![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
|
Geçtiğimiz Kasım ayında ektiğim sümbüllerimin bazılarında bir soğandan üç çiçek çıkıyor, daha önce hiç görmemiştim. Soğanların çoğalacak vakti olmadı henüz cinsinden mi acaba? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-08-2013
|
Benimkiler önce bir çiçek sapı verdiler. Açtılar, soldular ve kurumaya yüz tutan çiçek saplarını dipten kestim. Sulamaya devam ettim, yaprakları hala yeşildi çünkü. Bir de baktım ki kestiğim sapların dibinden gene patlamış ve yeni çiçek sapları çıkarıyorlar. Birinde dediğiniz gibi 3 sap sanırım. İlk sap ile birlikte 4 oluyor yani. Ben de şaşırdım. Sürpriz oldu açıkçası. Bekliyorum şimdilik, ilk çiçek kadar büyük olmazlar diye düşünüyorum. Gelecek yıl söküp soğanı kontrol edeceğim. Yavrulamışsa yavrusunu ayırmayı düşünüyorum. Tecrübeli arkadaşlar ne derler bu konuda? Ayırayım mı yavru soğanları? |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Moderatör
|
Ben birkaç kez ayırdım, sorun yaşamadım. Ama zarlarının ayrılmış olduğuna dikkat etmek lazım. Sonrasında da kağıtlara sarıp ekim zamanına kadar kuru bir yerde saklamıştım. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-08-2013
|
Sevgili Özlem, öncelikle çiçeklerinizin çok güzel olduğunu söyleyeyim. Cyclamen, hercai menekşe, sümbül aynı saksıdalar sanırım? Sulamada falan sorun olmuyor mu? Hepsinin su ihtiyacı aynı mı? |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Moderatör
|
Teşekkür ederim Türkan Hanım. Tümü kış çiçeği olduğundan pek su sevmiyorlar sanırım. Aynı saksıda bir de tomurcukta olup henüz açmayan anemonlar var onları da Aralık ayında rizomdan ektim. Ben çiçeklere fazla su vermiyorum haftada bir ya da iki kez az miktarda suluyorum. Ara ara da seyreltilmiş enzimli su ya da sadece su püskürtüyorum. Sanırım bu şekilde iyi geliyor. Bunun gibi 4 uzun, 3 tane de yuvarlak aranjman saksı yaptım. Sadece bir kırmızı sıklamen kaybettim, galiba fazla enzim çarptı onu hemen hatamı farkedip azalttım enzimi. Düzenleyen Ozlem A : 27-02-2014 saat 19:02 Neden: ek bilgi |
|
|
|
![]() |
|
|