![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Bu arada bordo amaryllisin polenlerinden saklamıştım. Beyaz amaryllisin çiçeklerinden bir tanesini bordo ile çaprazlamaya ayırdım. Yolum uzun ![]() Yaş 54 , nolur nolur ![]() ![]() Düzenleyen maki01 : 21-01-2010 saat 00:45 Neden: Ek |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2008
|
Geçen sene pembe beyaz olan amarylis im bu sene yeşil açıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-05-2007
|
bu da hocamdan aldıgım amarillys .. hocam100 den beyaz diye almıtım ama malesef bendeki türden çıktı.. amarilysin her türü vardı fakat beyazı yokt ona kavuşmak gene mümkün olmadı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Düzenleyen Sevilay : 14-02-2010 saat 14:20 Neden: Fotoğraflar foruma ve doğru boyutlarda yüklenmeli |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-10-2008
|
Akon bana da öyle gelmiş sanırım renkler karışmış.Sağlık olsun elimde geçen seneden beyaz var.Yaz sonu değiş tokuş yapabiliriz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Sayın kumyaka2010, Beyaz beklediğim amaryllisim internetten edindiğim bilgilere göre "Afrodit" denilen renk ve biçimde yani beyaz - kırmızı biye ve gölgeli olarak açtı ve tohum keseleri ceviz iriliğine ulaştı. ![]() Bu durumda tohum alabileceğimi düşünüyorum ancak bordo amaryllisin tohum kesesini tamamen kurduktan sonra koparmama rağmen siyah yerine beyaz tohuma benzer şeyler çıktı. Benzemekle kalmayıp tohum çikarlarsa çok mutlu olacağım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Maki benim amarilisimin tohum kesesinden siyah pul benzeri onlarca 'şey' çıktı. Ama bunların içi boştu. Bir yerlerde okumuştum bu pulcukların bazılarının içi dolu olmalıymış. Sanırım o zaman tohum diyebiliriz. (Fotoğrafı da vardı ama bulamadım) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Amarilisler açmıyor mu resim ekleyen pek yok bu arada. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Hocam Amarilislerimin 31 Ocak durumu, şimdi daha da büyüdüler ancak henüz tomurcukları keseden çıkmadı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
887 nolu mesajdaki Amarilislerden biri tohum kesesini yırtarak kırmızı yapraklarını göstermeye başladı.(Sapı 20 günde yaklaşık 50 santimi buldu) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Sıcak ortama alırsanız hemen açarlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Vildan Sönmez, Burada tohum fotoğrafı var. Tohumla ilgili bilgileri okumama rağmen, bir cümleye gereken önemi vermemişm. Oysa, tohum keseleri dalında kuruduktan sonra kesinlikle siz koparıp açmayın, tohum kapsülünün açılmasını ve tohumun dökülmesini bekleyin diyor. Size tohum fotoğrafını bulayım derken tüm metni bir daha okudum. Teşekkür ediyorum ![]() Henüz dalında olgunlaşmasını beklediğim bordo ve ebruli beyazdan sayenizde tohum alabileceğim. Düzenleyen maki01 : 11-02-2010 saat 17:08 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-10-2009
|
kırmızı iki gövdeli amaryllis
Teksenden aldığımı 10 acakta ektiğim amaryllisin bu günkü hali, ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-10-2009
|
Beyaz renkli.
Arka tarafta çiçeği geçmiş olarak görülen beyaz renklinin 10 gün önceki hali. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-06-2009
|
hocam100'den aldığım amarilislerim, ebruli olan tam açamadan soldu gitti ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Ortam çok mu sıcaktı.O yüzden olabilir.Tam yaprak oluşturamamış.Ama yeniden çiçek açacak sapı geliyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaçsever
|
[QUOTE=hocam100;590444]Ortam çok mu sıcaktı.O yüzden olabilir.Tam yaprak oluşturamamış.Ama yeniden çiçek açacak sapı geliyor.[/QUOTE Güney cepheli camın önünde duruyordu hatta kaloriferde yanmıyordu neden oldu anlamadık, siyah torf sinekleri çok fazla var çiçeklerin olduğu yerde bende onlardan bildim ama yeni gelen tomurcukda inşallah öyle bişey olmaz. Birdahaki sezona daha değişik renklerini getirirseniz özellikle turuncusunu, şimdiden istiyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-07-2009
|
Sevgili Gülyabani, aynı sinekler (daha doğrusu toprağa bıraktıkları larvalar)benimde Hocam100 den aldığım bir amarilisimi, lale ve sümbül soğanımı çürüttüler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 | |
Ağaçsever
|
![]() Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
3. ve 4. ve 5. de açtı bir haftaya kadar 6. ve 7. de açacak. Beyaz olanı biraz nazlı geliyor daha tomurcukları çok küçük. Hatta rengi biraz korkutuyor belki açmadan solabilir. Ama bu kırmızılarla birlikte soğanı iyi koruyabilirsem seneye o da açacak inşallah. Bu güzel çiçeği kazandıran Hocam100'e teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
asya laleden aldıgım amalis cok güzel actı fakat gecen sene aldıklarımda herhangi bir gelişme yok soguklar soganları etkilemiş olabilirmi bahcesinde ekili olan arkadaşlar sizdekiler yaprak verdimi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu.
|
Eğer yanlış hatırlamıyorsam, amaryllesler (belki de hippeastrumlar) 13 oC da 6 hafta istiyor Soğanın içinde çiçek oluşumu için. Bu koşul olmadan çiçek açmayabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Bahçede malesef bu amrilis türleri zor yetişir ayrıca ısı henüz daha düşük soğuktan donmadı iseler yine olacaktır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2009
|
sevgili forumdaşlar amaryalisste tozlaştırmayı nasıl yapacagım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Sayın serdarca06, Özel mesajla sorduğunuz sorunun yanıtını mesajla gönderemedim. Mesaj kutunuz dolu ![]() Tozlaşmayı sağlamak için 2 yöntem uyguladım. 1- Açtıktan 2-3 gün sonra polenleri resim fırçası yardımıyla topladım ve stigmaya taşıdım. 2-3 gün sık sık tekrarladım 2- Poleni sapıyla kopardım. Stigmayı sürerek tozlaşmayı sağladım. Burada fotoğrafları var. Umarım geç kalmamışsınızdır. Bordo amaryllis'den tohum alamadım. Tohum oluştu ancak gelişemedi. Beyaz olan da ise tohum kesesinde çok sayıda tohum oluşmasına rağmen embriyo oluşmuş 8 -10 tohum bulabildim. Diğer tohumlarda da sanki embriyo var gibi ama çok belirgin değil. Başarılar... Düzenleyen maki01 : 11-03-2010 saat 18:50 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar bu çiçeğin sulaması nasıl olacak? Sık mı sulanıyor, ben soğanların tamamını toprak içinde kalacak şekilde diktim. Bazan yapraklar yatıveriyor tekrar doğruluyor. hatalarım ve yapmam gerekenleri kısaca özetlerseniz memnun olurum. mesajları okudum ama çok uzun başım dönecek neredeyse! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2009
|
suyu fazla vermiyorsunuz. çiçeklenme döneminde ben 3 günde 1 çay bardagı veriyodum ben. soganlarına dedirmemeye çalışarak |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|