25-09-2012, 22:38
|
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2012
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniBON
Yazıyorsunuz, fotoğraflarını paylaşıyorsunuz da bu malzemelerin tam ismi nedir? Türkiye'de nereden aldınız? Biz nereden alabiliriz? Ve gübreyi kullandığınız arazi-bahçenizin alanı ne kadar?
Biraz daha geniş bilgi verirseniz seviniriz. Kolay gelsin.
|
Gubreyi direk olarak topraga uygulamiyorum, kompost cayi yapiminda kullaniyorum. Zaten kompostun puskurtme yoluyla sivi sekilde uygulanmasi benim bahcemde cok iyi sonuclar veriyor. Turkiye'de var mi bilemiyorum, ben yurtdisinda yasadigim icin rahatlikla bulunabilecek bir malzeme. Tam adi compost tumbler, Turkce'ye "kompost yapici" olarak cevrilebilir sanirim. Benim kullandigim hali tek seferde yarim metrekup kadar malzeme alabiliyor ancak bozunan artiklar komposta donustukce coktugu icin bu hacim bana fazla fazla yetiyor. Esas olan kompost yapiminda kulanacaginiz kabin malzemesinin koyu renkte isiyi emebilen, ve belli araliklarla icindeki artiklari alt ust etmenize musait bir malzeme olmasi ve uzerinde oksijenli bozunmaya olanak saglayacak sekilde hava deliklerinin olmasi. Eger ben kendim de yapabilirim diyorsaniz konuyla ilgili orneklerden birisi soyle: How To Build a Homemade Compost Tumbler - YouTube.
Düzenleyen birnefestoprak : 01-03-2013 saat 22:05
|
|
|