![]() |
|
![]() |
#391 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-03-2013
|
merhabalar arkadaşlar. Forumu yaklaşık bir hafta önce keşfetmiş bulunmaktayım ve o kadar çok bilgi sahibi oldum ki bu konularda. Elimden geldikçe bütün konulara bakmaya çalışıyorum. Dünde bu konuyu incelerken lilium lar çok hoşuma gitti ve bugün gidip zor oldu ama iki tane fidesinden bulup aldım. Akşama eve gidince hemen saksılara ekeceğim. Yalnız kullanacağım toprak nasıl olmalı. Elimde torf+bahçe toprağı var buna ekebilirmiyim. teşekkürler. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#392 |
Ağaç Dostu.
|
Ph sı 7 nin üzerinde olan bahçe toprağı işinizi görür. Fakat resimlerde fide derken soğanlarda kök yok ise ve köklenme olmaz ise Bu yıl başarılı olamayabilirsiniz. Çünkü; lilium candidum soğanları sonbaharda dikilir, köklenir, kışı köklü -yapraklı geçirir, ilkbaharda çiçek sapını uzatır Mayıs civarında çiçeklerini açar. Diğer liliumlar ise; Oriental olanlar Nisan da sürgün verir ,T&emmuz da çiçek açar, Asiatic olanlar Haziranda çiçeklerini açar. Martagon liliumları da yaz aylarında çiçeklenir. Görüyorsunuz ki "Lilium" deyince bi dolu tür ve rengarenk çiçekler görürsünüz. Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#393 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
|
Geçen yıl sayın kgursan'dan satın aldığım ithal liliumlara iyi baktığıma inanmaya başladım..bu yıl geçen yıldan çok daha kuvvetli ve gürbüz büyüyorlar.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#394 |
Ağaç Dostu.
|
Geçen yıl lilium dikip,çiçekleri geçtikten sonra yerinde (saksısında veya yerde) bırakan arkadaşlar şu günlerde lilium sürgünleri uzamaya başlamıştır. bundan sonra normal bakımlarını yaparsanız, Temmuz civarında çiçekleneceklerdir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#396 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-12-2012
|
selamün aleyküm. zambaklarım hiç iyi durumda değil yardım istiyorum lütfenn.. Ne yapmam gerekiyor bu durumda. İmdat çığlığı atcaklar yakında ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#397 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-10-2012
|
Alıntı:
Düzenleyen feyziuslu : 01-05-2013 saat 18:58 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#398 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#399 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-12-2012
|
geçen sene de çiçek açmadılar fakat bu kadar kötü değillerdi bu sene saksı ve toprak değişimi yaptım ve gübreledim ( demir gübresi değildi ) yine de olmadı maalesef ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#400 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-05-2013
|
Bende istiyorum yaa ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#401 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-02-2013
|
yardım...
![]() ![]() Bahçenin bir kenarında kendi halinde duran bu çiçek, bembeyaz ve hoş kokulu çiçek açınca dikkatimi çekti. sitede biraz araştırdım Lilium Candidum benziyor sanki. çiçekleri artık soldu ve dökülmeye başladı ve ben anca şimdi foto çekip bir bilene sorayım dedim ![]() şimdi bu lilium mudur? yanındaki küçükler boy atmamışlar, bakımsızlıktan mıdır? yoksa onlar başka bir çiçek midir ? ben bunları seneye daha güzel hale getirmek için neler yapabilirim? okuduklarımdan anladığım çiçekliyi tohuma bırakabilirim, çiçeksiz olanı sarıp sarmalayıp yeni yavrular oluşturabilirim, kökünü kazıp sağanlarını alıp tekrar düzgün bir şekilde ekebilirim, bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Not:biz kiracıyız, o yüzden bahçesinde çiçekten haberi yok demeyin, kiracı kendine yetecek kadar çiçek bakar sadece ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#402 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#403 |
Yeni Üye
|
Çok sağolun cevabınız için, şimdi lilium candidum için okuduğum bilgiler bunun için geçerli değil mi demek oluyor bu, bulduğum bütün bilgileri kopyala yapıştır yapıyordum bilgisayara bir ara okuyup düzenlemek için, şimdi bu çiçek için başka araştırma mı yapmam lazım... sonuçta aynı tür değil mi ? kusura bakmayın fazla bilgim yok çiçekler hakkında, hatta bana kalsa sadece zambak derdim ben ona... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#405 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
Sayın kgursan, Sizden aldığım casablankalar bu sene çok cılız sap verdiler. İyice sararınca söküp bahçeye almıştım ve de kış mevsimi sulamamıştım. Gübreli toprağa gömmüştüm. Sorum ana soğan toprakta kaybolur mu? Ayni sene arkadaşımada 2 sipariş vermiştim sizden onunkiler saksıdaydı şu anda onda da 5 tane zayıf çiçek sapları çıkmış. Eski gür çiçek sapları bu sene oluşmadı. Nedeni ne olabilir acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#406 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
kolay gelsin |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#407 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
Sayın kgursan, Çok teşekkür ederim muhtemelen dediğiniz gibi toprakta kuru kaldı ve kayboldu. Özelden mesaj kutum kapalı. Cacablankam mutlak olsun istiyorum. Sizden temin etmem mümkün mü? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#409 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-06-2013
|
iyi günler bende marketten bir lilyum soğanı alıp saksıya ektim. çiçek açtıktan sonra çiçekler yapraklarını döktü ve kurumaya başladı. bu aşamadan sonra tam olarak gelecek yıla ömrünü uzatmam ve saklamak için ne yapmam gerektiği konusunda bilgi verir misiniz. ilgilendiğiniz için şimdiden teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#410 |
Yeni Üye
|
Merhabalar, birkaç mesaj yukarıdaki lilyumum kurudu ve onları kopardım. toprağı hafif kazıdım bunları gördüm. şimdi bunları ne yapmam lazım? çıkarmak için çok mu geç kaldım? yerlerinde olduğu gibi kalsalar daha iyi mi olur? yardımcı olursanız çok sevinirim, yanlış birşey yapmak istemiyorum... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#411 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-05-2012
|
Arkadaşlar, resimdeki lilium hangi türden acaba. Kokulu
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#413 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-05-2012
|
teşekkür ederim sayın kgursan. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#414 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-06-2013
|
merhaba, gecen sene koctastan lılyum almıştım fakat bu sene cok zayıf çıktılar ve sadece ıkı tanesınde tomurcuk var. ne yapabılırım cınsınden **** bakımından olabılırmı?arkadasların lılyumlarını gordum sayfanızda 10 12 tomurcukları var. yardımcı olabılırsenız sevınırım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#415 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#416 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-06-2013
|
soğanları buyuktu ama, tek bır tane tomurcuk var ve cok ınce zayıflar. dıgerlerının cınsı nedır? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#417 |
Ağaç Dostu.
|
Pardon. anlaşamadık. ilk yıl çok çiçek verebilir, ikinci yıl iyi beslenememiştir, çiçek sayısı azalır, sürgünler cılızlaşır. olay beslenme, ışık, güneş vs. ile ilgilidir. Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#418 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-06-2013
|
iyi günler daha öncede sorduğum soruya cevap alamadığım için burada yenilemek istiyorum. yardımcı olursanız sevinirim. marketten bir lilyum soğanı alıp saksıya ektim. çiçek açtıktan sonra çiçekler yapraklarını döktü ve kurumaya başladı. bu aşamadan sonra tam olarak gelecek yıla ömrünü uzatmam ve saklamak için ne yapmam gerektiği konusunda bilgi verir misiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#419 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Kolay gelsin |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |