![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Oxalis triangularis İki yıl boyunca uyku çiçeğim bir türlü canlanamadı, 3-5 yaprak çıkartıyor ve cılız cılız 2-3 çiçek sapı çıkartıp cansız şekilde çiçekler açıyor sonra tamamen kuruyor. Aklına estikçe bir yapraklanıyor, bir kayboluyor, derdini bir türlü anlayamadım. Kök çürüklüğü mü var acaba diye toprağına baktım 4-5 tane yumru geliştirmiş, yumrular oldukça sağlıklı görünüyor, yumruları tekrar toprağa gömdüm. Umarım baharla birlikte yeniden uyanır ve daha güzel gelişim gösterir. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-06-2015
|
Alıntı:
![]() Eklediğiniz resim için de teşekkür ederim, uzun zamandır bu bitkinin rizomlarının ve ya saksısının değiştirilme aşamalarının resimlerini görmek istiyordum, rizomlarının nasıl olduğunu merak ediyordum, çünkü aldığımdan beri saksı değişimi yapmadım ben Düzenleyen a_fan_of_barca : 29-01-2016 saat 01:43 Neden: Teşekkür eklemek |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Alıntı:
Dediğiniz gibi bakım bilgilerini tekrar gözden geçireyim, rizomlarını yeni toprağa geçirdim bakalım durum ne olacak. Evet fotoğrafı görmek isteyenler için iyi olur düşüncesiyle ekledim, rizomlarını ben de çok merak ediyordum, ben de ilk defa görmüş oldum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-07-2006
|
rizomlarının nasıl olduğunu merak ediyordum, çünkü aldığımdan beri saksı değişimi yapmadım ben[/QUOTE] Oxalis toprak altı depo organları:Pacific Bulb Society | Oxalis storage organs Oxalis triangularis, yazın 27-28 C derecenin üzerindeki sıcaklıkta uykuya (dormansi periyodu) yatar. Eğer bu dönemde uykuya bırakılmmışsa kışın, ilkbahar öncesi mutlaka uykuya teşvik edilmelidir.. Şöyle bir uğramıştım..Kolay gelsin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|