agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Soğanlı ve Yumrulu Bitkiler
(https)

Beğeni Düzeni131Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 10-03-2014, 10:51   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 07-03-2014
İyi günler,

Ben yeni üyeyim. Ekteki fotoğraflarda -bitkilerin yapraklardan da anlaşılacağı üzere- bahçem olmadığı için balkonda lale, sümbül ve nergis yetiştirmekteyim. Saksıların çoğunluğu küçük, daha önce çiçekçilerde ürünleri bu tarz saksılarda gördüğüm için ve yerden tasarruf edebilmek adına küçük saksı kullandım fakat bu saksı boyutları bitkilerin büyümesini olumsuz etkiler mi acaba diye endişeleniyorum. Acaba saksı boyutlarını büyütmeli miyim, ya da bitkilerin büyümesine yardımcı olabilecek ve yer tasarruf sağlayabilecek daha farklı saksılar kullanabilir miyim?

Teşekkürler

Eklenen Resimler

pria, Muda ve SUDEM beğendi.

Düzenleyen ardoise : 12-05-2015 saat 11:10
ardoise Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-03-2014, 11:12   #2
Ağaç Dostu.

pria's Avatar

Giriş Tarihi: 06-08-2009
Sayın ardoise,

Öncelikle ''ağaçlar.net''e hoşgeldiniz..

Benim bildiğim; mesela nergisler 30 santime kadar kök salabiliyorlar..Bu yüzden derin saksılar tercih edilmelidir..

En üst fotoğraftaki dikdörtgen saksınızı keşke 6-7 santim daha doldurup öyle ekseydiniz soğanlarınızı..

Alttaki saksılarınız da sığ gibi..Keşke o kadar çok saksı ile uğraşacağınıza, 40 adet kadar olan soğanlarınızı 30-35 santim derinlikte 40 santim kadar genişlikteki 3 büyük paylaştırıp saksıya ekebilseydiniz..
Bu yıl satın aldığınız soğanlar size iri ve yeterince besili geldiği için çiçeklenirler ama bu daracık koşullarda gelecek yılın soğanlarını yeterince besleyip geliştirebilirler mi, emin değilim..

ardoise beğendi.
pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-03-2014, 11:18   #3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 07-03-2014
Çok teşekkür ederim öneriniz için, saksı boyutlarını büyüteyim ben en iyisi.
Siteyi daha önceden de takip ettiğim için rumuzunuz tanıdık.
Double Daffodil için bu yıl için geç kalmış olmalıyım. Gelecek yıla bana 10 kadar ayırmanız mümkün olur mu acaba?

pria beğendi.
ardoise Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-03-2014, 11:38   #4
Ağaç Dostu.

pria's Avatar

Giriş Tarihi: 06-08-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ardoise Mesajı Göster
Çok teşekkür ederim öneriniz için, saksı boyutlarını büyüteyim ben en iyisi.
Siteyi daha önceden de takip ettiğim için rumuzunuz tanıdık.
Double Daffodil için bu yıl için geç kalmış olmalıyım. Gelecek yıla bana 10 kadar ayırmanız mümkün olur mu acaba?
Sayın ardoise,

Saksıların altına koyduğunuz naylonda su birikmemesine de dikkat ediniz..Saksılar sığ olduğu için kökleri saksı tabanından dahi çıkabilir, su birikintisi içinde kalan kökler çürüyebilir..

Maalesef ''erlicheer'' nergislerim için geç kaldınız bu yıl..
Kısmetse 2015 yılında talebinizi karşılama olanağım olacak:

http://www.agaclar.net/forum/sogan-y...atis/30330.htm

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-09-2014, 08:40   #5
Ağaç Dostu

Seabert74's Avatar

Giriş Tarihi: 12-07-2013
Merhaba,
Hiçkimsenin lale soganı dikimi hakkında fikri yok sanırım??

YeniGine beğendi.
Seabert74 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-10-2014, 00:58   #6
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Giriş Tarihi: 09-05-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Seabert74 Mesajı Göster
Merhaba,
Hiçkimsenin lale soganı dikimi hakkında fikri yok sanırım??
Sevgili seabert74 tabi ki soğanları dikiyoruz artık hayrlısı ile inşallah!.. Sanırım çoğunluk soğanları sökmüyor, onun için dikelimmi, başlayalım mı diye soran yok... Ya da soğanlılar başlığında soruluyordur, ben de sizin gibi denk gelmedim.

Seabert74 beğendi.
YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-09-2014, 09:15   #7
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 13-09-2011
Merhaba Seabert lale soğnlarını yeşil yeri yukarı gelmek üzere dikebilirsin, üst tarafı çok az görünsün . o saksıya 2 adet ek,sula,fazla güneş görmeyen biyere koy,ayda 1 kere sula,mart gibi güneşe çıkar nisanda lalerin açsın.birde lale soganlarını 4 gün aralıklarla ekersen biri solunca diğeri açar görselin hiç bitmez kolay gelsin segiler....

Seabert74 ve Laleci_03 beğendi.
murvettuncer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-03-2015, 00:07   #8
Yeni Üye

KARÇİÇEĞİM's Avatar

Giriş Tarihi: 01-04-2012
Alıntı:
Eh, bizahmet sümbül başlığındaki mesajları okuyunuz. en sondan başlayabilirsiniz.
evet bu soruyu sorduktan hemen sonra gördüm sümbül başlığında okudum cevabını.ama sormuş bulundum...kusura bakmayın...

Laleci_03 beğendi.
KARÇİÇEĞİM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-05-2015, 02:44   #9
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 17-05-2015
Merhaba sorunuma cevap yazarsanız sevinirim....Ben Brezilya'da yaşıyorum 1 hafta önce 3 tane sümbül aldım,eve getirdim ve bir gün evin içinde kaldıktan sonra bahçeye koydum,sümbüller saksıdaydı,daha sonra çiçekleri soldu ve biz güney yarım kürede olduğumuz ve subtropikal bir mevsime sahip olduğumuz için burada şu anda sonbahar (kışa doğru gidiyoruz) akşamları biraz soğuk oluyor bu yüzden sümbülleri içeri aldım ve ertesi gün önce bordo renkli olan yaprakları düştü ve soğanından yeşilimsi sümüksü bir su gelmeye başladı aynısı diğerlerine de olmaya başladı ben de saksılarından çıkarıp cam kavanozlara koydum kökleri suyun içinde ama soğan suyun içinde değil,şimdi ne yapmam gerekiyor öylece bekleyim mi yoksa sudan çıkarıp soğanları korumaya mı alayım...bir de sümbül yılda sadece 1 kez mi çiçek açar...Saygılar...

cihangir-brazil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-05-2015, 08:04   #10
Ağaç Dostu.

Giriş Tarihi: 17-01-2009
Galeri: 45
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cihangir-brazil Mesajı Göster
Merhaba sorunuma cevap yazarsanız sevinirim....Ben Brezilya'da yaşıyorum 1 hafta önce 3 tane sümbül aldım,eve getirdim ve bir gün evin içinde kaldıktan sonra bahçeye koydum,sümbüller saksıdaydı,daha sonra çiçekleri soldu ve biz güney yarım kürede olduğumuz ve subtropikal bir mevsime sahip olduğumuz için burada şu anda sonbahar (kışa doğru gidiyoruz) akşamları biraz soğuk oluyor bu yüzden sümbülleri içeri aldım ve ertesi gün önce bordo renkli olan yaprakları düştü ve soğanından yeşilimsi sümüksü bir su gelmeye başladı aynısı diğerlerine de olmaya başladı ben de saksılarından çıkarıp cam kavanozlara koydum kökleri suyun içinde ama soğan suyun içinde değil,şimdi ne yapmam gerekiyor öylece bekleyim mi yoksa sudan çıkarıp soğanları korumaya mı alayım...bir de sümbül yılda sadece 1 kez mi çiçek açar...Saygılar...
Sn cihangir*brazil, Sümbül başlığında bazı bilgiler paylaşılmış. Sümbül yılda 1 defa çiçek verir. Yeşil yapraklar soğanını besler ise ertesi yıl yine çiçek verir. Besleme dediğimiz ise; Toprak içinde kökleri ile mineral maddeleri ave suyu almak, bunları bol güneş ve temiz havada birleştirmek ve soğan içinde depolamakdır. Soğuk dan zarar görmez sümbül. çiçekden sonra yaprakları da sararınca dinlenmeye girer 3 ay kadar dinlenir soğanı. kolay gelsin.

kgursan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-05-2015, 20:53   #11
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 17-05-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kgursan Mesajı Göster
Sn cihangir*brazil, Sümbül başlığında bazı bilgiler paylaşılmış. Sümbül yılda 1 defa çiçek verir. Yeşil yapraklar soğanını besler ise ertesi yıl yine çiçek verir. Besleme dediğimiz ise; Toprak içinde kökleri ile mineral maddeleri ave suyu almak, bunları bol güneş ve temiz havada birleştirmek ve soğan içinde depolamakdır. Soğuk dan zarar görmez sümbül. çiçekden sonra yaprakları da sararınca dinlenmeye girer 3 ay kadar dinlenir soğanı. kolay gelsin.
Eyvallah sağol kardeşim......

cihangir-brazil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-11-2015, 14:02   #12
Ağaç Dostu

shawshang's Avatar

Giriş Tarihi: 09-07-2015
kardeşimin hediyesi olan karışık renkli lale soğanlarım var 5-6 tane. Saksıya ekip 4 ay beklemem mi gerekiyor ?

shawshang Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-11-2015, 19:08   #13
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 07-10-2015
Merhaba
Yaklaşık 2 hafta önce diktiğim çiçek soğanları pastırma sıcaklarında filizlendi.
Ne yapmam gerekiyor?

mitokondri05 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-11-2015, 11:36   #14
Ağaçsever

ceydoruk's Avatar

Giriş Tarihi: 22-01-2013
Sayın Erdem 01 teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için, en iyisi ben bu sene onları saksıya ekeyim risk almak istemedim

ceydoruk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2016, 15:58   #15
Yeni Üye

burcumdenizateş's Avatar

Giriş Tarihi: 20-11-2015
merhaba arkadaşlar bugün nergis soğanları aldım. Acaba eksem geç kalmış olurmuyum bi sorun olur mu?

burcumdenizateş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-01-2016, 16:09   #16
Ağaç Dostu.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi burcumdenizateş Mesajı Göster
merhaba arkadaşlar bugün nergis soğanları aldım. Acaba eksem geç kalmış olurmuyum bi sorun olur mu?
Sevgili arkadaşım., Öyle bir soru sormuşsunuz ki, şaşırmamak mümkün değil...

Soğanı satın almışsınız. Tamam. Eksem mi? diye niye soruyorsunuz ki? ekmeyip de ne yapacaksınız? Gömün gitsin!!,,,

Üzerinde 3-5 cm toprak olsun ve de altında delik olsun (fazla suyun akması için) yeter. Kararsız kalmanıza gerek yok.. Kolay gelsin.

YeniGine beğendi.
Eski 04-02-2016, 19:07   #17
Ağaçsever

doğadostu's Avatar

Giriş Tarihi: 28-12-2015
Merhaba
Geçen sonbaharda aldığım lilyumun çiçekleri solunca saksıyı balkona koydum. Yapraklarında sararınca toprak hizasından dalları kestim. Karda üstü açık terasta kaldı saksı. Dün kestiğim sapların yan taraflarından siyah renkli mimik soğan dişi gibi yapılar vardı. Öncelikle bunlar nedir? Şimdi ana doğanı söküp dişleri ayırmalı muyum? Hafif dokununca dişlerden bir kaçı döküldü bile.

doğadostu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-02-2016, 20:18   #18
Ağaç Dostu.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Japon gülü Mesajı Göster
Merhaba
Geçen sonbaharda aldığım lilyumun çiçekleri solunca saksıyı balkona koydum. Yapraklarında sararınca toprak hizasından dalları kestim. Karda üstü açık terasta kaldı saksı. Dün kestiğim sapların yan taraflarından siyah renkli mimik soğan dişi gibi yapılar vardı. Öncelikle bunlar nedir? Şimdi ana doğanı söküp dişleri ayırmalı muyum? Hafif dokununca dişlerden bir kaçı döküldü bile.
Bu ilk senesi, ana soğanı söküp diş ayırmaya gerek yok Bu sene Nisanda sürgün verir ve Haziranda çiçek açar, Kasıma kadar yeşil kalır, besleme ister, kasım-Aralık da soğanları çıkarıp dağıtıp tekrar dikebilirsiniz

YeniGine ve doğadostu beğendi.
Eski 28-02-2016, 16:03   #19
Ağaç Dostu

Khan's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2005
Marketten saksıda alınan sümbül, muskari ve nergis soğanlarının ancak 1/3ü toprağa gömülü halde. Sümbül çiçeklenmesi bitti, diğerleri devam ediyor. Bunları bahçeye almak istiyorum, dikerken daha derin ekiliyor dolayısıyla yaprakları dipten kesip, derine gömebilir miyiz?

Khan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-02-2016, 18:11   #20
Ağaç Dostu.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pigeontechs Mesajı Göster
Marketten saksıda alınan sümbül, muskari ve nergis soğanlarının ancak 1/3ü toprağa gömülü halde. Sümbül çiçeklenmesi bitti, diğerleri devam ediyor. Bunları bahçeye almak istiyorum, dikerken daha derin ekiliyor dolayısıyla yaprakları dipten kesip, derine gömebilir miyiz?
Yapraklar bitkinin besin (Fotosentez) yapmasını dolayısıyla soğanın beslenmesini sağlayan organlardır. Kesinlikle kesilmez. Yaprakların çıkış noktasına kadar ,yani yüzlek olarak dikebilirsiniz. Kolay gelsin

Khan beğendi.
Eski 28-02-2016, 18:12   #21
Ağaç Dostu.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pigeontechs Mesajı Göster
Yapraklar bitkinin besin (Fotosentez) yapmasını dolayısıyla soğanın beslenmesini sağlayan organlardır. Kesinlikle kesilmez. Yaprakların çıkış noktasına kadar ,yani yüzlek olarak (köklerini dağıtmadan, kalıp gibi) dikebilirsiniz. Kolay gelsin

Khan ve YeniGine beğendi.
Eski 28-02-2016, 18:20   #22
Ağaç Dostu

Khan's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2005
Teşekkür ederim. Antalya'ya dikilecek zaten. Arazide yüzlerce yabani iris de var, onları da toplayıp toplu bir yere yerleştirmeyi düşünüyorum ki kaybolmasınlar.

Khan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-03-2016, 19:44   #23
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 17-03-2016
Arpa Çiçeği tohumundan çoğalır mı?

Bende bahçemde (Freezya) arpa çiçeğini ektim ve şuan 6 renk açmış durumda.İsterseniz fotoğraflarını çekip ekleyebilirim. Bu yıl Lale ve sümbül soğanı alıp ekmeyi düşünüyorum Bim ve A 101'leri takip ediyorum soğan gelince alacağım.

Bir de sizlerden bir yardım isteyeceğim Arpa Çiçeğinin tohumlarından üretebilir miyim?

Akın33 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-03-2016, 20:28   #24
Ağaç Dostu

Jakin's Avatar

Giriş Tarihi: 08-05-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Akın33 Mesajı Göster
Bende bahçemde (Freezya) arpa çiçeğini ektim ve şuan 6 renk açmış durumda.İsterseniz fotoğraflarını çekip ekleyebilirim. Bu yıl Lale ve sümbül soğanı alıp ekmeyi düşünüyorum Bim ve A 101'leri takip ediyorum soğan gelince alacağım.

Bir de sizlerden bir yardım isteyeceğim Arpa Çiçeğinin tohumlarından üretebilir miyim?
Sn. Akın33, hoş geldiniz.
Frezya (Arpa Çiçeği) gibi soğanlı bitkilerin tohumdan üretimi 3-4 yıl gibi uzun bir süreç olduğu söyleniyor.

Aşağıdaki konuyu inceleyebilirsiniz:
http://www.agaclar.net/forum/soganli...kiler/4302.htm

Mersin sayfamıza uğrar, özellikle son sayfayı okursanız toplantı hazırlığı için önerilerinizi rica ederiz.
http://www.agaclar.net/forum/sehirle...yeler/3845.htm

Akın33 beğendi.
Jakin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-03-2016, 22:12   #25
Ağaç Dostu.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Akın33 Mesajı Göster

Sn Akın33,Lale ve sümbül soğanları şimdi (mart) dikilmez!. Ekim kasım aylarında dikilir..

Frezya hem tohumdan, hem yumruları ile çoğaltılır. Tohumdan yetiştirme 13 aylık uzun bir iştir. Bu nedenle yumruları Eylül gibi dikilir, ve Çiçekleri Şubat-Mart-nisan gibi açar. Ana soğanın yanındaki leblebi gibi yavrular da güzel çiçek verir. Bazıları soğanları Şubat- Mart aylarında dikerlerse de yaz sıcaklarına geirse, başarılı olmaz. Frezya SERİN İKLİM çiçeğidir. En uygun (İdeal) yetiştirme sıcaklığı 10-15 oC dır, ve 5oC ile 22 oC aralıklarında yetişebilir. Çiçek oluşum döneminde sıcaklık 15 oC üzerinde seyrederse Çiçek tomurcuğu oluşturamaz sürekli yaprak çıkarır.
Kolay gelsin

abk, Erdem 01 ve Akın33 beğendi.
Eski 19-03-2016, 11:36   #26
Ağaç Dostu

Jezebel's Avatar

Giriş Tarihi: 05-02-2010
Galeri: 11
Yumruların şu an dikilmemesi gerektiğinin farkındayım da, A101 de ucuz Lilium soğanları var.
Nefsime yenik düşüp aldım, 15 dk. önce de diktim.
Akıbetleri ne olur bilmiyorum.
Uygunsuz mevsimde dikilen soğanların durumunu buradan payalaşırım.
Yağmur altında dikerken ıslanmama değse bari

YeniGine ve Akın33 beğendi.
Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-03-2017, 09:50   #27
Ağaç Dostu

okursan's Avatar

Giriş Tarihi: 18-01-2017
Ben de 6 tane aldım. Farklı renklerde Zambak, Glayöl ve Frezya.

pares ve saisha beğendi.
okursan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-03-2017, 12:44   #28
Ağaç Dostu

Batı Rüzgarı's Avatar

Giriş Tarihi: 10-09-2015
hep aynı şeyleri satıyorlar biraz çeşitlense ben de gidip alacaktım

okursan beğendi.
Batı Rüzgarı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-10-2008, 15:55   #29
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Galeri: 106
Rubro-vittanum

Name:  Zambak 3_13.jpg
Views: 128689
Size:  13.6 KB

Lilium martagon (martagon zambağı): Güney ve Orta Avrupa kökenlidir. Yazın açan çiçekleri çok farklı renklerde olabilir. Açık purpur-pembe, pembemsi –menekşe, şarap kırmızısı ve beyazdan koyu, akaju kestaneye kadar renkli olan renkleri geriye doğru ve çok kıvrıktır. Tomurcukları tüylüdür. 100–180 cm boylu sakı üzerinde birçok sarkık çiçek taşır.

Lilium martagon bitkisinin genel görünüşü

Name:  Zambak 3_14.jpg
Views: 146897
Size:  34.8 KB

Yarı gölge yerlere dikilirler. Bahçede kullanılan en güzel zambaklardır. Değişik çeşitleri vardır. Bunlardan birkaç tanesi şunlardır:
Lilium martagon ‘Album’ çeşidinin çiçekleri beyaz renkli ve en güzel zambaklardan biridir.
Lilium martagon ‘Cattaniae’, Dalmaçya ve Balkanlar’da yetişen bu çeşidin renkleri koyu akaju ve parlaktır. Genellikle bezemede kullanılır.
Lilium martagon ‘Sanquinea-purpureum’, çeşidinin renkleri altın sarısı ve lekelidir.

Album

Name:  Zambak 3_15.jpg
Views: 126581
Size:  16.5 KB

Cattaniae

Name:  Zambak 3_16.jpg
Views: 138481
Size:  14.9 KB

Lilium pyrenaicum (Pirene zambağı): Pirene kökenlidir. Yazın açan çiçekleri limon sarısı ve siyah beneklidir. Kenarları kırmızı-turuncu, petallari ise dar açılı ve kıvrıktır. 75 cm uzunluğunda ve yapraklı sak üzerinde bol sayıda çiçek taşır.

Lilium pyrenaicum genel görünüş

Name:  Zambak 3_17.jpg
Views: 126461
Size:  5.4 KB

Mayıs-haziran aylarında çiçek açar ve en kolay yetiştirilen çeşittir. Bol ışıkta ve hafif gölgede yetişir. Çok kokulusu vardır. Fakat bazılarının kokusu nahoş ve keskindir.
Rubrum çeşidi, oldukça narin bir formdur. Çiçekler kırmızı, turuncu renklidir. Fakat ana türe göre daha dayanıklı ve avantajlıdır.
Karşılaşılan Önemli Hastalık ve Zararlılar
Önemli hastalıkları virüs, yaş çürüklük ve yaprak lekesi; zararlıları ise thripsler, yaprak
bitleri ve unlu bitlerdir.

Kaynak :http://www.megep.meb.gov.tr

Düzenleyen Lilium : 07-09-2009 saat 12:28
Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-04-2010, 20:21   #30
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-06-2007
izmir den 3 adet ters lale soğanı almıştım çok merak ediyordum büyük bir saksıya diktim sadece yağmur suladı onu 2 ay oluyor büyük soğan çürümüş ama yanından yeşil bir sürgün veriyor yağan yağmurlar mı çürüttü acil yardıma ihtiyacım var

Benol Hazaroğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
bitki, bitkiler

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025