![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-04-2010
|
sn lilium bir lilyumda en fazla kaç tomurcuk olur |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-04-2010
|
ben geçen yıl diktim şuanda bir soğanda 12 kandil var. bilgiler için teşekkürler lilium candidum soğanlarını bildiğim kadarıyla sizden temin ediyoruz nezaman irtibata geçelim iyi günler. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-06-2011
|
iyi akşamlar ben çiçek konusunda yeniyim ve malsf pek bi bilgim yok. lilyumlarımı nisan başında diktim ve 7 tane soğanı büyük bi saksıya dikmiştim. şimdi hepsi tomurcukta ve çoğu açtı. galiba saksım hepsine yetmiyo bi kaç tanesi gelişmedi diğerlerine göre acaba şuanda saksılarını değiştirip onları ayırabilir miyim yoksa hiç dokunmasam mı lütfen yrdım edin ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-10-2008
|
Benimkiler bu yıl aşırı boy yaptı.1,40 cm boy . |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2008
|
benim lilyum soğanımda bir dalda 5 tane çiçek açtı 7-8 gün üzerinde kaldı şimdi çiçekler döküldü şimdi sadece bir dal üzerinde yaprakları kaldı birdaha çiçek açmazmı açmazsa sulamayı keseyimmi |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-07-2011
|
Neden Benimde böyle güzel zambaklarım yok :(
Merhaba arkadaşlar lilyumları çok seviyorum fakat bir türlü yetştiremiyorum geçen sene fidanlıktan aldığım lilyumlar eve geldiğinde çiçeklerini ve yapraklarını dökmeye başladı soğanlarını çıkarmadan sulamaya devam ettim fakat beyaz beyaz çürümeye başladılar sanırım birtür mantar oldular soganlardan birtanesini kurtardım bu sene 20cme yakın büyüdü tek bir çiçek açıp hemen döküldü aynı fidanlıktan bu sene tekrar çiçek aldım eve geldikten sonra bu sefer çiçekler yine döküldü fakat yapraklar kurumaya başladı be şuanda kupkuru alırken yapmam gerekenleri sordum ve uyguladım ama ben bu yetiştirme işini, beceremedim sanırım |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kaç günde bir sulamalıyız derseniz buna cevap veremem, çünkü toprağınızın ya da saksı toprağınızı bilmiyorum, toprağınızın durumuna göre sulama terciğinizi yapacaksınız. |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-11-2010
|
Dün bir adet zambak soğanım daha oldu Lilium abimin gönderdiklerinden hariç. Soğan ekilmemiş ve soğuklatılmamış. Şimdi bunu eksem Ağustos ayında tekrar çiçek açar mı ? Ya da başka bir işlem mi yapmam gerekir ? |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu Lilium yeşerdi ve şu an 20 cm civarında. Soğanı yarım kiloya yakındı ayrıca. Şimdi en önemli mesele yeşeren diğer liliumlarla beraber içeri mi almakta fayda var, ya da dışarıda kalmaları mı daha iyi ? Kısa ve öz sağlıklı bir şekilde çiçek açacak mı ? |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2010
|
Ben Haila anlamadımn bu bitkinin soğanları nasıl saklanıyor... |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Şu linke bakarmısın. http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=12515 |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu.
|
Çok basit. Soğanları topraktan sökün, yavruları anaları ayırın ve hemen tekrar dikin, cansuyu verin ve dışarı atın kışı dışarıda geçirsin ertesi yıl Mayıs-ağustos arası çiçeklensin. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-07-2011
|
sayın lilium, saksıdaki zambaklarımın çiçekleri geçeli 1.5 ay oldu.Sulamayı azalttım fakat bitkinin yeşillliğinde bir değişiklik yok. Ne zaman sökeceğimi anlayamadım.Birde toprak üstünden görebildiğim kadarıyla kök boğazında yeni yeni soğanlar oluşuyor.Ayrıca birinin kök bölgesinde yeni bir sürgün çıktı ve 10 cm uzadı ve arkadan yeni yapraklarda çıkıyor.fakat bunun yaprağı hem daha uzun ve daha geniş.Sizce şimdi sökmem uygunmu. |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-07-2011
|
teşekkür ederim |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-09-2011
|
İyi Günler, Beyaz Zambak (Mis Zambak) Soğanlarından almak istiyorum. Ancak emin olmak için soruyorum. Mis kokulu bahçede yetişen zambaklar için ayrıca bir adlandırma var mıdır. Bunlardan evimin bahçesinde yetiştirmek istiyorum. Bu soğanları temin edebilir miyim? Teşekkürler... |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
gerçek de ise "Lilium" cinsinin türlerine zambak denir. Bu karmaşaları önlemek için biz Mis zambağına "Lilium candidum" deriz. Tabi ki Lilium cinsi içinde daha başka pek çok tür var hepsi zambak diye adlandırılır. örneğin; oriental liliumlar, Asiatic liliumlar, Lilium longiflorum vb. Bunların hepsi zambak sınıfına girer. Sizin bahsettiğiniz "Mis zambak" Lilium candidum dur. Ayrıca Oriental Liliumlar da kokuludur. |
|
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-05-2012
|
Alıntı:
Saygılar.. |
|
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Bu tip çalışmalarda herkesin kullandığı ortak dil "Latince" dir. Yoksa her yörede farklı bir isim alan bu çiçekleri tanımak zor olur. örneğin; Mis zambak, ak zmbak, beyaz zambak, kokulu zambak, vb. hangisini alalım!!. Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
1-2 gün içinde fotoğrafını koyacağım Kamil hocam. Nail abide istedi fotoğrafını. Şu an balkonda duruyor. Aldığım yer Eminönü. Acaba mevsiminde dikilmediği için dikince şaşırıp yeşerdi mi diyeceğim ama Nail abimin gönderdikleri de yeşerdi 1-2 cm. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Fotoğrafını yükledim. Bakalım üstadlar ne diyecek |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Benim zambağım 113 cm boya ulaştı. Normal midir ? Çünkü diperleri 40-50 cm boyda çiçeklenecek gibi duruyor. |
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2009
|
Alıntı:
Işığa uzanmıştır. Yeri gölgeyse. |
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Hayır tam aksine yarım gün güneş ışığını direk gören bir alanda filizlendiğinden beri |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| lilium candidum, soğan, zambak |
|
|