![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-08-2006
|
Yılan yastığı
Arum maculatum ülkemizde var mı? Valla ben bu bitkiyi yemeye kıyamam görürsem paludarium için hemen bir köke alırım ![]() ![]() Elinize sağlık tarifler için ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Can bey benim bitkiler hakkında bilgim amatörce, aynısımı benzerimi söylemem çok zor.Ama buna benzer bir bitkiyi ben gördüm.Çatalkaya da.Havalar serinleyince yürüyüşlere çıkmaya başlarım oralarda bakarım . Mine hanım eklediyse memleketimizde olan bir bitkidir |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-08-2006
|
Merak ettim şimdi... Eğer varsa cidden hoşuma gitti.. Paludarium için uygun bir bitki gibi duruyor... Bu arada ne yalan söyliyeyim tadınıda merak ettim aslında ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Bu konuda mutfak dostları derneği nin yayınladığı "Yurdumun Yenilebilir Otları " kitabı mükemmel. İçinde, otların detaylı tanıtımı yanında bir de yemek tarifi var. Doğada dolaşırken her zaman başvurulabilecek bir kaynak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-09-2006
|
Arum maculatum (yılan yastığı) ülkemizde var . Yemeğide yapılıyor fakat zehirli ve bazı işlemlerden geçmesi gerekiyor. Ben bir zamanlar pazarda satan birinden almıştım. Yabani otlara meraklı olduğum için onuda denemek istedim. Normal yemek gibi bol etli pişirdim. 1-2 çatal aldıktan sonra dilim kabarmaya ve sanki boğazıma doğru şişip tıkamaya başladı, çocuklarda 1 parça almıştıki hepimiz bir gariplik olduğunu anlayıp bıraktık. Tabii yemek doğruca çöpe gitti. Yabani otlardan faydalanalım derken, zarar görmemek için öncelikle o otu iyi tanıyan biriyle almalı veya toplamalıyız. Ve sadece almak toplamak değil pişirme şekli hakkındada bilgi edinmeliyiz. Bazıları işlemden geçtikten yenebilir oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Var. Gölge ve nemli yerlerde, metruk bahçelerde yetişiyor. Fakat biz zehirli diye bilir, ellemezdik , adı da zaten ürkütücü baksanıza. Yılan Yastığı. ![]() Düzenleyen Balıkcı : 27-01-2007 saat 09:58 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
ahm10
Giriş Tarihi: 17-12-2006
|
Yılan otu deiğimiz o bitkiyi biz görünce altında yılan var diye yanına bile gitmez kaçardık . Küçükken altında yılan uyur diye annem bizi kandırırdı. Hiç yenildiğini duymamıştım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-09-2006
|
Yılan yastığı çiçekleri açtığında inanılmaz güzel görünyüler sunar. Özelliklede patlıcan moru dediğimiz kadifemsi renklerde. Bizim oralarda YILAN BURÇAĞI da derler. Yalakdere bölgesinde çok fazla olur. Nemli ve su kenarı olan bölgeleri çok seviyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Yılan yastığı yapraklarının yenilebileceğini hiç düşünmezdim.Çünkü, o muhteşem çiçeğinin çok kötü bir kokusu var. Mayıs-Haziran gibi çiçekleniyor. Ben Enez'de solmuş haline yetişmiştim. Düzenleyen Vildan Sönmez : 31-01-2007 saat 11:00 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
yılan yastığı
Yılan yastığının bir yerde okumuştum patlıcan gibi olan kısmınında zehirli olmasına rağmen özel bir işlemden sonra yemeği yapılıyormuş... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-01-2009
|
İki bitkinin çiçekleri farklı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2010
|
Yılan Yastığı yani namı diğer Turşik Akdeniz de çok bulunur, adanana, antalya gibi ama zehirli bir bitkidir, adanlaılar onu bir gece önceden yoğurda yatırarak pişirir, dikkat edilmesi gereken bir bitki |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Merhabalar Acaba bu yılanyastığı denilen bitki midir? Benim Bahçemde bu sene çok çıktı ne olduğunu anlayamadım ve sökmedim. Adını sordum ama kimse bilemedi eğer yılan otu ise belki sedef hastalığı için arayanlara yardımcı olabilirim. Gerçi bitkisel tedavi bazen yarardan çok zarar getirebilir diye düşünüyorum ama hastalıklarda çaresiz kalmanın da ne kadar zor olduğunu bilirim umarım yardımcı olabilirim. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-09-2006
|
Teşekkürler Vildan Sönmez. Görsel açıdan muhteşemdirler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Mine hanımın bahsettiği stelleria media adlı bitkiyi Yalova armutluda KAZAYAĞI denilen bir ota benzettim.gübreli yerlerde bol yatişiyor.Toprağı ve yer örtücü bitkilerin üzerini yorgan gibi örtüyor.Dalını kırdığınızda içinde iplık gibi bir madde var.Armutluda halkın çok tükettiği sevilen bir ot.kavurmasını yedim ıspanağa benziyordu .İlkbaharda bahçemden neredeyse bir traktör çıkıyor.yola yola bitiremiyorum.yerörtücülerede bayağı zarar veriyor.yazında aynı sorunu yabani semizotlarıyla yaşıyorum. şu anda da bahçeyi yılan yastıkları sarmış durumda ve de yabani pırasalar.Acaba pazarda tezgahmı açsam? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2006
|
Halk içinde Gavur pancarı olarak da bilinen Yılanyastığının yumrulu kökleri un haline getirilip yağda kavrululduktan sonra, sedef hastası olan kişiye önce duş aldırtılıp ardından macun halinde vücuda sürülerek sadece bir gün bekletildikten sonra vücutta sedef hastalığından eser kalmamaktadır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Tanıdıklarımızdan deneyen var mı acaba? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-04-2009
|
Alıntı:
yardım edin lütfen bu konuda bilgisi olan lütfen bana haber versin feyrosah @ hotmail e mesaj gönderebilirsiniz **** burda yazabilirsiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-04-2008
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-07-2010
|
sedefle ilgili yardım
Alıntı:
Düzenleyen mero : 18-07-2010 saat 21:34 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-09-2019
|
Tedavisi yok. yardım!
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-01-2010
|
![]() Antalya'da olan arkadaşlar bu bitkiden istiyorsa bahçemde bol miktarda var. İsteyen istediği kadar; ister yemek için ister sağlık için olsun alabilir. Mayısta çiçek açıyor. Çok arsız bir bitki ve yumru kök olduğu için kolay kolay yok edilemiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-09-2019
|
Bana yardımcı olabilir misiniz? Ben bulamıyorum bu otu ve bu hastalıktan çok çektim hala da çekiyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-07-2010
|
şükran hn yılan yastığı bitkisinin yumrularınıdan istiyorum oğlum sedef tedavi etmek istiyorum nasıl haberleşebiliriz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Sayın mero, Şükran Hanımın avatarının-rumuzunun altındaki kısa çizgi onun forumdan ayrıldığını gösteriyor. Belki bahçesinde yılanyastığı yetişen başkaları size yardımcı olur. Ama lütfen öncelikle yazım kurallarına dikkat edelim, mesela cümleye büyük harfle başlayalım, cümle sonlarına noktalama koyalım. Bu şekilde hem derdinizi daha net anlatırsınız hem de daha güzel cevaplar alırsınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|