![]() |
|
![]() |
#271 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kaç günde bir sulamalıyız derseniz buna cevap veremem, çünkü toprağınızın ya da saksı toprağınızı bilmiyorum, toprağınızın durumuna göre sulama terciğinizi yapacaksınız. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#272 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-11-2010
|
Dün bir adet zambak soğanım daha oldu Lilium abimin gönderdiklerinden hariç. Soğan ekilmemiş ve soğuklatılmamış. Şimdi bunu eksem Ağustos ayında tekrar çiçek açar mı ? Ya da başka bir işlem mi yapmam gerekir ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#274 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2010
|
Ben Haila anlamadımn bu bitkinin soğanları nasıl saklanıyor... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#275 |
Ağaç Dostu
|
Şu linke bakarmısın. http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=12515 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#276 |
Ağaç Dostu.
|
Çok basit. Soğanları topraktan sökün, yavruları anaları ayırın ve hemen tekrar dikin, cansuyu verin ve dışarı atın kışı dışarıda geçirsin ertesi yıl Mayıs-ağustos arası çiçeklensin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#277 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-07-2011
|
sayın lilium, saksıdaki zambaklarımın çiçekleri geçeli 1.5 ay oldu.Sulamayı azalttım fakat bitkinin yeşillliğinde bir değişiklik yok. Ne zaman sökeceğimi anlayamadım.Birde toprak üstünden görebildiğim kadarıyla kök boğazında yeni yeni soğanlar oluşuyor.Ayrıca birinin kök bölgesinde yeni bir sürgün çıktı ve 10 cm uzadı ve arkadan yeni yapraklarda çıkıyor.fakat bunun yaprağı hem daha uzun ve daha geniş.Sizce şimdi sökmem uygunmu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#278 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#279 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-07-2011
|
teşekkür ederim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#280 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-09-2011
|
İyi Günler, Beyaz Zambak (Mis Zambak) Soğanlarından almak istiyorum. Ancak emin olmak için soruyorum. Mis kokulu bahçede yetişen zambaklar için ayrıca bir adlandırma var mıdır. Bunlardan evimin bahçesinde yetiştirmek istiyorum. Bu soğanları temin edebilir miyim? Teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#281 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
gerçek de ise "Lilium" cinsinin türlerine zambak denir. Bu karmaşaları önlemek için biz Mis zambağına "Lilium candidum" deriz. Tabi ki Lilium cinsi içinde daha başka pek çok tür var hepsi zambak diye adlandırılır. örneğin; oriental liliumlar, Asiatic liliumlar, Lilium longiflorum vb. Bunların hepsi zambak sınıfına girer. Sizin bahsettiğiniz "Mis zambak" Lilium candidum dur. Ayrıca Oriental Liliumlar da kokuludur. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#282 |
Ağaç Dostu
|
Bu Lilium yeşerdi ve şu an 20 cm civarında. Soğanı yarım kiloya yakındı ayrıca. Şimdi en önemli mesele yeşeren diğer liliumlarla beraber içeri mi almakta fayda var, ya da dışarıda kalmaları mı daha iyi ? Kısa ve öz sağlıklı bir şekilde çiçek açacak mı ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#284 |
Ağaç Dostu
|
1-2 gün içinde fotoğrafını koyacağım Kamil hocam. Nail abide istedi fotoğrafını. Şu an balkonda duruyor. Aldığım yer Eminönü. Acaba mevsiminde dikilmediği için dikince şaşırıp yeşerdi mi diyeceğim ama Nail abimin gönderdikleri de yeşerdi 1-2 cm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#285 |
Ağaç Dostu
|
Fotoğrafını yükledim. Bakalım üstadlar ne diyecek |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#287 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-03-2011
|
Merhaba, ben bu zambağın beyaz hariç, mevcut olan tüm renklerinden edinmek istiyorum. Neden beyaz hariç? Çünkü beyazı şu an hem benim bahçemde ve hemde bizim memleketin her köşesinde mevcut. Beyazının sıkıntısı yok. Ancak diğer renklerinden bu çevrede sadece bir yerde gördüm. Ondan da isteyebilmem mümkün değildi. Çiçekçileri de dolaştım ancak yine de bulamadım. Eğer bu zambağın diğer renklerinden (ücretli ya da eşantiyon farketmez) bulabileceğim bir yer biliyorsanız lütfen beni bilgilendirin. Şimdiden teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#288 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-08-2011
|
Merhabalar efendim herkese, Hepinizden özür dilerim. Sayfanın hareketli olması ve bilen kişilerin çokluğu nedeniyle buraya yazmak zorunda kaldım. '' İris Sibirica '' hakkında bilgisi olanlardan ricam. Lütfen ''İris / süsen '' sayfasında bana yardımcı olabilir mi?. Rica edecem efendim. Tekrar özür ve saygılarımla lütfen. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#289 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2011
|
Sevgili lilium, sizden gelen soğanlardan dökülen pulları ekmiştim, tam sizin tarifinize göre olmasa da atmak istemedim ektim. Minik minik soğanlar oldu o pullardan. imdi de bir kaçı filiz verdi. Fotoğraflarını yüklüyorum değerlendirme yapabilir misiniz? ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#290 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili loveflower, Büyük dairedekini seçebiliyorum o soğanda, diğerleri de soğansa üzerlerini bir iki santim kapanacak şekilde harç ilave ediniz, onlarda yapraklanacaktır, kış döneminde de ayda bir defa captan mantar ilacıyla ilaçlayınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#291 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim. Harçla kapatacağım hemen. Ektiğim yer dar biraz yerlerini değiştireyim mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#293 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim sevgili Lilium. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#294 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-09-2011
|
Arkadaşlar bu bitkinin durumu mevsim normallerine uygun mudur? Yoksa ithal olduğu için mi çiçek açmak üzere? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#295 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-04-2010
|
selamlar herkese bende birkaç hafta önce büyük bir marketten zamanı olmadığını bildiğim halde dayanamayıp aldığım lillium şuanda bu şekle geldi.şimdi ben sapları topraktan çıktığı yerden kesip bu saksıda tutmaya devam mı edeyim lilliumları **** soğanları çıkarıp serin bir yerdemi bekleteyim önerileriniz nelerdir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#297 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba Arkadaşlarım Başıma çok kötü bir şey geldi açıklıyorum; Uykuya yazın sonlarında **** sonbaharda geçen liliumlarımı toprağa dikip sulamıştım aylar geçti sağlıklılar dı ama lanet olası kapalı balkon sineği dediğim sirke sinekleri ve siyak minicik sineler toprağa girip çıkıyordu halbuki doğurmuşlar ve bu larvalar kemirmiş te kemirmiş 3 tane büyük soğandan 1 tanesi sağlam diğer ikisini de ağır yaralı olarak kurtarım ve evimizde büyük bir toprak sıkıntısı var neredeyse evdeki ve bahçedeki 30 saksımdan 3-4 tanesindeki bitkileri bu sinek yüzünden kaybettim neyse soğanlara dönelim bende bu soğanları kuru talaşın içine koydum iri kıyım birazdan resimde koyarım Koymadan önce bir güzel yıkadım tüm pis topraktan ayrıştı acaba talaşın üstüne su döksem sonra onu poşetle kaplayıp buz dolabına mı koysam nasıl olur.saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#299 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Kgursan talaşa koyalı bayağı oldu tpraktan daha iyi böceklenme ve çürüme neredeyse hiç yok yoprakta anında çürüyorlar.saygılarımla tüm cevaplarınız iöin teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
lilium candidum, soğan, zambak |
|
|