![]() |
|
![]() |
#841 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
bu soğanlı bitkilerin hiç bit türünü sevemedim gitti ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#842 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2011
|
bazılarını öyle yaptım ancak bazılarını son yaprağın olduğu yerlerinden kestim soğanlarına bir şey olmaz inşallah |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#843 |
Ağaç Dostu.
|
Olabilir, zevk meselesidir. Ama nedenini paylaşırsanız belki size katkımız olur. Aslında çok kolay yetiştirilen bitkilerdir. Soğanını dikiyorsun, az suluyorsun ve o size çiçeğini veriyor. Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#847 |
Ağaç Dostu
|
Tohum podunun olgunlaştığını ve artık koparmak gerektiğini, tohum podunun çatlamasından anlamak mümkün. Tohumların etrafa saçılıp kaybolmasını istemediğimden ve normalde de artık zamanı geldiği için bugün kopardım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#848 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#849 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2011
|
yeni sezona dikmek üzere laleleri ne zaman topraktan çıkaracağız. buzdolabının sebze kasalarıda saklasak olur mu? ya da binaların sığınak ya da kömürlük olarak ayrılan serin karanlık bölgelerinde.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#850 |
Ağaç Dostu.
|
Sn useful, ve sn bozo, Soğanları söküp serin havadar yerde bekletin, kuruduktan sonra ayırıp,temizleyip gazete kağıdı vs. içinde Ekim ayına kadar muhafaza edin, Ekim sonuna doğru dikin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#851 |
Ağaç Dostu
|
arkadaşlar koçtaşa lale soğanları geldibilginize 10 larca çesitsoğanlar var geçen seneye kıyasla bu yıl double mixed soğanları çok güzeller bu arada dikime başlıyalımmı hocalarıma soruyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#852 |
Ağaç Dostu.
|
Bundan sonra dikilebilirler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#853 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-08-2008
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#854 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-09-2012
|
![]() Haziran ayında sakladığım, Eylül ayında ekmek için çıkardığım lale soğanların birtanesinde ilginç bir şey gördüm ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#855 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-08-2008
|
soğan sayesinde |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#858 |
Ağaç Dostu
|
Selis selam, doğrusu tohumdan lale yetiştirmeyi hiç denemedim, bilmediğim bir durum. Tohumların kalitesi hakkında ya da nasıl ekileceği gibi detaylar konusunda da bir bilgim yok. İlk kez deneyeceğim. Paylaşmak konusunda bir sıkıntım yok da bulunduğum lokasyonda sıkıntı var ![]() Buket şeklinde açan lale soğanlarını yeni aldım. Henüz ekmedim. Aslında buket şeklinde yazacaktım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#859 |
Ağaç Dostu
|
Buket-demet fark etmez.. Sonuçta tek soğan, bir çok çiçek açacak.. Çok güzelmiş ![]() Sitede, Lilium tohumunu dikip yetiştiren vardı, hatırladığım kadarıyla çiçek açması çok uzun sürüyormuş.. Lale de öyledir herhalde.. İşin zor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#861 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Ama, kimse denemelerini paylaşmamış.. Başarılı olup paylaşan ilk sen olursun umarım.. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#862 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2012
|
bende yeni deneyenlerdenim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#863 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Siz tahminimce soğanlı olarak ektiğiniz lale için bahara kadar bekleyecek ve güzel renkli çiçeklerin keyfini sürmek için hiç de uzun beklemek zorunda kalmayacaksınız. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#864 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2012
|
lalede yeni renkler elde etmenin tek yolu tohum dan mı geçiyor? **** başka yöntemler var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#865 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-11-2010
|
İki ayrı soğanı eşit olarak ikiye bölüp aşılayarak elde edilebiliyor. (diye biliyorum) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#866 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sanırım anlayamadım ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#867 |
Ağaç Dostu.
|
Sevgili arkadaşlarım., Bu başlık dünden beri hareketlenmiş. Ama bazı bilgiler de yanlış anlamalar var. Müsaadenizle açıklamak istiyorum: 1. Lale tohumdan yetiştirilen bir çiçek değil. Tohumdan yetiştirme ıslahçıların işidir. yeni renk ve çeşit bulmak amacıyla. Bu da çok uzun bir süreçdir. Mutasyon dışında yeni renk bulmak için tek yoldur. 2. Lale soğanı ikiye bölünerek çoğaltılmaz. çoğaltmak için yanında oluşan yavruları en az 3 yıl tarlada bol güneş, ve besin vererek yetiştirmek gerekir. 3. Lale genellikle tek başlı 1 adet çiçek verir. Çok başlı (tek sap üzerinde 2-4 çiçek) lale çeşitleri son yıllarda devreye girmiştir. 4. Bizlerin yapacağı şey, sağlıklı sert bir Lale soğanını toprağa gömüp üzerine 5 cm kadar toprak atıp 1-2 kez sulayıp dışarıya bırakmaktır. Gerisi o bilir. önce kök yapar, sonra yaprak çıkarır. havalar soğuk ise bekler ve ısndığı zaman (Mart-Mayıs ) arasında çiçeklerini verir. Sadece saksının dibinde delik olsun ve su beklemesin. Fazla da sulamayın. Bu arada Lale tohumundan yetiştireceğim diye filan uğraşmayın derim. Tabi yine de kendiniz bilirsiniz Hadi kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#868 |
Ağaç Dostu
|
Gördüğünü sanmıştım, kusuruma bakma.. http://www.agaclar.net/forum/fidan-v...-asi/18195.htm Sn. Kgursan ne güzel anlatmış.. Halâ dikecek misin? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#869 |
Ağaç Dostu
|
Konunun hareketlenmiş olması bu konuya duyulan ilgi ile alakalı değil mi? Bahçemde zaten ekili halde çok sayıda lale soğanı var. Bu işin ticaretini yapma gibi bir düşüncem de yok. Bu sezon bahçemdeki Iris, Arum lily, ve lale tohum oluşturduğu için kendimce bunu denemekten büyük bir keyif alacağım. Üstelik daha önce de belirtmiştim tamamen deneysel amaç taşıdığımı. Zamanım bol, elimde tohum bol, alanım müsait, bunlar dışında ekstra bir çaba göstermeden keyfekeder bir deneme olacağına göre tohumlar çıksa ne olur, çıkmasa ne olur? Çimlenseler dahi iki sene sonrasını görürler mi orası hiç belli değil, ben burada olmadığımda bitkilerimle kimse ilgilenemez zira. Kısacası benim tohum ekme hevesim sizlere dert olmasın sevgili üye arkadaşlarım. Sevgili selis, 'Kelebek Çalısı; tohumları paylaşırsın sanmıştım ''Demet şeklinde açan'' dediğin hangisi ? ' diye sorduğunuz mesajınızda tohum paylaşımı konusunda sarkastik bir yaklaşım içinde olduğunuzu anlayamamıştım. Hadi bana kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#870 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Geçen yaz lilium tohumlarını diktim hiçbiri çıkmadı.. Biliyorsun, Stapelia dalından oldukça kolay yetişen bir bitki.. Fakat Mr.musti'den bir çok tohum istedim ve diktim.. Niye? Meraktan.. Adasoğanı tohumu toplayıp diktim.. Ve birçok başka tohum.. Laleyi de denemek isterdim.. Kesinlikle yaklaşımım dediğin gibi değildi.. Tohum paylaşımı konusunda sıkıntın olduğunu da yazmıştın zaten.. Gelişmeleri merakla beklediğimi de ayrıca bilmeni isterim.. Kolay gelsin. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|