![]() |
|
![]() |
#301 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-09-2015
|
hep aynı şeyleri satıyorlar biraz çeşitlense ben de gidip alacaktım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#303 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2017
|
Ben de tekrar frezya için gittim ama hiç kalmamıştı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#304 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-02-2017
|
soğan nerden temin edebilirim
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#305 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-02-2017
|
web sitelerinde zambak, sümbül vb. çiçeklerin satışı tohumlarla yapılıyor sordum soğan olarak değil tohum olarak gönderiyorlarmış tohum olarak almanın farkı nedir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#306 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-03-2016
|
Zambak ilgi alanım değil.Sümbül tohumu denememde 3-4 senede açtı.Kokusu bıktırmıyor,çok baygın değil.Satılan top sümbül değil.İyice büyümesi -çiçek sayısı-5yılı buldu.Sümbülü soğan olarak almak daha iyi.Diker dikmez en güzel şekilde açıyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#307 |
Ağaç Dostu.
|
Soğanlı çiçekler genellikle yavru soğan ile çoğaltılır. Ama bazı Lilium (zambak) türleri tohumdan da çoğaltılabilir. Tohumdan çoğaltma genellikle ıslah, yani yeni çeşitler aramak için yapılır, uzun (4-7 yıl) zahmetli çalışmalar gerektirir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#308 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-02-2017
|
Arkadaşlar bugün BİM de sonbahar soğanları satışa çıkıyor. Lale, Sümbül, Nergis, Çiğdem soğanları 2.95 ₺'den satışa çıkacak. Bilginiz olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#309 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-04-2013
|
Lale soğanları toprakta bırakılabilir mi?
Ön bahçemizde uygun saksılarda lale yetiştirmek istiyoruz. Aydınlık, güneş almayan bir yer olduğu için aynı saksılarda lalelerle birlikte çok yıllık menekşe ve çiğdem de olabilir diye düşünüyoruz. Buradaki sorun lale soğanlarının sökümü esnasında diğer çiçeklerin zarar görmesi olacaktır. Lale çok yıllık bitki olduğu için soğanları toprakta kalabilir diye düşünüyorum. Ama araştırınca sökülüp muhafaza edilmeleri gerektiği yazılıyor. Buna neden gereksinim duyuluyor? Toprakta kalabilirler mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#310 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Açık arazi koşullarında yaz aylarında sulanmayacaksa evet kalır, ama saksıda yazlık bitkilerde dikilirse biraz zor olur. ayrıca kalan soğanlar bölünür,ve küçülür. Yani saksıda 2-4 yavru bir arada olur , baharda hepsi çıkar ama çiçek vermeyebilir.. Kolay gelsin |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#311 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-04-2013
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#312 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-08-2017
|
Lale, nergiz ve çiğdem soğanı aldım arkadaşlar. Malumunuz Ankara soğuk bir iklimde. Nerde baksam Kasım Aralık ayında dikilmesi gerekiyor deniyor. Bu ayda dikmemde bir sakınca var mı ya da neden böyle birşey söyleniyor. Bilgi verebilirseniz memnun olacağım. Şimdiden teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#313 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
kök yapması için bir süre ılık-sıcak geçmesi gerekir. kış aylarında kar buz altında kök yaspması zor olur. Bu nedenle sonbaharda dikilir, kök yapar gelişme başlar ve kışa dayanıklı bir bitki olarak girer. sadece soğan kışın donar ama köklenmiş soğan kışın donmaz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#314 |
Ağaç Dostu
|
Sn. kgursan; O zaman şimdi dikmek pek anlam ifade etmeyecek. Ne önerirsiniz peki. Çünkü soğanları almış bulundum bunları dikip bahara hazır hale getirmek çok mu zor? Yoksa 10 aya yakın buzdolabında saklamam mı gerekecek? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#315 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2016
|
Alıntı:
O yüzden çok geç kalmadan ekin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#316 |
Ağaç Dostu
|
Sn. wakan; Ben bahçeye ekmek istiyorum. Toplamda 55 adet soğanı saksılara ekmek eziyet bana. Bahçeye ekersem de gece sıcaklıkları düşük olduğu için soğanları bozmak istemiyorum. Biraz derin dikip toprak üzerini de samanla kapatsam çözüm olur mu acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#317 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2016
|
Alıntı:
Diğer türlü yukarda bahsettiğim sorunla karşılaşırsınız. Ayrıca buzdolabında saklarsanız o dolaba yeşillik, sebze meyve koymamalısınız. Bunlar etilen üretirler, etilen de lalelerin çiçek oluşumunu engeller. Soğanlarınız kurtulsa bile çiçeksiz sade soğan olur. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#318 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler sn. wakan. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#319 |
Ağaç Dostu.
|
soğanlar buz dolabında beklemez.. zamansız olmakla birlikte dikin toprakta dursun |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#320 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-04-2020
|
Merhaba arkadaşlar. Sorum yanıtlanırmı bilmiyorum ama yeni üye olduğum için direk konu açamadım. 2 hafta önce marketten bi zambak aldım. Diktikten 1 hafta sonra köküne yakın alt yaprakları kurumaya başladı. Dokununca dökülüyorlar. Üst yaprakları çok canlı ama acaba bitkim ölüyor mu. Yanlış bişey mi yapıyorum? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#321 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-05-2020
|
Merhabalar, soğanlı bitki yetiştirmedim daha önce. Amarallis alacağım. Birtanede kokulu soğanlı bitki yetiştirmek istiyorum. Bu zamanlarda dikilebilir öneriniz varmıdır mis kokulu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#322 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#323 |
Ağaç Dostu.
|
Satış başlığına bakın Burası satış yeri değil. Kolay g elsin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#324 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 30-05-2011
|
tanıyamadığım soğanlar
tekrar merhaba, bu soğanlar yeşil yapraklı uyku çiçeğinin soğanları imiş. sevgiler Merhabalar, acaba bu soğanlar hangi bitkinin soğanı tanıyan var mıdır? google araştırmasından bulamadım ben. yardımcı olabilecekler için şimdiden sonsuz teşekkür ederim. herkese sevgiler selamlar. Düzenleyen lolla : 26-05-2021 saat 15:13 Neden: sorunun cevabı eklendi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#325 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-05-2021
|
Online satın alıp gala çiçeği yumrusu ekmiştim. bu gün hareketlenmeyenleri topraktan söktüm. Birini ters ekmişim düzeltip tekrar ektim. Diğeri de yarısı çürümüş jelleşmiş bir haldeydi. Diş fırçasıyla ovarak temizledim tarçına bulayıp kağıda sardım. Kendimce uydurduğum yöntemler bunlar. Doğru mu yapıyorum acaba. Çürümüş kısım kuruduktan sonra tekrar ekerim diye düşündüm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
bitki, bitkiler |
|
|