- Labada Sarması
 - yabani kuşkonmaz
 - Gelincik Otu Karıştırması
 - Hoskuran
 - yumurtalı sekerci boyası
 - çakşır yemegi
 - Isırganotu çorbası
 - Arapsaçı (yabani rezene, wild fennel ) yemekleri
 - Hardal otu
 - Çiriş
 - Fırında Çırpma
 - Sedir Filizi Sosu-Nevzuhur Bir Lezzet
 - Yabani kuşkonmaz (Asparagus, Avronez, Acı Filiz Sarmaşık)
 - Zeytinyağlı yabani pırasa (körmen)
 - sakarca (sütlücen) kızartması
 - Karahindiba (Dandelion)
 - Piğnar Kökü
 - Ispıt (galdirik, kaldırık) Yemekleri
 - Pinpin, Bıyık (Yabani bezelye)
 - Kişniş Kavurması
 - Ravend (Ravend-i Hindi, Ravendiyye, Işgın, Rheum, Rhubarb, Rhubarbe)
 - Madımak
 - Meyan kökü
 - Eğşi otu
 - Yemlik
 - efelek (labada) yemekleri
 - Kuzu kulağı, Acıgıcı
 - kaymacık (Opopanax hispidus) sarıot veya kaymakotu
 - Hodan (Ispıt, Kaldirik, Zılbırık, Zembil çiçeği)
 - Şevketi bostan
 - Kazayağı
 - Kuzu Gevreği, Çokus, Çoban Kavalı
 - Yılan yastığı
 - Yenebilen Yabani Bitkiler (Ot Yemekleri)