![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
balkondaki amalislerim uyanmaya başlamış ![]() ama sadece yaprak cıkarıyor cicek yok bunada şükür ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Zerrinsrt hanımın bendeki amarlisleri de sizdekileri takipte ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili orkun, günebakan sağlıklı olmaları güzel haber. Bendekiler bahçede olduklarından daha 3 cm kadar topraktan çıktılar. Açmaları mayıs ayını bulur. Geçen yıl mutlu beyden aldığım tek kokulu beyaz amaryallis soğanı bu yıl 3 yavru verdi. Bunlar benim bahçeyi çok seviyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Sayın zerrinsrt amaryllislerinizi daha önce görmüştüm. Çok güzeller. Yaz kış bahçede mi duruyorlar? Eğer bahçede ise soğuktan etkilenmiyorlar mı? Kışın soğanları topraktan çıkarıyor musunuz? Düzenleyen Sevgi Durul : 08-04-2010 saat 12:06 Neden: İfade eksikliği |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2009
|
Bütün sayfaları tek tek okudum ve resimlerin içine girdim resmen ne kadar güzel ve çiçekmiş bu.Buralarada rastlamadım hiç.Ve hemen soğanını araştırmaya başladım.Umarım hepiniz çiçeklerinizden bol bol verim alırsınız.Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Ooo Orkun bey bu sene amarlisiniz erkenci benimki biraz arkadan takip ediyor bu sene ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2009
|
sonunda amaryalislerden yüz kadar tohum alabildim ![]() bu kadar çok olacagını tahmin etmiyordum hatta tozlaştırmayı yapamadıgımı düşünüyordum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Beyaz çizgili amarilisim açmak üzere diğerleride yolda geçen sene tam açtı diye sevinirken bir sabah baktığımda çiçeğinin yerinde yeller esiyordu. Bu sene temkinli davranıp içeri aldım ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Bu benim bu sene ilk açan amarilissim ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Sayın Maki01 ! Yolladıgınız tohumların hepsi yeşerdi. 3 adette amarilistlerde tuttu. Bakalım ne zaman sogana donuşup çiçek açacak. Benimkiler yerde,çiçekle yaprak beraber çıkıyor. Resimledigim zaman bakınız.Bugun bahceye indim sitesinde resimliyorum. Selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Çok sevindim sayın Kumkaya, çiçeklerini görmenizi dilerim. Ben önce suda çimlendirip sonra ekmiştim. Bir kaç gün sonra toprağın üzerinde soğana benzer miniş şeyler görünce kuşkulanıp sevgili Orkun'a sordum ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-01-2008
|
bunlarda benim güzellerim den kalanlar terasta baktığım için yağmur nedeniyle çoğunu kaybettim aman soğanına su deydirmeyin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Muhteşemler sn. Can17can harikalar açık pembelerin arkasındakiler ne renk acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
devamı da var |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
bunlar son |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-07-2008
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 16-03-2010
|
İnanılmaz....muhteşem.....Sırrı nedir acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
ev çiçeği olduğu için yağmurdan korumak lazım sularkende soğanı ıslatmamak da gerekli 5en az beş altı çeşidini bu yüzden kaybettim. hala hastalıklı olanlarda var inşallah kurtulur |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Sayın serdarca06, Olgunlaşmış amaryllis tohumlarının fotoğrafını ekledim. Bu hale gelmeden koparılan tohum keselerinden alınan yeşil tohumlardan amaryllis yetiştirmek bana imkansız gibi geliyor. Sizin tohumlara yazık olmuş... Tohum kesesi neredeyse ceviz büyüklüğüne erişmişti. ![]() 13 gün sonra: ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Çok üzüldüm ama yinede çimlendirmeye çalışacagım. Ya tutarsa diye ![]() Aslında tohum kesesini ben degil annem kopardı ![]() Düzenleyen nevsune : 03-05-2010 saat 17:38 Neden: Ara arda gelen mesajlarda alıntı yapmaya gerek yok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-05-2007
|
sayın maki merhaba benimde amarillysler açtı ve tıpkı sizinki gibi tohum tuttu. çok uzunda zaman geçti dış kısmının patlamasını bekliyorum. acaba patlamıyormu kendimiz mi açamamız lazım. çünkü gittikçe büzüşmeye başlıyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
sakın koparmayın bekleyin bence deneyimsel tecrübe ![]() ben 100 kadar tohumu heder ettim |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-05-2007
|
![]() son bir soru acaba bu sene ekilir mi yoksa kurutup sneye mi ekeyim?? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |