![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar bende sümbül yetiştirmek istiyorum daha önce yetiştirmiştik ama soğanlarım kayboldu bu senede yetiştirmek istiyorum bu ayda soğan alırsam nezama çiçek açar? Nasıl soğanlar seçmeliyim? Şimdiden teşekkür ederim ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-10-2011
|
Şayet alacağınız soğanlar filizlenmeye elverişli ise ; ekildikten sonra 1 ay içinde çiçeğini görürsünüz , paket üzerinde de zaman ve ışık bilgileri var. Soğanın filizlenen bölümünü toprakla kapatmazsanız ; çiçeği daha kısa sürede görürsünüz . Kolay gelsin . Düzenleyen olcim : 16-01-2014 saat 17:10 Neden: eksik imla |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-06-2007
|
benim sümbüllerde çıkmaya başladılar, yakında burada resimleri paylaşacağım. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-08-2013
|
Merhaba, Geçen gün aldığım bu sümbülün soğanı diğerlerinden daha büyük ve dışarıdaydı. Acaba bu hali iyi midir, yani bir sorunu yoktur değil mi ![]() Daha büyük bir saksıya almak gerekir mi? |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
Olduğu gibi kalsın, hiçbir işlem yapmayın.. Saksısı mavi olduğuna göre, yakın zamanda mor açacak olan bir sümbülünüz var. Keyfini sürün. |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-08-2013
|
Alıntı:
Işık alan bir yere koydum çok sulama yapmıyorum şimdilik. Umarım mor sümbülüm en kısa zamanda açar ![]() |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-12-2013
|
Selamlar Benim de bir sümbülüm var. soğan halinde almıştım, büyüdü ama daha yapraklarını tam açmadan çiçek verdi. Aslında çok güzeldi ama kurumaya başladı. Bu normal mi yoksa bir eksiğim, hatam mı var? Yardımcı olursanız sevinirim. |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Depolanmış, sümbül soğanlarında; Sümbül önce çiçek ve çok az yaprak verir, sonra (çiçekler geçerken) yapraklar uzar, büyür ve Hazirana kadar yeşil kalır. |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-09-2013
|
şuan yeni dikilecek soğanların çiçek vermeme ihtimali var,çünkü soğanların toprak altında geçirecekleri mevsim dönemlerini geçirmemiş olacaklar.Normalde sümbül soğanları ekim zamanı çoktan geçti ama tabi kesin açmaz diyemiyoruz. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-03-2012
|
Benim sümbüllerime hastalık bulaşmış sanırım. Çiçekleri hem tam açmadılar hem de yapış yapış olmuşlar. Ne yapmamı önerirsiniz. Toprakta kalsın mı çıkarayım mı. En azından soğanlarını kurtarmak istiyorum. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
|
Bugün evimin yakınında olan büyük bir mezarlığı ziyaret ettim, bol bol nergis, zambak ve sümbül ekili mezarlarda: |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2013
|
Bursa toplantısında sayın kgursan'ın paylaştığı sümbüllerim ufakta olsa çiçek açmak üzereydiler. Bugün rüzgarda üzerlerine düşen taş ile 3-4 tanesi hayata gözlerini yumdu. Çok mutsuzum. |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-11-2013
|
geçmiş olsun benim sümbüllerimde minicik başlarına aldırmadan açtılar çok tatlılar ya ![]() |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Yaprakları tamamen kopmasaydı beslenir büyür seneye açar derdim ama şu haliyle diğerleri sulandıkça sanırım onlar çürür. Neyse "saksı dar gelmişti eksilmesi iyi oldu" diye kendimi teskin etmeye çalışıyorum. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2012
|
sümbüller görünmeye başladı. geçen yıl iyi bakmama rağmen yavruları olacak bu yıl. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2013
|
A101'lere minik saksılarda tomurcuklu yani açmaya hazır sümbüller gelecek. Tahminime göre 20 Şubat Perşembe resmi satış günü olacak. Yalnız mağazalar ellerine ne zaman ulaşırsa o zaman satabilirler. İlgilenen varsa yakınlardaki A101'lere sorsun. "Sümbüller gelecek size, bana kesin ayırın" demenizde fayda var. Şansınıza belki satışta olabilir gittiğinizde. Ya da geldiğinde haber verirler. "Haberimiz yok" diyen de çıkabilir. Siz onlara "Kesin gelecek, ben biliyorum, ayırın bana, haber verin" diyebilirsiniz. =) |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-06-2013
|
tansaş ta 2 liraya istemediğin kadar var |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-10-2012
|
a101 kataloglarında her ay bi çiçek satışı gözüküyor ama ne zaman birine gitsem yok diyorlar ![]() |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-09-2013
|
a101 de şu günlerde yazılan tarihten önce gelen çiçekler olduğu için söylenen tarihte çiçek bulamayabilirsiniz bende merak ettim.Sordum ve açıklama yaptılar çiçek ilanı olan hafta içinde arada gelin bakın her an çiçekler gelebilir dediler. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Laleci_03, Aynı mesajı üç başlığa yazmışsınız. Sanıyorum, bir tanesini seçip cevap için beklemeniz daha doğru olurdu. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-02-2014
|
Sn. Yağmur haklısınız. Sizden ve diğer tüm üyelerden özür dilerim ![]() |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-02-2014
|
Bunlarda benim göz ağrılarım Çok güzeller, mis gibi kokuyorlar.Düzenleyen Laleci_03 : 10-10-2014 saat 14:12 |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2013
|
eskiden posetlerin icinde sümbüler laleler gelirdi a101- bim e falan artik hic bir yerde posetlerin icinde bulamiyorum sadece tek birtane saksi icinde, onlarda biraz bana göre fiyat olarak uygun degil. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Bursa toplantısında sayın kgursan'ın getirdiği soğanların çiçekleri açtı. Bu sene açmayabilir diye düşünmüştüm ama neredeyse hepsi açtı. Koyu pembe, açık pembe ve bir tane de beyaz. Hepsi de mis gibi kokuyor. Küçük boylarına bakmadan çiçek açtılar ama onları dik tutacak güçleri henüz olmadığından çiçeklerini kestim. Seneye daha güçlü çiçekleri olmasını umuyorum. ![]() |
|
|
|
![]() |
|
|