![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2013
|
Merhabalar, Ben buradan gördüğüm suda yetiştirme tekniğini sümbül soğanıma uyguladım. Elimde 2 adet soğan vardı. Birini saksıya diğerini de direk suya koydum. Suya koyduğum saksıdaki soğana fazlasıyla fark attı. Birkaç haftaya kalmaz çiçek verir gibi. Siz ne dersiniz? ![]() |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-04-2007
|
Selamlar
Alıntı:
Su içerisinde de kök salarak çiçeklenirler ama devamında gelecek sene için yeniden besin biriktireceğini de düşünürsek sadece su içerisinde yetişmesi pek de önerilebilir bir durum değil....Ayrıca fotoğraflar yakın zaman da çekilmiş ise sümbüllerinizin sağlıklı kök geliştirmesi ve açabilmesi için 9-10 C lik bir ortamda bulunması gerekir, uçlarındaki renk değişikliği sıcak bir ortamda tutulduklarından olabilir, serin yerde tutmanızı tavsiye ederim... |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2013
|
Sevgili kana06, Bu sene çiçek açtıktan sonra kurutup eylül gibi tekrar toprağa aktarmayı düşünüyorum çoğalması açısından. Fotoğrafları dün çektim. Ev kaloriferli yaklaşık 22-23 derece sanırım. balkona mı almalıyım serin bir odaya mı? Işık miktarı ne olmalı aydınlık mı loş mu? teşekkürler... |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-04-2007
|
Alıntı:
Düzenleyen kana06 : 30-03-2013 saat 23:54 Neden: ek |