![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-03-2007
|
Size de çok teşekkürler küçükken anneannemin bahçesinde vardı.Hatta fotoğraflarım bile var zambaklarla çok güzel bir bitki. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-03-2007
|
İyiki sormuşum herkes öğrenmiş oldu. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yani yerel isimler için yanlış biliyormuşum diye endişelenmenize gerek yok. ![]() Ama iris ile lilium latince bilimsel adları olduğu için farklı olduğunu bilmek bazıları için önemli olabilir. Biz amatörler için bazen kargaşa yaratan bir durum, olsun yavaş yavaş herbişeyi öğreniyoruz..... ![]() Selamlarımla.... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Lilium martagon diye adlandırılan zambağın almanca'da "Türkenbund" = türk bağı(bağlamak) olarak anıldığını eklemek isterim ![]() (1413–1421)). İngilizce'dede yine aynı nedenlerden dolayı "Turk's cap lily" diye anılıyor ![]() Bir zamanlar biz avrupalıları çok etkilemişiz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Bunlar da benim zambaklarım http://i193.photobucket.com/albums/z...mi46/ev9-1.jpg http://i193.photobucket.com/albums/z293/sami46/ev7.jpg |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-11-2006
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Evet bunlar amarallis **** hiperastrumlar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Düzeltme için teşekkürler.Ben soğanlı bitkileri genelde zambak olarak tanımlıyor idim.****** yanlış bir tanımlama. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Hiç bir özel bakıma ihtiyaçları yok.Hatta bazen on gün sulanmadıkları oluyor.Yarı gölge bir ortamdalar.Evin gölgesini ve koruntusunu alıyorlar.Senede bir bir miktar koyun gübresi veriyorum.Kışın da dışarıdalar.Çok soğuklarda yapraklar donup kuruyorlar.Marttan itibaren de tekrar yeşeriyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-08-2006
|
Her renginden birer tane aldım... Soğanlı diye de telkinde bulunuldu... Hatta beylaz olanı bozulmak üzere idi, soğanı nasıl seneye tekrar açar diye aldım... Çiçekler bitince baktım ki, ne soğan ne bir şey... Meğer bu çiçekler soğansızmış... Bildiğimiz köklü çiçek... Açıkçası kandırıldım... Neymiş? Para ile satın alınamayan tek şek TECRÜBE... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sizin için yeni bir tecrübe... ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Sayın aysemelike ranunculusların kibrit çöpü kalınlığında saçak köke benzer yumruları var.Bu yumruları da pakette satılırken gördüm.Saksıda aldığım hiçbir ranunculus ta yumru oluşmadı ve hemen kurudular. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ne yazıkki bazen seralarda özelliklede çiçeklenmesi arttırılarak üretilmiş bazı benim "fabrikasyon üretilmiş " diye adlandırdığım çiçeklerde ev ortamına getirildiklerinde başlangıçtaki güzellliklerine rağmen hızlı bir kuruma görülebiliyor. Bu ani ısı, ışık değişikliğinden oluyor genelde. sanırım sizin çiçeğinizde bu nedenle kök geliştiremeden kurudu.... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-08-2006
|
Bu işler başlı başına ihtisas isteyen şeyler.. En iyisi çiçek yetiştiren bir yere kapağı atmak sanırım... O güzelim çiçekleri görünce insanın deliresi geliyor, şu çiçekler güneş falan isteme yatak odasını daha çiçekler ile dolduracağım ya... Biliyorum ben rahatsızım... ![]() Konu neydi? * * * Tamam çiçekler kendilerine has ışık, ısı ortamını isterler, ancak hormon hiç mi yok? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
cankurtuluş
Giriş Tarihi: 24-02-2007
|
Lilium
İlk liliumum açtı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
cankurtuluş
Giriş Tarihi: 24-02-2007
|
İşte balkonum!Kokuyu ve de keyfi bu resimden siz hesap edin... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-11-2006
|
Mis zambağından başka kokulu olana rastlamadım.Acaba gerçekten kokulu olan başka bir çeşit varmıdır? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|