da bulunma avantajımı da kullanarak kargosu bana ait olmak üzere gönderebilirseniz inanın çook mutlu edersiniz.Şimdiden teşekkürlerimi bildiriyor, işlerinizde kolaylıklar diliyorum.Adresim:Yalova Milli Eğitim Md. Şehit Ömer Faydalı cad. No:190 YALOVA

Gül-bahar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-12-2011, 18:40   #7
Ağaç Dostu.

Görüntü çok hoş değil ama fonksiyon tamam. Şubat 15 de çiçekleri koklarsınız inşallah.

Eski 19-12-2011, 19:59   #8
Ağaç Dostu

ardabora's Avatar

Giriş Tarihi: 15-03-2008
Galeri: 169
Doğru söylüyorsunuz, görüntü pek iç açıcı değil ama napalım...

Şu tarz düzenekler hazırlanmış frezyalar için.

Name:  FREZYA SAKSI1.jpg
Views: 2827
Size:  70.4 KB

Name:  FREZYA SAKSI2.jpg
Views: 1830
Size:  51.1 KB

Name:  FREZYA SAKSI3.jpg
Views: 1643
Size:  52.6 KB

Name:  FREZYA SAKSI4.jpg
Views: 1660
Size:  35.5 KB

Bu da glayöl için,daha çok bahçeye uygun.

Name:  glayöl.jpg
Views: 2272
Size:  57.7 KB

ardabora Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-12-2011, 10:10   #9
Ağaç Dostu

Gül-bahar's Avatar

Dün işyerine yaptığı ziyaret ve hediye soğanlar için sn.Kgursan'a hem benden hem de arkadaşlarımdan teşekkürleri burdan da aktarmayı borç biliyorum. Konusunda uzman, almadan vermeyi seven bir bukadar da mutevazı bir kişiyi tanıdığım için kendimi şanslı buluyorum. İyi ki varsınız.

Eski 29-12-2011, 13:53   #10
Ağaç Dostu

ardabora's Avatar

Frezyayı az önce dışarı çıkardım,hava çok soğuk değil. Ve bunu gördüm.

Tek bir yaprakta şu şekil bir oluşum var.

Sebebi nedir?

Eklenen Resimler

Eski 03-01-2012, 17:52   #11
Ağaç Dostu.

Sn ardabora., Bu sorun bende de var çözemedim. İhtimal soğanı soğan akarı denilen bir zararlı ile bulaşmış olması, veya bir mantari hastalık olabilir. SPORTAK diye bir ilaç öneriyorlar ama ben kullanmadım derdinize çare olur mu bilemiyorum. kolay gelsin.

Soğan akarı görsellerini google den bakabilirsiniz.

Eski 03-01-2012, 18:34   #12
Ağaç Dostu

ardabora's Avatar

Teşekkür ederim.
Bu oluşum diğer yapraklarda yok şimdilik.Bu yaprağı da kestim.

Bu arada gelişimleri durdu gibi,yapraklar ne uzuyor ne büyüyor.
İçeride durmalarının bir etkisi olabilir mi? Ne de olsa ev içinde,dışarda kaldıklarından daha az ışık alıyorlar.

Fakat bu günlerde hava çok soğuk,geceleri de don oluyor.
Ne önerirsiniz?

Eski 06-01-2012, 00:04   #13
Ağaç Dostu.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ardabora Mesajı Göster
Teşekkür ederim.

İçeride durmalarının bir etkisi olabilir mi? Ne de olsa ev içinde,dışarda kaldıklarından daha az ışık alıyorlar.

Ne önerirsiniz?
Don olan zamanda dışarıda kalmasın. akşamları içeri, sabah dışarı. Yağmurlu havada sorun yok don olmaz, dışarıda kalabilir. Açık, parlak yıldızlı havalar gece don yapar 20 Nisana kadar don olur. Don dan koruyun. Çiçekler donmaya çok duyarlıdır. Dikkatli olun.

Eski 27-01-2012, 09:20   #14
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 15-03-2011
sn. ardabora,

sayenizde bütün gelişimlerini izlediğimiz frezyalarınız açtı mı acaba, resimlerini merakla bekliyorum.

Kendi adıma, benim çok az soğanım vardı, üçü açtı ama maalesef kokusuz çıktılar. hayalkırıklığı oldu.

Alıntı:
Teşekkür ederim.

Ne önerirsiniz?

mguncan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-01-2012, 10:47   #15
Ağaç Dostu

Gül-bahar's Avatar

Çok istediğim frezyalarımı ekeli yaklaşık 3 hafta oldu. Sanırım soğanları yavruluyor bu yüzden de dik ektiğim halde yana eğiliyorlar! Kamil bey görüşlerinizi almam lazım, durumları, gelişimleri nasıl normal mi? Değilse ne yapmalıyım?

Bunlar da diğer hediye güzelleriniz. Hepsi sabah güneşi alıyor. Bu cici kızlarımın da renklerini, sümbüllerin kokularını merakla bekliyorum. Çürümesinler diye topraklarını kurumadan sulamıyorum.

Eski 06-01-2012, 00:06   #16
Ağaç Dostu.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Gül-bahar Mesajı Göster
Çok istediğim frezyalarımı ekeli yaklaşık 3 hafta oldu. Sanırım soğanları yavruluyor bu yüzden de dik ektiğim halde yana eğiliyorlar! Kamil bey görüşlerinizi almam lazım, durumları, gelişimleri nasıl normal mi? Değilse ne yapmalıyım?

Bunlar da diğer hediye güzelleriniz. Hepsi sabah güneşi alıyor. Bu cici kızlarımın da renklerini, sümbüllerin kokularını merakla bekliyorum. Çürümesinler diye topraklarını kurumadan sulamıyorum.

Şimdi bir şey diyemiyorum. Çok zamansız dikim ve soğanlar bozulmaya başlamıştı. bekleyelim, görelim. Bunlar Eylül-Ekim de dikilmesi gereken soğanlardı.

Eski 07-01-2012, 07:59   #17
Ağaç Dostu

Gül-bahar's Avatar

Cevapladıgınız için teşekkürler. Dediğiniz gibi bekleyelim, görelim.

Eski 29-01-2012, 14:55   #18
Ağaç Dostu

ardabora's Avatar

Ne yazık ki açmadılar, hatta gelişimleri durdu diyebilirim. Yapraklar uzun ve cansız şu an.

Saksının küçük geldiğini,toprağının iyi olmadığını düşünüyorum. Tabi bir de dondan korumak için ev ortamına aldığımdan yeterince güneş görmediğini de söylemem lazım.

Resmini çekince eklerim.

Eski 30-01-2012, 08:25   #19
Ağaç Dostu.

Alıntı:
Ne yazık ki açmadılar, hatta gelişimleri durdu diyebilirim. Yapraklar uzun ve cansız şu an.

Saksının küçük geldiğini,toprağının iyi olmadığını düşünüyorum. Tabi bir de dondan korumak için ev ortamına aldığımdan yeterince güneş görmediğini de söylemem lazım.

Resmini çekince eklerim.
Telaşa gerek yok. Yapraklar belli bir boya gelince durur. yapraklanma da durur ve çiçek tomurcuğu gelişir. Elinizin iki parmağı ile bitkiyi toprak hizasından yukarıya doğru sıvazlarsanız, kalınlaşmış olan iç kısımda çiçeğin sapını hissedersiniz.

Dışarılar çok donlu dondurmayın. gündüz güneş olsa bile akşam içeri alın.Don a karşı En duyarlı zamanları.

Eski 31-01-2012, 23:18   #20
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 24-03-2011
Merhaba Kamil Bey,
siz frezya soğan satışı da yapıyormusunuz? Bir sorum daha olacak. Eğer yapıyorsanız bu frezyaların şuan piyasada bulunan tüm renklerinden varmı? Eğer varsa bu yıl soğan satış sezonunda sizden bunların soğanlarından almak istiyorum.

wellness Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-02-2012, 14:17   #21
Ağaç Dostu

ardabora's Avatar

Alıntı:
Telaşa gerek yok. Yapraklar belli bir boya gelince durur. yapraklanma da durur ve çiçek tomurcuğu gelişir. Elinizin iki parmağı ile bitkiyi toprak hizasından yukarıya doğru sıvazlarsanız, kalınlaşmış olan iç kısımda çiçeğin sapını hissedersiniz.

Dışarılar çok donlu dondurmayın. gündüz güneş olsa bile akşam içeri alın.Don a karşı En duyarlı zamanları.
Sn. kgursan,
Yapraklar bu durumda şu an, bana çok cansızmış gibi geliyor. Dediğiniz gibi elimle dipten yukarı doğru sıvazladığımda iki soğanda çiçek sapı gibi bir kalınlaşma hissettim ama diğerlerinde belirgin bir şey yok.

Sarıyer'de son bir iki hafta geceleri -7,-8 dereceyi gördük. Bahçedeki çiçeklerin bazıları tamamen dondu (çeşme,bodrum papatyaları gibi çiçekler)

Frezyalar sürekli içeride, gündüz 5/6 derece,akşamları 12/15 derecede duruyorlar (geceleri hafif ısıtılan bir oda).

Bu sıcaklıkta, şimdiye kadar tomurcuk yapmaları gerekmez miydi?

Eklenen Resimler

Eski 19-02-2012, 17:47   #22
Ağaç Dostu.

Alıntı:
Sn. kgursan,
Yapraklar bu durumda şu an, bana çok cansızmış gibi geliyor. Dediğiniz gibi elimle dipten yukarı doğru sıvazladığımda iki soğanda çiçek sapı gibi bir kalınlaşma hissettim ama diğerlerinde belirgin bir şey yok.

Sarıyer'de son bir iki hafta geceleri -7,-8 dereceyi gördük. Bahçedeki çiçeklerin bazıları tamamen dondu (çeşme,bodrum papatyaları gibi çiçekler)

Frezyalar sürekli içeride, gündüz 5/6 derece,akşamları 12/15 derecede duruyorlar (geceleri hafif ısıtılan bir oda).

Bu sıcaklıkta, şimdiye kadar tomurcuk yapmaları gerekmez miydi?
hayır martta açacaklar. Yeter ki donmasınlar dikkat edin. 5 oC da donmazlar.

Eski 29-01-2012, 16:03   #23
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 15-07-2009
Galeri: 9
Henüz çiçek açması için erken değil mi?

Geçen sene saksısına hiç ellemediğim frezyalarım.. Soğanları sandığımdan fazla çoğaldı..

Eklenen Resimler

selis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-01-2012, 16:11   #24
Ağaç Dostu

sakdag's Avatar

Giriş Tarihi: 26-09-2011
Galeri: 6
Sayın ardabora, frezyalarınızı ben de takipteydim, açmamalarına üzüldüm...

Sayıs Selis, sizin frezyalarınız ne kadar güzel gelişmiş, saksıyı doldurmuşlar, inşallah çiçeklerini de görürsünüz...

Edirne'deki evimizde bahçede ekiliydi benimkiler, en son 1 ay önce topraktan 5 cm kadar çıkmışlardı, umarım kar ve soğuktan etkilenmezler... Gerçi 3 yıldır birşey olmadı ama...

sakdag Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-02-2012, 14:23   #25
Ağaç Dostu.

Bazı renkleri var hepsinden yok yaz aylarında (Ağustos civarı) gönderebilirim. Kolay gelsin

Eski 02-02-2012, 14:30   #26
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 24-03-2011
Alıntı:
Bazı renkleri var hepsinden yok yaz aylarında (Ağustos civarı) gönderebilirim. Kolay gelsin
Hangileri varsa olanlardan sizden istiyecem zamanı gelince.

wellness Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-02-2012, 14:24   #27
Ağaç Dostu.

Frezyacı arkadaşlar, Mart sonuna kadar frezya saksılarını dışarı çıkarmayın. Özellikle geceleri dışarı çıkarmayın, donmasınlar.

Eski 07-02-2012, 18:31   #28
Yeni Üye

beyza beyza's Avatar

Giriş Tarihi: 07-02-2012
merhabalar ben aranıza yeni katıldım buralarda firezya soğanları bulamıyorum soğan gönderebilecek arkadaşlar varı acebağa

beyza beyza Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-02-2012, 18:37   #29
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-06-2007
Benim frezyalarım hep bahçede. Üstlerine kar yağdı ama on olayı olmadı. Senelerdir böyle. Buranın iklimini seviyorlar sanırım.

Benol Hazaroğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-02-2012, 18:03   #30
Ağaç Dostu.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Benol Hazaroğlu Mesajı Göster
Benim frezyalarım hep bahçede. Üstlerine kar yağdı ama on olayı olmadı. Senelerdir böyle. Buranın iklimini seviyorlar sanırım.
Sn Benol hanm., Frezya çiçekleri sap çıkardığı zaman donarlar ve açmazlar. Ama bitkilere fazla zarar gelmeyebilir. Sapları çok sulu olduğu için donarlar. bulunduğunuz yer kuytu ise don tutmuyorsa sorun yok. Kar ise dondurmaz!!! korur. Kar altında +5 oC sıcaklık vardır. Dolayısıyla sizi şaşırtmasın.

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:05.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026