![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-02-2007
|
zambağım soldu bu son aşamada ne yapmalıyım?
beyaz ve turuncu iki zambak soğanı almıştım. 1 ay içinde uzayıp çiçeklendi turuncu olan beyaz ise ondan 1 ay sonra açtı şu an ikisi de soldu. sorum şu ki beyaz zambak anlatılırken soğanı çıkarıp kuru yerde muhafaza edin deniliyor. başka bir yazıda da çıkarmayın topraktan diye okudum. kafam karıştı. beyaz zambak 1 hafta kadar önce tamamen soldu. eğer soğanı çıkaracaksam nasıl yapacağım sapı soğana yakın bi yerden kesecekmiyim? hiç bir bilgim yok bu son aşama ile ilgili bilgi verirseniz sevinirim. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-11-2006
|
Yeriniz müsaitse zambak soğanları olduğu yerde bırakılabilir.Yok eğer başka bir şey ekiceğim derseniz çıkartabilirsiniz.Zambak soğanları her iki durumuda tolere edebilir.Zambağınızın yaprakları iyice kuruduysa sapından tutup çektiğinizde kolayca sap soğan kısmından ayrılacaktır.Soğanı çıkarmak istiyorsanız;etrafındaki toprağı dikkatlice kazıp soğana zarar vermemeye özen gösterin. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-02-2007
|
?
teşekkür ederim turuncu olan zambağım hiç solmuyor çiçeklerini dökeli 1 ayı geçti.. ama capcanlı diken gibi yeşil yaprakları da sapı da. beyaz soluyor evet onu çıkaracağım ama turuncuyu da solması için beklemeli miyim? öyleyse bu haliyle hangi aralıkla ne kadar sulama yapmalıyım? teşekkür ederim |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-05-2007
|
Buket hanım lilyumlarınız mükemmel. Gözünüz aydın.İyi günler |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Bahçeme hediye edilen zambağım. İnşallah senelerce ayrılmayız ![]() http://www.agaclar.net/galeri/showim...mageuser=11575 |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-11-2006
|
Alıntı:
fotoğrafta yaprak ve gövde yapısı görünmüyor ama;http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=274 Eğer çiçek ve yaprak yapısı yukarıdaki mesajda bahsedilen gibiyse çiçeğiniz Amaryallis.Yok eğer benzemiyor ve aşağıdaki gibiyse zambak |
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu çiçek hiperastrum. Lilium (yani bizim zambak dediğimiz) değil... Ama çok güzel, güle güle büyütün... Selamlarımla... |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Köyden bir dostum hediye getirdi. Senelerdir yetiştiriyormuş bahçesinde. Zambak dedi verirken. Yanlız çiçeği iki günde soldu gitti. Bu kadar kısa ömürlü müdür? Yoksa havanın aşırı sıcağından mıdır? Yarın tam boy fotoğrafını eklerim. Düzenleyen limon : 21-06-2007 saat 22:01 Neden: ekleme |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-03-2007
|
Benim glayöller yaprak açalı yıl oldu ama hala çiçeklenmedi nisan başında soğanları toprağa yerleştirmiştim.Ama bir faaliyet yok acaba bende mi hata var glayölleri açan var mı? |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Gladiolus
Benim, bahçeme ektiğim Gladiolus'larım çiçeklenmeye yaklaşık 1 ay önce başladı ve halen de devam ediyor ancak Kıbrıs Ankara'ya nazaran oldukça sıcak. Hava'nın bunda etkisi var mı bilmiyorum. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-03-2007
|
Olması lazım çünkü belirli bir sıcaklıktan sonra yapraklar gelişmeye başlamıştı.Bakalım bekliyeceğiz.Teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Ağaç Dostu
|
Gladiola'lar şahane
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Benimkiler de boyları uzadıkça yere yatıyor, o yüzden yattıkları tarafa iki sıra ip gerdim, ona yaslanarak ayakta duruyorlar. Bir de çiçekler çoğalınca ağırlık artıyor, taşıyamadıkları için eğiliyorlar herhalde. Maşallah, bahçeniz pek güzel, kuyu olması da büyük nimet. Selam ve sevgiler. |
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Yıldız çiçeklerimin yapraklarını -özellikle uçtaki sürgünleri- tırtıl kemirmiş. Yarım günde (bir de bu sıcakta) 7-8 kök çiçeği nasıl kemirdi hayret ettim. Daha önce yapraklarda beyaz lekeler vardı. Arapsabunlu ilaç yaptığımdan onun izleri diye düşünmüştüm. Yanılmışım. Tohumdan yetiştirmeye çalıştığım bitiklerim kuruyup ölür mü yoksa yeniden yaprak verir mi? |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-05-2007
|
Bende Ankara'da yaşıyorum.Bahçemdeki glayöllerim yeşilleneli çok oldu, hatta oldukçada uzunlar ama şu ana kadar çiçeklenme belirtisi görmedim. Sanırım Ankara'nın iklimi nedeniyle biraz daha geç çiçeklenecekler. Dal, ben de senin gibi sabırla bekliyorum. (Bu arada, Buket Hanım bahçenizi çok merak etmeye başladım. Resimlerden anladığım kadarıyla muhteşem.Tebrikler) |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Nida, teşekkür ediyorum .Bahçemiz oldukça büyük ve eşimle birlikte bahçemizde uğraşmayı çok seviyoruz. Ancak özellikle ben oldukça acemi ama bir o kadar da azimliyim. Sürekli ekip, söküyorum. Sizin için daha sonra bahçemden genel bir manzara yüklemeye çalışacağım. |
|
|
|
![]() |
|
|