![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-02-2014
|
Bu yeşil yumakta benim ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-11-2014
|
teessüf ediyorum size böyle güzel çiçeği olan var olmayan var.kıskanıyorum işte ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2012
|
oksalisimin yapraklarında yeşillenmeler başladı, nedeni ne olabilir acaba? yerini değiştirmedim, sulama aynı. bu aralar hava bulutlu geçiyor , güneş mi az geliyor acaba? |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler, daha güzeli sizin olsun inşallah, hemşehrim ![]() |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Çiçekleniyoruuuzz ![]() |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-06-2015
|
Bu da benim Oxalis'im. Bu resim 3 hafta once cekildi. Simdi ciceklenme bitdi, 10 tane yeni yapragi oldu |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba, artık bir çok yabancı sitede mor oxalis'in yapraktan da çoğaltıla bilindiğini okuyorum. Acaba deneyen ya da bununla ilgili bir bilgisi olan var mı ? Yabancı sitelerde daha çok yorum kısmında okuyorum bunun hakkında. Yaprağı sapıyla birlikte kesip toprağa dikince, hızla köklenip, yeni bitki oluşturduğunu okumuştum. Şimdiye kadar ben de hiç denemedim, ama bunu duyunca çok merak ettim. Eğer bu mümkünse çok iyi olur Çünkü bu bitki en çok sevdiğim bitkiler arasında |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-07-2006
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu yapraktan çoğalma mevzusu hep aklımı kurcalıyordu. Geçenlerde bir yabancı sitede(adını hatırlamıyorum) yorum kısmında bir yazı okumuştum. Yorumculardan biri, bu bitkini, yaprağını toprağa dikmek suretiyle çoğalttığını yazmıştı. Bir kaç kere denemiş, hepsinden başarılı sonuç alınmış. Bunu okuyunca çok sevindim ve heyecanlandım Ama yine de tereddüt içindeydim. Bu gün, her zaman çiçek aldığım yere sordum, bu bitki yapraktan çoğalır mı diye. Cevapları beni çok şaşırttı : "Evet, çok kolay çoğalan bitki. Soğanı var, onları ara sıra ayırarak çoğaltıyoruz, yaprağını kesip dikerek de çoğaltıyoruz. Tek yapraktan bile tutuyor".Şimdi daha da meraklandım. Bununla ilgili bir bilgisi olan var mı ? Hiç deneyen oldu mu ? |
|
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İşe yarıyormuş Birinci resimde yaprak çeliği ve dipten verdiği ilk yeni yaprağı görüyorsunuz. İkinci resim yaprak çeliğinden çıkan yaprağın yakın çekimi. Görüntülü kalitesi pek iyi değil, maalesef. |
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-08-2013
|
Bunun için çeliği ne yapmak gerek? |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Herhangi bir yaprağı çekerek dipten kopmasını sağlayarak yaprak çeliği almak en garantili yol bence. Daha sonra alınmış yaprağı fazla bekletmeden toprağa dikip sulamak yeterli. Köklenme süresince ilk birkaç gün boyunca yaprak eğik durabilir. Köklenme olduktan sonra düzelir. Köklenme olması için toprağı daima nemli tutmaya çalışın. Ya da isterseniz yaprağı ilk önce suda köklendirip sonra da toprağa dikebilirsiniz. Benim denememde çok küçük bir yaprak kullanmıştım ve direk toprağa dikmiştim. İlk yaprak 2-3 ay sonra topraktan başgösterdi. İkinci bir yaprak hala çıkarmadı. Anne yaprak ve yavrusu öylece duruyorlardı hiç bir yeni gelişme olmadan ve ben de bu gün saksı değişimi yapmaya karar verdim. Yeni saksıya alırken gördüklerime çok şaşırdım - yaprak çeliğinin dibinde 2 tane küçük yumru oluşmuş. Yumru oluşmuşsa iş tamam demektir, mutlaka yakında yeni yapraklar verip büyümeye devam edecektir. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu da benim süs yoncamın şimdiki hali. Az önce fotoğrafladım |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
Bir pembe, bir beyaz şeklinde dikmiştim ama sadece bir köşede pembe var. Bahçeden pembe alıp köşelere sıkıştırmam lazım, böyle çok sade oldu. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu gün süs yoncamın önce-sonra fotoğrafını çekmek istedim. Umarım güzel fotoğraf alınmıştır ![]() |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-10-2008
|
Benim de osalixler costu LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-10-2008
|
Gübresi fazla gelmiş. LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-05-2015
|
Merhaba, sarı ve büyük yapraklı yoncayı ankara'dan nereden temin edebilirim? |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Oxalis triangularis İki yıl boyunca uyku çiçeğim bir türlü canlanamadı, 3-5 yaprak çıkartıyor ve cılız cılız 2-3 çiçek sapı çıkartıp cansız şekilde çiçekler açıyor sonra tamamen kuruyor. Aklına estikçe bir yapraklanıyor, bir kayboluyor, derdini bir türlü anlayamadım. Kök çürüklüğü mü var acaba diye toprağına baktım 4-5 tane yumru geliştirmiş, yumrular oldukça sağlıklı görünüyor, yumruları tekrar toprağa gömdüm. Umarım baharla birlikte yeniden uyanır ve daha güzel gelişim gösterir. ![]() |
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bakımında bir hata olmalı. Bakım bilgilerini bir daha gözden geçirip uygulamanızı öneririm, çok kısa sürede kaydadeğer gelişmeler gözlemleyeceksinizEklediğiniz resim için de teşekkür ederim, uzun zamandır bu bitkinin rizomlarının ve ya saksısının değiştirilme aşamalarının resimlerini görmek istiyordum, rizomlarının nasıl olduğunu merak ediyordum, çünkü aldığımdan beri saksı değişimi yapmadım ben Düzenleyen a_fan_of_barca : 29-01-2016 saat 02:43 Neden: Teşekkür eklemek |
|
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Alıntı:
Dediğiniz gibi bakım bilgilerini tekrar gözden geçireyim, rizomlarını yeni toprağa geçirdim bakalım durum ne olacak. Evet fotoğrafı görmek isteyenler için iyi olur düşüncesiyle ekledim, rizomlarını ben de çok merak ediyordum, ben de ilk defa görmüş oldum. |
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-07-2006
|
rizomlarının nasıl olduğunu merak ediyordum, çünkü aldığımdan beri saksı değişimi yapmadım ben[/QUOTE] Oxalis toprak altı depo organları:Pacific Bulb Society | Oxalis storage organs Oxalis triangularis, yazın 27-28 C derecenin üzerindeki sıcaklıkta uykuya (dormansi periyodu) yatar. Eğer bu dönemde uykuya bırakılmmışsa kışın, ilkbahar öncesi mutlaka uykuya teşvik edilmelidir.. Şöyle bir uğramıştım..Kolay gelsin |
|
|
|
![]() |
|
|