![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
İsmet bey sera gibi kapalı ve kontrol altındaki ortamlar için bu kare saksılar çok ideal olduğunu söyleyebilirim. Ancak ben açık alan için düşünüyorum. Bahçenin denizden yüksekliği sadece 84 metre ve yağış oranı çok yüksek İstanbul gibi iklimin nemli olduğu ve yazında sık sık yağmurun yağdığı ortamda plastik saksıların terleme yapıp soğanları çürütmesinden korkuyorum. Ayrıca kışında hesapta olmayan ciddi bir don olursa açıkta olan saksılardan endişe ediyorum. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
İbrahim bey, saksı ve kasaya ekme işini bende bu sene deniyorum.25-25 veya 30-30 kare saksı bulamadığım için, 30 cm çaplı yuvarlak saksılara mümkün olduğu kadar yanaştırıp yere serdiğim naylon çuvalların üzerine yerleştirdim. Ayrıca 30-50 cm yüksekliği 20,25 cm olan siyah meyve kasalarını toprağın üzerine sıralayıp, içine yarıya kadar toprak doldurup soğanları ektim.Kenarlarını ince tahta ile kapatıp, kasaları silme toprak doldurdum. Soğuğa dayanıklı olduklarından bir şey olmaz diye düşünüyorum.Baharda neticeyi göreceğiz. |
|
|
|
![]() |
|
|